Alla inlägg den 20 augusti 2009

Av Leif Jendelöv - 20 augusti 2009 22:23

Idag har jag skrivit en liten faktura på jobb som Stefan har gjort åt en bonde. Skönt att få in lite pengar i företaget. Vem vet, kanske ett litet tecken på att det börjar lossna lite. Fast det handlar ju inte om särskilt mycket pengar, en liten skvätt bara.


Fick nu i kväll ett mejlutskick från en medlem i S-föreningen, och jag blir lite irriterad på folks okunnighet. Hon var upprörd över att Mona hade "lovat" en massa miljarder till bilindustrin. Förstår bara inte varför det ska vara så svårt att låna ut pengar till fordonsindustrin som ger så himla mycket tillbaka i form av både jobb, kunnande och skattepengar när man gång på gång kan rycka in och rädda en bankbransch som så tydligt visar att man aldrig lär sig av sina misstag. Visst måste man hjälpa bankerna vid dessa kriser, för allmänhetens bästa, men de slänger ju bara pengarna i sjön och ger dessutom inte en bråkdel så mycket tillbaka som fordonsindustrin. Som dessutom ger en massa indirekt genom underleverantörer. Som i sin tur kan leverera till utländska tillverkare. Vad bidrar bankerna med? Förutom huvudvärk! Jag vet, jag raljerar lite. Men jag blir lite sur på att folk inte ser helheten. Det får väl bli allt, innan jag går igång ännu mera. Gonatt så länge!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 augusti 2009 11:04

Efter att jag skjutsat barnen så satte jag mig ned för att ringa. Bland annat så ringde jag "vår" transportköpare och nu fick jag faktiskt tag på honom, men han var ute och reste, så han skulle ringa mig imorgon. Alltså, fortfarande inget besked. Kanske imorgon? Jag har också mejlat vår "revisor" med en liten fundering kring varför kontrollbalansräkningen dröjer så länge. Börjar faktiskt lessna lite grann på att allt dröjer eller görs i absolut sista minuten. Även momsdeklarationerna brukar göras sista dagen/kvällen, vilket får till följd att jag inte vet hur mycket som ska betalas in i moms förrän då. Det i sin tur gör ju att jag sista kvällen lägger in en betalorder till skatteverket, men som alla vet så dröjer det ju minst två dagar innan skatteverket kan bokföra inbetalningen. Resultatet är ju att vår momsinbetalning är försenad varje månad! Hur bra ser det ut egentligen?


Jag har också pratat med vår hittillsvarande speditör och rett ut en del frågetecken kring en del lass. Så nu ska i alla fall det vara utrett! Hoppas bara på ny körning nu så ska nog saker och ting lösa sig till slut.


Igår kväll så satt jag och försökte lära mig att skriva fakturor på ett bra sätt. Är ju inga problem att skriva ut en faktura med en summa på, men det ska ju preciseras också. Det ska ju vara ett milpris och sedan ett drivmedelstillägg på det med en indexuppräkning hit och dit. Hur fan specar man det när man ska skriva ut fakturan i ett bokföringsprogram? Har kommit fram till att jag nog får speca separat i ett litet excelprogram jag har gjort. Tacka vet jag excel, ett riktigt användbart program. Finns säkert datorproffs som inte håller med, men för en lekman som jag fungerar det helt ypperligt. Tack så länge!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 augusti 2009 08:17

Men innan dess var jag ju tvungen att göra lite plättar. Det är nämligen så att barnen har matlåda på Torsdagar, vilket man alltid kommer på strax innan det är dags att åka till dagis. Har man dessutom fått mat över från dagen innan så har man ju naturligtvis inte tänkt till och fixat mat som passar att skicka med så pass små barn. Men nu har jag nog läget under kontroll tror jag, ska bara få Ronja att klä på sig ordentligt.


Jag hörde heller aldrig av vår uppdragsköpare igår, är det ett tecken tro? Ska göra ett nytt försök att nå honom under dagen.

.....Nu måste jag nog ta tag i barnens påklädnad, det verkar vara svårt att koncentrera sig på det för vissa. Hörs senare!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards