Alla inlägg under januari 2009

Av Leif Jendelöv - 24 januari 2009 20:13

Idag så hade vi ett litet möte i styrelsen här på svartmyren. Kan väl inte kalla det ett styrelsemöte direkt, men vi gick igenom en himla massa papper. Efter ungefär fyra timmar begav sig Stefan hemåt medans jag fortsatte med pappersgörat. Det har jag pysslat med tills nu i princip. Men jag tror att det är i ordning nu i alla fall. Allt arbete gick ut på att reda ut våra privata pengar som är satsade i bolaget. Tycker att jag har rätt så bra ordning på papperen i bolaget, men de som rör det privata har jag inte riktigt mäktat med, så de har jag bara "lagt åt sidan så länge". Farligt att tänka så, för det blir lite trassligt när man väl sitter där och ska reda ut det. Men som sagt, nu tror jag att det mesta är utrett.


Frun har varit till stan och träffat sina studiekamrater, vilket tydligen var himla kul, så nu vill hon plugga mera. Men det får nog bli ett annat århundrade;). Nu sitter hon och Albin och lägger pusslet som han fick i julklapp. 500 bitar tror jag att det är. Fascinerande att Albin tycker att det är så kul med pyssel, och dessutom brukar att greja det också. Själv ska jag nog försöka att se till att bli klippt och rakad i kväll. Börjar att se ut som värsta skogstrollet vid det här laget. Allt för nu.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 23 januari 2009 22:56

Glömde ju att skriva om en fras våran GPS brukar slänga sig med:

"Ta nästa avfart längre bort"

Tycker bara att det låter lite kul när den säger så. Det känns lite diffust liksom.Dessutom brukar det handla om en motorvägspåfart eller nåt liknande, så man brukar inte ha så mycket annat val än att fortsätta.

Av Leif Jendelöv - 23 januari 2009 22:36

Jo, så blev det faktiskt. Var hemma vid halvnio. Annars har den här dagen gått rätt bra. Åtminstone tills det var dags att lasta hemlasset, vilket blev en hel såpopera. Skulle kunna skriva en hel uppsats i ämnet, men nöjer mig med att skriva att den här branschen är så full av idioter och skitstövlar. Nåja, nog om det! För hem kom jag ju till slut efter en ,som sagt, rätt bra dag med få tommil. 65 mil blev det till slut. Egentligen skulle jag ha ställt kvar vagnen inne i stan för besiktning imorgon bitti, men eftersom det blev så sent ikväll så hann vi inte göra klart den för besiktningen så vi avbokade den. Får bli i Februari i stället.


När jag hade fått lass i Trollhättan i morse så pratade faktiskt maskinisten med mig (?), vilket hör till ovanligheterna. Så jag passade på att smöra som attan för honom, och i fortsättningen ska han förhoppningsvis vara lite bättre att ha och göra med. Men faktiskt så gick det fantastiskt smidigt idag. Så fort har jag aldrig fått lass där förut. Och då fick jag ändå stå och vänta i tjugo minuter medans de hade rast. Tur att det fortfarande finns saker att glädja sig åt!


Imorgon blir det pappersgöra och Stefan kommer hit för ett "styrelsemöte". Måste gå igenom en massa saker. Frun kommer att vara borta hela dagen på en studieträff inne i stan, så jag och alla barnen kommer att vara hemma. Dessutom så står lilla Clion i Järlåsa, så vi kommer ingenstans. Albin ska på kalas dock hos en granne, men dit får han cykla eller gå. Nu är det dags för sängen, gonatt på er!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 22 januari 2009 19:45

Nu sitter jag sen ungefär en timme i Wallhamn. Det verkar vara en stor importhamn för personbilar, för det står kvadratkilometervis med nybilar här. Framförallt Renaultbilar, så vem vet? Kanske har lilla clion där hemma tagit sina första stapplande meter på svensk mark just här på Tjörn?


Ska nog ägna kvällen åt nån film tror jag, får väl se vad det blir. Nu fick jag dessutom ett meddelande om att frun har ringt, så jag avslutar nog här. Sov så gott med er så hörs vi imorgon igen.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 22 januari 2009 17:20

Nu sitter jag och har lite rast strax innan Trollhättan. Behöver egentligen inte ta någon rast, men på det här viset så drar jag ut arbetsdagen lite. Det skulle bli så många timmars dygnsvila annars, vilket kan bli lite långtråkigt. Dessutom så har det ju visat sig att när det tenderar att bli långa kvällar så suger man ur batterierna och är strömlös morgonen efter, vilket är så tråkigt.


Efter lossningen i Laxå imorse så gick jag vidare till vårt stamställe Valåsen (Karlskoga) för att lasta virke till Kristinehamn. Efter Kristinehamn var det bara att fortsätta till Skattkärr för ytterligare ett virkeslass. Den här gången så ska det lossas i Wallhamn, som ska ligga på Tjörn. Hinner inte lossa idag eftersom de stängde redan klocka fyra, därav den långa dygnsvilan. Imorgon ska det enligt uppgift bli flis Trollhättan-Örebro och torv Örebro- Enköping. Kan ju bli skitbra om  nu ingenting strular. Blir väl säkert lite tajt med tiden misstänker jag? Om nu allt går som planerat så blir det här en bra vecka utan så många tommil.


Lägger in en bild på ett tåg(?) också. När jag kom fram till Skattkärr och var på väg till industriområdet så åker man över en järnvägsövergång. Precis när jag kommer så börjar naturligtvis bommarna att gå ned. Inget konstigt med det och efter ett litet tag så kommer ett tåg också. Men det kör ganska sakta, och det går saktare och saktare. Till det till slut står helt stilla. Det stannar strax före övergången och där står vi och blänger på varandra till det efter ett tag börjar rulla igen. Så gör tydligen tågen från Karlstad.


Nu är det nog dags att rulla vidare mot Tjörn, men jag kanske skriver några rader till i kväll när jag stannat för natten. Ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 januari 2009 20:27

Sitter just nu och har lagstadgad rast i Arboga på väg till värmeverket i Laxå. Har en dryg timmes färd kvar. Blir första gången jag lossar i Laxå, men vi börjar ju bli så förbaskat bra på det här, så det går nog alldeles utmärkt. Det blev en sen matrast idag, men det blir ju så när det blir ett sent byte. Åkte från Årsta vid fyratiden, så det blir ändå bara fem sex timmars arbetsdag idag. Rastplatsen här i Arboga tycker jag om. Det är en IDS-anläggning med en speciell IDS-lounge (eller vad det heter?) enbart för oss med IDS-kort. Har dock aldrig utforskat den ordentligt eftersom jag aldrig har tagit dygnvila här, bara matraster. Nu börjar det bli dags att åka vidare, så vi får helt enkelt synas och höras vid ett senare tillfälle. Ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 januari 2009 10:22

Nu sitter jag och väntar på besked om byte, var och vart? Frun och Ronja är till Storvreta för att handla lite på apoteket och Pontus ligger och sover. Kan behövas, för han var återigen vaken större delen av natten känns det som. Tror dock att han börjar bli något bättre, så snart kanske han kan vara frisk. Även Ronja verkar betydligt piggare idag och hon tyckte själv att imorgon var hon minsann så pass frisk att hon skulle till dagis. Ett friskhetstecken om något!


Var ju dessutom och besiktade Stefans (eller är det Jennys?) lilla honda. Det gick ju rätt så bra. Bara tre anmärkningar, varav två var skitsaker. Däremot får de nog dressera hundarna lite bättre tror jag, för jag antar att de är någon av de som har tuggat sönder bältet. Det blir i vilket fall som helst ett återbesök. Allt för denna gång!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 januari 2009 15:15

Idag fick vi en tid hos en läkare inne i stan för att titta på Ronjas öron som inte vill bli bättre. Det gick fort, ena trumhinnan var lite röd men det hade inte utvecklats till en öroninflammation ännu. Så vi får avvakta i två dygn till. Har det inte blivit bättre då så får vi återkomma igen. Men hon verkar faktiskt piggare!


När jag ändå var inne i stan passade jag på att åka ut till Järlåsa för att hämta Stefans bil som jag ska besikta imorgon bitti, så det blev en rätt så lång tur för Ronja. Men hon passade på att sova på vägen hem från Järlåsa, så det gick nog ingen nöd på henne.


Lina är tillbaka i skolan idag och får en rivstart, både miniorerna och kören börjar idag nämligen. Albin däremot är fortfarande hemma. Han har tittat på legostarwarsfilmer på internet hela dagen, så det börjar nog bli dags att gå upp och slå av datorn för honom. Även Pontus är fortfarande sjuk, ingen större förbättring där inte, fast just nu ligger han och sover sin lilla skönhetssömn. Frun har flytt fältet och åkt iväg för att hälsa på sitt jobb, ska hämta lite böcker tror jag att det var. Till hennes studier. Ha det gott!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards