Alla inlägg under augusti 2009

Av Leif Jendelöv - 13 augusti 2009 10:24

Nu har jag precis kommit hem efter att ha lämnat på dagis. När jag kom dit så var det dags för samling och fruktstund, så jag bara lämnade av honom och gick sedan in i ett annat rum för att han skulle "glömma mig". Det gick alldeles utmärkt! Efter samlingen så gick de ut till sandlådan och då passade jag på att smita hem. Om de inte ringer så hämtar jag honom efter lunchen.


Medans jag satt och höll mig undan så ringde Davids mamma. Han hade svår Ronjaabstinens och ville leka, så efter dagis så ska jag skjutsa dit henne. Det tycker hon nog blir kul, för hon har saknat David och blev lite ledsen när det visade sig att han inte var på dagis den här veckan. Det var allt, nu ska jag ut och fortsätta med att kratta gräsmattan tror jag. Hej hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 12 augusti 2009 21:59

Idag så fortsatte vi med inskolningen. Det var lite trögt i början, men sen så kom han igång, så då passade jag på att smyga ut. Jag satt ute och pratade med en annan pappa som också håller på att skola in, i säkert 45 minuter. Då hann de med att äta lunch också, vilket gick alldeles utmärkt. Så det artar sig känns det som! Sen var det bara att åka hem för att sova.


Medans han sov så hann jag klippa färdigt gräsmattan och börja att kratta den lite, samt fixa lite käk till mig och Albin. Det höll vi på med tills Mamma kom hem, för då drog vi in till stan för att storhandla. Vi köpte dessutom ett par fotbollsskor till Albin, träningen har ju satt igång igen. Efter stan vart det till att stanna till i Storvreta för att hämta hem Lina som har sovit över hos Sara. Naturligtvis så följde ju Sara med hem till oss, så nu håller de på att bädda på Linas rum. Vi hann även med att åka förbi svärföräldrarna för lite snabb mat och hämtning av Ronja, som följde med Mormor hem från dagis när hon kört dit maten idag. Sen när vi kom hem så väntade båda syrrorna och svågern här hemma när vi kom hem. De skulle ta en promenad med hundarna. Nu så har de åkt hem och vi ska väl till att lägga oss snart. Måste bara se till så att Lina och Sara kommer i säng först. Det får nog bli allt för denna gången tror jag, men vi hörs väl igen imorgon antar jag. Tack o gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 11 augusti 2009 22:34

Idag så har vi fortsatt Pontus inskolning. Det går jättebra, men han var tyvärr inte så sugen på att visa upp sina nyvunna färdigheter på promenadfronten. Kan i och för sig bero på att hans skor börjar att bli rätt så trånga, han har ju växt den lille krabaten. Idag så upptäckte han istället svartvinbärsbusken på dagis. Han tryckte i sig bra mycket vinbär, på kort tid dessutom. Undrar vad magen säger om det? Lär ju visa sig under morgondagen antar jag! Imorgon ska han äta på dagis för första gången, men det borde inte bli några problem.


Annars är väl läget här hemma ganska oförändrat. Vilket innebär att det fortfarande inte har hänt nåt nytt på företagsfronten tyvärr. Däremot så har jag gett mig på att försöka klippa gräset här hemma. Det ser ut som en smärre djungel vid det här laget. Går långsamt och belosen får jobba hårt. Dessutom så måste jag kratta upp klippet och klippa en gång till innan det kan se någorlunda anständigt ut igen. Tar en bit i taget.


Börjar återigen få lite panik angående bidragsansökan för idrottsklubbens vägnar. Anledningen är att jag inte har fått in närvarokorten som jag måste ha för att kunna fylla i anmälan. Den ska vara inne till helgen. Som tur är så fyller man i den digitalt via nätet, så man har in i det sista på sig att göra det. Men det ska trots allt göras nån gång! Men det löser sig nog på nåt sätt till slut tror jag. Nu är det visst dags för sängen, sov så gott allesammans!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 10 augusti 2009 21:42

Efter hemkomsten igår så börjar allvaret direkt idag. Pontus har ju börjat på dagis idag. Var där en timme drygt och det var ju som väntat inga problem. Han stortrivs! Dessutom så är det två barn till som började sin inskolning idag, så han kommer ju att få kompisar. Ronja började ju också idag och fick stanna över lunchen. Hämtade henne vid två och kunde konstatera att hon har saknat dagis väldigt mycket. Hon skulle absolut inte komma med hem, utan kröp in under ett bord så att jag inte skulle få tag på henne. Väl hemma så var hon sitt vanliga glada jag igen, speciellt efter att jag tagit fram Albins gamla avlagda cykel som vi tänkte att hon kunde börja öva på utan stödhjul. Den har ett fäste i bak för en "pinne" som man kan hålla i istället.


Nu ikväll så har barnens Mormor, Morbror och Moster med barn varit här och firat Albin i efterskott. Vi var ju inte hemma när han fyllde år, så det fick bli nu istället. Det blev en liten lagom tillställning tycker jag.


Sen till det allra roligaste. Efter att man tyckt att Pontus skulle börja gå vilken dag som helst sen i våras, så fick han äntligen ändan ur vagnen idag. Känslan man har haft hela tiden är ju att han egentligen skulle kunna, men bara inte vill! Nu ikväll när han stod och plockade i en kökslåda så fick han tag i ett grytunderlägg som han fick för sig att jag skulle ha. Jag hade precis satt mig på en stol två meter ifrån när han helt sonika traskade över till mig hur säkert som helst. Jag tappade hakan men provade att ställa tillbaka honom vid lådan och flyttade stolen ett par meter till. Han knatade över igen, och igen, och igen! Sen efter det så har han knatat på nästan hela kvällen. Bara sådär? Som Pappa tycker man ju att det är så jäkla häftigt! Nu sover han gott inför morgondagens bravader. Tack o hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 9 augusti 2009 22:59

Nu har vi kommit hem igen efter vår Norrlandsturné. Barnen tycker nog att det är jätteskönt att vara hemma igen, framförallt Albin som har längtat efter sitt playstation. Det är ju rätt så skönt att komma hem efter en längre resa, men det är ju inte så skönt med det kaos som trots allt uppstår. Men jag tror att vi har någorlunda koll på saker och ting nu. Nu ska jag bara ta en välbehövlig dusch innan jag ska sova. Gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 8 augusti 2009 22:44

Nu har vi slagit här i Sundsvall för vidare färd hemåt imorgon. Ska försöka att se lite av stan imorgon innan vi drar vidare. Det är en liten mysig camping med utsikt över vattnet vi har hamnat på. Hit kan vi nog återkomma nån gång tror jag, skönt med normala priser på saker och ting och att det inte är så himla stort! Jag får väl rapportera mer om Sundsvall imorgon, nu ska jag lägga mig ned och titta på en Jackie Chan-film. Gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 augusti 2009 12:50

Igår kväll så kom vi iväg och körde lite gokart. Det blev jag, Ronny och Viktor som tog en repa. Känner mig lite stel i axelpartiet idag. Det är jobbigare än man tror att köra faktiskt och eftersom man bara kör typ var femte år eller mer, så kan man ju inte direkt kalla sig vältränad heller. På vägen dit stötte vi på en liten flock renar. Alldeles bredvid banan gick de  som bara renar kan göra. Helt lugnt och coolt, norrländskt på nåt vis. Bryr sig inte om omvärlden, utan går i sin egen lilla värld. När Ronny fick se den första så skrek han: "En älg! Fram med kameran Mathilda". Det blev i alla fall några bilder på dem.


Idag så är det en lite grinig dag verkar det som, men nu har jag i alla fall lyckats att söva Pontus. Så för stunden är det lite lugnare. Sussi har dessutom lyckats att bli sjuk, så hon är helt utslagen. Verkar vara nåt liknande det jag råkade ut för innan vi drog iväg.


Annika, Lina, Ronja och Emma är nere på stranden för ett dopp. Det skulle bli dåligt väder idag, och var det i förmiddags också, men nu på eftermiddagen har det spruckit upp och blivit fint igen. Så det gäller väl att passa på att bada. Annika har dessutom varit iväg och sprungit nu i förmiddags, så hon behöver väl svalka av sig lite. Det får bli allt för den här gången, tack o hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 6 augusti 2009 15:46

Vi har så smått börjat att drömma om en ny vagn Annika och jag, men det är väl kanske inte så särskilt realistiskt just nu. Vi brukar ju alltid passa på att titta på vagnar när man passerar en handlare och det har vi gjort den här gången också. Vi vet exakt vad vi ska ha för vagn och allting, det enda som fattas är väl ca 300 tusenlappar, typ! Men det är ju kul att drömma som sagt. Anledningen till att vi har börjat att fundera på en annan vagn är att det på vägen upp till Piteå visade sig att vår vagn återigen har börjat att ta in vatten i fram. Verkar dock endast vara när man kör som tur är! Vi har tittat på en hel del olika vagnar och kunnat utesluta ungefär lika många. Det enda som verkar gälla är en annan Solifervagn.


Nu kom de andra tillbaka från "dinoland" och börjar prata om att ta en liten promenad. Ska nog hänga på, ajöss!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards