Alla inlägg under juni 2009

Av Leif Jendelöv - 4 juni 2009 20:59

Hur man kan lida av sån fruktansvärd snigelfobi som Ronja gör. Hon tycker inte bara att de är äckliga, utan hon får verkligen panik när hon ser dem. Kan inte gå förbi utan att jag ställer mig i mellan eller tar bort den. Är ju lite problematiskt när det regnar som det har gjort i veckan, eftersom det är då de kommer fram. Vår tomt invaderas totalt av sniglar då, och de tycker ju också om att krypa på plattorna där de dessutom syns bra. Det hela blir väl inte bättre av att Albin brukar raljera lite och undra om huggtänderna! Nåja, det går väl över så småningom. Ha det bra!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 4 juni 2009 10:00

"En del är vackra när de dör

Det säger ingenting om livet

Det vackra föds i det du gör

De stunder som du har fått

En del går obemärkt förbi

Där andra tar sig själv för givet

Och de finns dom som skördar där nån annan sått"


Fin text till en fin låt tycker jag. Det får en att tänka på att huvudsaken är att man försöker göra sitt bästa, så har man gjort vad man kan. Går det sen åt helvete så får det väl göra det då. Men man ska ta tillvara de ögonblick man får i livet och uppskatta sina nära och kära. Nu blev jag väldigt djup, men man blir ju det ibland liksom. Kan ju bara ge Micke rätt i det han skrev häromdan om att inte hålla på att gnälla. Då går ju bara en massa energi åt till fel saker, istället för att fokusera på det som är viktigt. Sen så kan man ju naturligtvis ifrågasätta sånt som inte blir rätt, men man ska väl kanske inte lägga allt för mycket fokus på det.


Ett bra exempel är väl hur det blivit inom till exempel elitfotbollen, där spelarna lägger väldigt mycket energi på att kritisera domarna istället för att acceptera domsluten och bara göra det bästa av situationen och spela vidare. Tyvärr så tar de små efter det beteendet, vilket man faktiskt ser på Albins fotbollsträning. Försökte prata med Albin och Jocke igår när vi åkte hem från fotbollen om det, men jag vet inte om det sjönk in så mycket. I den där åldern är man ju liksom världsmästare och alla andra har naturligtvis fel. Så är det ju bara! Som sagt, nu blev det djupt, men jag ska försöka att vara lite mera lättsam nästa gång. Tills dess, ha det så bra!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 3 juni 2009 22:38

Vad har hänt idag då? Inte lika mycket som igår i alla fall, men lite har man väl fått gjort. Sen så har man ju i vanlig ordning tillbringat en del tid i telefon. Samt telefonkö! Jag fick nämligen ett brev från byggnads A-kassa där de hävdar att jag inte betalat avgiften för november. Har till på fredag på mig att kontakta dem. Det konstiga är att avgiften betalades via autogiro och varför skulle de då dra mindre just i november? Det stämmer inte! Till råga på allt så kan jag inte se så långt tillbaka på internetbanken, utan måste beställa ett papperskontoutdrag á 40 spänn. Sen så kan man ju undra varför de dröjer ett halvår innan de hör av sig. Dessutom! Om jag inte minns fel så får man inget övergångsbevis innan alla avgifter är betalade, vilket jag fick och övergången gick helt friktionsfritt. Satt en halvtimme i kö innan jag var tvungen att ge upp, så jag får väl sätta mig i kö imorgon igen. Har aldrig hört talas om en a-kasseövergång som gått smidigt, så jag borde egentligen inte vara förvånad! Är väl bara att betala och se glad ut:)


Efter dagens besked om kärnavfallslagringen så borde man ju skaffa en bil inom anläggningskörning tänker jag. Slutavfallsanläggningen måste ju vara ett jätteprojekt som borde generera massor av anläggningsjobb/körning. Man får väl hoppas att det ger branschen ett uppsving! Nu har jag en massa annat att ordna, så gonatt på er!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 2 juni 2009 22:56

Igår gick Pontus med hjälp av "gåvagnen". Han tyckte det var jättekul, så han ville liksom aldrig sluta. Gick tills det tog stopp mot en vägg, då var det bara att vända vagnen så att han kunde fortsätta. Gick o gick o gick. Han var dessutom mäkta stolt, det syntes. Så snart så går han väl utan vagn också!


Annars så har det varit en rätt så hektisk dag då jag trots allt fått typ en miljon ärenden uträttade. Så dan har faktiskt varit rätt effektiv. Började med att åka in till stan förbi Wist, för att sedan åka vidare till revisorn. Därifrån vidare till kommunen för att prata med en bidragshandläggare å idrottsföreningens vägnar och sedan handla hönsmat mm på granngården. Blodgivning, in till city för att handla saker i lite olika butiker och apoteket för att slutligen hämta Ronja på dagis vid halvtvå. Jag hann precis, vilket jag knappast trodde. Känns skönt när dagen flyter på sådär bra och man känner att man får nåt uträttat. Normalt tycker jag att det brukar vara så att allt tar mycket längre tid än man tror och bara hälften blir gjort.


Sen hann vi in en sväng till in till stan för att handla skor till barnen. Jag borde lägga in en bild på Albins gamla, de skulle platsa i en video till Cornelis' "somliga går med trasiga skor". Det blir dyrt, men barnen måste ju ha skor att gå i. Har dessutom hunnit med en massa pappersgöra, bla göra i ordning papper inför en upphandling. Spännande tycker jag, fast det här är bara en "förstudie" innan själva upphandlingen. Får väl se ifall man är intressant? Förmodligen söker de större aktörer, men vi har ju inget att förlora på att prova tycker jag. Har en del andra krokar ute också, så vi får väl se ifall det kan bli nåt napp framöver.


På lördag tänker vi dra ner till Skåne en vecka för lite semester med barnen innan jag börjar jobba. Får ju passa på när möjlighet finns och man dessutom kan semestra billigt. Men jag tar datorn med mig så att jag kan blogga därifrån och barnen dessutom kan titta på film i den på ned- och uppresan. Här sätter jag nog punkt för idag tror jag och säger väl gonatt och sov så gott!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 1 juni 2009 23:06

Idag var det så dags att besöka bilprovningen igen. Det var kaos där eftersom datorsystemet havererat. Men det löste sig till slut! Själva besiktningen gick jättebra, en tvåa på ett hjullager bara. Men det visste jag ju om och hade redan planerat att åtgärda. Hade bara inte hunnit få nån tid till det innan. Fick till och med beröm för att den lilla grå verkade så välhållen. Kul!


Eftermiddagen har vi pysslat med saker här hemma på tomten, samt börjat att klippa gräset. Igen! Tyvärr så hann jag inte klart. Satte på fräsen på Belosen också och skulle fräsa landet, men det visade sig tyvärr att aggregatet har havererat lite grann. Den vill nämligen inte snurra, vilket liksom är en sorts grundförutsättning för en jordfräs.


Nu i kväll har det varit styrelsemöte i idrottsföreningen. Känns kul att vara med i en styrelse som det är sånt go i tycker jag. Kommer att bli nåt riktigt bra av vår idrottsförening framöver tror jag. Nu återstår bara det vanliga "pappersgörat" innan sängdags. Gonatt!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards