Alla inlägg den 19 januari 2009

Av Leif Jendelöv - 19 januari 2009 22:50

Fast först måste jag ju blogga lite. Har tillbringat kvällen framför TV:n och tittat på idrottsgalan. Min äkta hälft tyckte inte det var det minsta intressant så hon ligger redan till sängs. Men en annan som faktiskt är idrottsintresserad tycker faktiskt att det kan vara rätt kul att titta på. Kul för övrigt att Kalla fick Jerringpriset, men å andra sidan hade nog vilken som helst av kandidaterna varit värdig.


I förrgår så pajade vår kaffebryggare. Den har varit krasslig en längre tid, trots ihärdiga avkalkningar. Elektriska saker som går sönder brukar obönhörligen dissikeras för felsökning, vilket lika obönhörligt brukar sluta med en hög med olika saker som aldrig sammanfogas till en enhet igen. Även denna gång dissikerades "patienten", fast med lyckat resultat för en gångs skull. Det visade sig att vattenröret som leder vattnet förbi värmeelementet var kraftigt åderförkalkat. Fick inte ens igenom en elkabel, trots en dimension på röret på 6-7 mm.  Efter en dag fylld med citronsyra så löste det dock upp sig, så nu funkar den igen. Får väl se hur länge?


Sjukdomsläget här hemma är fortfarande rätt illa. Pontus, Ronja och Albin är fortfarande drabbade. Dessutom så har jag blivit täppt som f-n, så det blir nog en tråkig natt. Lina får nog gå till skolan imorgon, för hon verkar vara tillräckligt frisk. Hoppas att det kan vända nu! Nu är det dags för sängen, gonatt på er.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 januari 2009 10:29

Jo, idag så blev alla barnen hemma. Ronja har fortfarande ont i öronen och Albin snörvlar och hostar fortfarande. Lina påstår att hon också har ont i öronen, men om jag inte varit så trött imorse hade hon nog fått pallra sig iväg till skolan. Hon verkar inte allt för sjuk faktiskt. Anledningen till att vi är så trötta idag är att Pontus har hållit oss vakna en stor del av natten. Men nu så sover han faktiskt. Han behöver det verkligen, men det är ju inte så lätt för en liten bebis att sova när man är alldeles täppt i näsan. Det här tycker jag är den tråkiga delen av vintern, eftersom det går någonting varje vinter. När barnen dessutom är utspridda på olika skola/dagis så är det ju till viss del olika virusstammar som går, så man drabbas ju flera gånger. Dessutom så går det ju bara runt, så när det första barnet väl börjar bli friskt så är det dags att bli sjuk igen, med nån ny sjuka. Blir lite halvjobbigt ibland. Det får bli allt, hej på er!

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards