Alla inlägg under januari 2009

Av Leif Jendelöv - 19 januari 2009 22:50

Fast först måste jag ju blogga lite. Har tillbringat kvällen framför TV:n och tittat på idrottsgalan. Min äkta hälft tyckte inte det var det minsta intressant så hon ligger redan till sängs. Men en annan som faktiskt är idrottsintresserad tycker faktiskt att det kan vara rätt kul att titta på. Kul för övrigt att Kalla fick Jerringpriset, men å andra sidan hade nog vilken som helst av kandidaterna varit värdig.


I förrgår så pajade vår kaffebryggare. Den har varit krasslig en längre tid, trots ihärdiga avkalkningar. Elektriska saker som går sönder brukar obönhörligen dissikeras för felsökning, vilket lika obönhörligt brukar sluta med en hög med olika saker som aldrig sammanfogas till en enhet igen. Även denna gång dissikerades "patienten", fast med lyckat resultat för en gångs skull. Det visade sig att vattenröret som leder vattnet förbi värmeelementet var kraftigt åderförkalkat. Fick inte ens igenom en elkabel, trots en dimension på röret på 6-7 mm.  Efter en dag fylld med citronsyra så löste det dock upp sig, så nu funkar den igen. Får väl se hur länge?


Sjukdomsläget här hemma är fortfarande rätt illa. Pontus, Ronja och Albin är fortfarande drabbade. Dessutom så har jag blivit täppt som f-n, så det blir nog en tråkig natt. Lina får nog gå till skolan imorgon, för hon verkar vara tillräckligt frisk. Hoppas att det kan vända nu! Nu är det dags för sängen, gonatt på er.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 januari 2009 10:29

Jo, idag så blev alla barnen hemma. Ronja har fortfarande ont i öronen och Albin snörvlar och hostar fortfarande. Lina påstår att hon också har ont i öronen, men om jag inte varit så trött imorse hade hon nog fått pallra sig iväg till skolan. Hon verkar inte allt för sjuk faktiskt. Anledningen till att vi är så trötta idag är att Pontus har hållit oss vakna en stor del av natten. Men nu så sover han faktiskt. Han behöver det verkligen, men det är ju inte så lätt för en liten bebis att sova när man är alldeles täppt i näsan. Det här tycker jag är den tråkiga delen av vintern, eftersom det går någonting varje vinter. När barnen dessutom är utspridda på olika skola/dagis så är det ju till viss del olika virusstammar som går, så man drabbas ju flera gånger. Dessutom så går det ju bara runt, så när det första barnet väl börjar bli friskt så är det dags att bli sjuk igen, med nån ny sjuka. Blir lite halvjobbigt ibland. Det får bli allt, hej på er!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 januari 2009 21:01

Det förbättrade läget för barnen fick ett litet bakslag idag, för Ronja har varit utslagen hela dagen och haft ont i örat. Albin hostar och snörvlar och Lina känner sig också lite krasslig, så det blir nog till att ha barn hemma imorgon med. Min rygg har väl känts hyfsad, men det värker fortfarande. På grund av alla åkommor så blir det ju inte så mycket gjort, men Lina har faktiskt tvättat lite och så stekte hon faktiskt pannkakor till hela familjen. Hon är himla duktig faktiskt ibland!


Stefan beger sig iväg till Stockholm och lastar pellets till Laxå imorgon bitti. Hoppas att ekipaget kan hålla ihop ett tag nu. Vi ska besikta släpet på Lördag, vilket blir väldigt intressant. Bara att hålla tummarna! Nu är det en film på TV som jag tänkte börja att titta på i alla fall. Hej svejs!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 17 januari 2009 21:22

Jo, ryggen värker till och från. Känns rätt så bra ett tag, men så bränner det till och jag kan knappt röra mig. Inget roligt alls! Just därför har jag tagit det ganska lugnt under dagen. Bland annat har Albin och jag, ivrigt påhejade av (nåja!) Ronja, byggt färdigt hans byggmodell som han fick i födelsedagspresent. Bättre sent än aldrig, eller hur? Albin tyckte hur som helst att den blev "skitacool".


Har också börjat att gå igenom en internetbaserad datorkurs, som har kommit till genom skolverket. Kan ju inte skriva några prov, men den är rätt intressant och man lär sig mycket. Frun får betalt för att göra den, och hon tycker att hon har upptäckt väldigt mycket nytt. Framförallt vad gäller möjligheterna på internet. Mycket mer än så har jag väl inte att skriva. utan det får bli allt för denna gången. Ha det så bra med er.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 januari 2009 16:29

Eländet fortskrider. I morse när jag hade anmält VAB:en för Albin så satt jag med Pontus i knät. När jag var klar så slog jag ihop datorn och reste mig, varvid det small till i ryggen och jag kunde knappt röra mig. Vet inte vad som hände, men ont gjorde det i alla fall. Ropade på frun så hon fick ta Pontus, blev lite rädd att jag inte skulle klara av att hålla mig upprätt. Blev sängliggande hela förmiddagen, men nu känns det lite bättre. Fortfarande så har jag ont, men det "hugger" inte längre så jag kan ändå röra på mig. Får väl se hur det känns imorgon? Skulle vara kul att få skriva något positivt nån gång, känns som om det mest har rapporterats om elände den sista tiden. Men det kanske kommer, vem vet?

  Stefan svängde förbi speditören idag och tog ett litet snack, så vi får väl ta ett litet möte i helgen för vidare funderingar. Allt är nog inte helt nattsvart i alla fall. Nåja, får väl bli allt för nu. Ryggonda hälsningar!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 januari 2009 07:48

I morse hade bromsfan frusit för Stefan igen, inte bra! Vi måste ha nån högre makt emot oss. Dessutom så fortsätter eländet här på hemmaplan också. I morse var det Albins tur att bli sjuk, så nu ligger han i soffan tillsammans med Ronja och tittar på TV. Nu är det bara Lina kvar, men hon åkte till skolan idag i alla fall. Pontus har slutat att kräkas, men är istället riktigt snorig och täppt. Det blir ju så jobbigt för de minsta när de blir täppta i näsan. Ronja är även hon bättre, ingen feber imorse när jag kontrollerade. Själv börjar jag också att drabbas, snorig och tjock i halsen, verkar inte alls lovande faktiskt. Nåja, det går väl över så småningom? Nu ska jag nog ta och anmäla tillfällig föräldrapenning för Albin tror jag, tack och hej!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 januari 2009 22:03

Den gick fort! Var och mötte upp Micke i Björklinge för att hämta kött, handlade lite och åkte sedan hem för att stycka upp och frysa in köttet. Tryckte i oss lite mat för att sedan skynda iväg till Skyttorp, där Linas klass hade en "julgransplundringsträff". Där var Lina och jag kvar i en timme ungefär innan jag skjutsade hem henne, för då var jag redan försenad till styrelsemötet i idrottsklubben. Där har jag suttit tills nu. Nu är det väl bara att varva ned lite innan man kryper till kojs.

  Stefan har rullat på idag utan trassel vad jag vet, hoppas bara att det håller i sig under morgondagen. Jag skulle också ha ringt vår speditör idag, men jag hann inte med det. Får väl ta det imorgon! Frun sitter helt uppslukad av en internetbaserad datorkurs, där hon får lära sig lite mera om datoranvändandet. Har även jag nytta av. Allt för ikväll!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 januari 2009 07:48

Precis efter mitt förra inlägg igår kväll så kräktes Pontus ner hela arbetsrummet, märkligt hur mycket de kan trycka ur sig i den åldern trots att de är så små. Men efter det så har det varit lugnt. Men Ronja har fortfarande feber. Vet inte om det bara är Pontus som tänker kräkas, och om han verkligen är magsjuk eller om det är nån kombination av feber och att hans lilla mage håller på att ställa om sig till fastare föda. De andra två har jag precis skjutsat till bussen, så nu blir det lite lugnt här ett tag. Ska passa på att ta igen mig lite. Hörs o syns!

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards