Alla inlägg under januari 2009

Av Leif Jendelöv - 8 januari 2009 07:34

Idag så börjar skolan igen efter lovet. Skönt för alla i familjen tror jag! Barnen får lite rutiner igen och vi kanske får en möjlighet att komma i säng tidigare på kvällarna när barnen i sin tur gör det. Nu är det bara den minsta familjemedlemmen som ska lära sig att på natten så sover man. Han har inte riktigt förstått det ännu. Det var meningen att frun skulle ha gått upp med barnen idag, men eftersom hon har suttit uppe med Pontus så föll det på min lott att försöka få upp barnen imorse. Som vanligt var det Ronja, som inte behöver gå upp lika tidigt, som var uppe först av alla. Lina var trött men pinade sig upp själv, medans Albin är som em mumie att få upp på morgonen. Men det gick faktiskt över förväntan ändå, med tanke på att de har varit lediga i tre veckor och fått väldigt sena vanor. Nu ska jag snart få iväg Ronja till dagis och sedan sätta mig och ringa diverse samtal. Ska också sätta mig och räkna lite mera på jobb. Ha en bra dag så hörs vi senare!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 januari 2009 22:26

Var ute på volvos hemsida precis. Hade faktiskt inte hört nåt innan, men just idag så presenterade de sin nya variant av FH16. Nämligen 700:an. Det här innebär ju rimligtvis att vi måste be banken om lite mera pengar, för vem vill inte ha 700 kusar under hytten. Jag vill ju i alla fall vara värst, haha! Känns ju lite futtigt att komma med en simpel 550 då, när det finns riktiga grejor att köpa. Men å andra sidan så kanske det går att dekaltrimma bilen till en 700? Gonatt på er.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 januari 2009 21:52

Lägger in en bild på efterrätten som Matilda bjöd på igår kväll. Kan ju tillägga att den var god!

Av Leif Jendelöv - 7 januari 2009 17:46

Nu känner jag mig rätt så slut. Har sovit fyra fem timmar per natt de senaste dagarna och i dag så har jag farit runt som en skottspole. Började på banken imorse. Vi pratade försäkringar och pension och måste säga att det var väldigt givande. Trodde man ju inte! Sen träffade vi vår vanliga bankkontakt för att prata investeringar och det gick över förväntan faktiskt. Hon var helt med på noterna och förstod vår situation helt, så det verkar kunna lösa sig till slut. Efter det var det vidare färd till Enköping för att träffa en kille som vi eventuellt ska börja att köra för. Där fick jag en del kopior på avräkningar som jag tog med mig tillbaka till banken. Efter det så var jag och träffade revisorn för vår sedvanliga månadsträff innan jag handlade lite och sedan hem. Väl hemma så har jag suttit nästan nonstop i telefon, och när jag inte har gjort det så har jag suttit och räknat. Nu ser framtiden lite ljusare ut igen!

/Leffe

P.S Kan ju säga också att vi fick beröm av banken för att det är ordning på siffrorna och att vi är så "analytiska". Jäkligt kul att höra faktiskt.

Av Leif Jendelöv - 6 januari 2009 23:35

Lär det ju bli idag också. Kom i säng kvart över två i natt och det lär bli rätt sent idag med, har precis lagt barnen efter att ha varit och åkt skridskor och ätit hos syrran. På vägen hem från Örsundsbro så storhandlade vi och var hemma vid halvtio. I säng med barnen och packa in all mat, sen vart klockan helt plötsligt elva! Då loggade jag in på datorn för att jag väntade mig ett mejl, men killen måste ha skrivit nån bokstav fel eller nåt, för det hade inte kommit nåt. Ska träffa banken imorgon för försäkringsrådgiveri, men jag tänkte överraska vår bankkontakt med att prata lite pengar. Våra avräkningar har ju så här långt varit lite av en besvikelse och inte i närheten av vad det pratades om innan vi drog igång, så vi har insett att vi måste ha ett lite annat upplägg typ. Så imorgon måste vi prata lite om att finansiera vår nya ide, vilket jag hoppas att banken går med på. Tanken var att jag via mejl skulle ha fått lite siffror att räkna på, men eftersom det inte kom nåt får jag väl försöka att räkna ihop nåt ändå. Kan ju vara bra att ha nåt att visa för banken kanske. Om det hela går i lås så får jag väl rapportera om det då, för nu tänker jag inte skriva nåt mera om det här i bloggen i alla fall.

  Den ljusa delen av dagen har jag tillbringat i Järlåsa för att felsöka lite el på släphelvetet. Men det verkar vara nåt generalfel nånstans, för det är ingenting som funkar som det ska. Tyvärr så verkar felet vara på bilen, nån j-a elektronikbox eller nåt, så vi verkar inte kunna lösa det själva. Till råga på allt så kärvar ett bromsok i fram igen, så det måste också fixas. Just nu känner vi lite att vi har nån sorts högre makt emot oss. Dags att börja gå i kyrkan kanske? Eller inte? Vad vet väl jag? Nu ska jag räkna, hej på er!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 januari 2009 23:59

Bortsett från en j-a halka och en del strul med lastningen i Västerås i morse har den här dagen gått kalas. Åtminstone tills jag närmade mig Arboga på väg till Västerås värmeverk. Samtidigt som det började bli mörkt så upptäckte jag att släphelvetet var mörkt. Stannade på en rastplats för kontroll, och det visade sig att sladden från kopplingshandsken på nåt vis hade "halkat ner" och släpade i backen. Till råga på allt så hade samma sak hänt med den ena hydraulslangen också. Skit! Fixade det elektriska lite hjälpligt och drog vidare medans jag försökte få tag på nån hydraulikjour. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Till slut fick jag ändå tag på volvojouren som pratade med jourmeken på volvo i Västerås, som lovade att titta på slangen. Väl där så visade det sig att han inte alls hade tid med mig, men efter en del lirkande fick jag numret till en hydraulikfirma i närheten. Den killen hade jour och kunde hjälpa mig, så efter ett par timmar kunde jag åka vidare igen och lossa. Tyvärr så hade ju torvlasset jag hade på hunnit börja frysa fast vid det här laget, så det blev en hel del skottande för att bli av med lasset. Trots hjälp av en grävare. Men av kom det i alla fall till slut. Nu känner jag mig rätt så slut och ska gå och sova. Ha det så gott.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 4 januari 2009 21:50

Men jag måste nog åka en sväng till dagis först för att lämna tvätten som vi tvättat idag. Känner mig ju jättemotiverad för att ta en kvällstur så här runt tio när man ska upp tidigt imorgon. Men! Måste man, så måste man.

  Vad gäller åkeriet så har vi nya djärva planer på G. Tänker inte skriva här och nu vad de går ut på, men det är i alla fall kul att spåna på ideer. Får väl helt enkelt se var det slutar någonstans. I övrigt så har jag inte så mycket att meddela från Svartmyren, så gonatt på er så länge så hörs vi.

/Leffe

P.S Jag slapp i alla fall åka till dagis, det tog frun.

Av Leif Jendelöv - 4 januari 2009 16:24

Idag så blev badmintonen inställd, mina klena med( och mot-)spelare tyckte att de var för sjuka. Vicken tur då att jag fick gå en match med snabeldraken idag i alla fall. Storstäden på dagis blev ju av idag, så nu är det klart för den här gången. Ronja var med och lekte medans Lina var hemma och passade en sovande(nåja) Pontus. Skönt att hon börjar bli så stor att hon kan, och vill, ta hand om lillebror. Dagis är ju dessutom inte så långt bort, så det var ju bara att ringa när han vaknade.

  Imorgon bär det av med storvolvon igen. Ska visst lasta i Västerås på morgonen, men sen vet jag inte hur det ser ut efter det. Den som lever får se, som man brukar säga på Svartmyrens åkeri. Det för bli allt för denna gången, hej svejs!

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards