Alla inlägg under juni 2009

Av Leif Jendelöv - 18 juni 2009 21:37

Idag har det rullat på som tidigare i veckan ungefär, bortsett från att jag har sluppit några fler närgångna rådjur. Imorgon så ska jag köra själv, men det går nog bra. Jobbet i sig är ju inga svårigheter med, har ju gjort det förr. Det svåra är att hitta till alla butiker. Alla butiker i morgondagens tur har jag varit på tidigare. För minst tio år sedan! Men det ska nog gå bra tror jag. Förhoppningsvis så känner man igen sig vartefter man kommer till alla ställen.


Annars så har det väl inte hänt så himla mycket, förutom att det har regnat en hel massa då. Men det hör väl till en svensk midsommar? Skulle väl kanske behövt att klippa det sista av gräsmattan, men det känns som om det inte är någon idé när det regnar så mycket. Vattenståndet i ån börjar faktiskt öka, ser ju snart ut som vid vårfloden nästan! Nu ska jag sova snart, så jag skriver inget mera. Tack o hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 17 juni 2009 20:31

Och den har varit ungefär som den första, med den skillnaden att det var andra butiker och att det var jag som satt vid ratten. Fast dagen började riktigt riktigt illa! Strax innan jag var framme på jobbet så blir jag omkörd, varvid jag går ut i vägrenen samt håller lite koll bakåt på den omkörande bilen i spegeln när jag ser nåt framför i ögonvrån. Det är ett jäkla rådjur som ska över vägen. Med en omkörande bil till vänster och ett dike till höger är det ju bara att nita och försöka att komma bakom rådjuret. Dock så är ju inte rådjur kända för att vara de allra mest rationella djuren på vår jord, så det hinner ju ändra sig om vilken riktning det ska några gånger. Det hela slutar med att det springer in i sidan på den lilla grå. Summa summarum: Buckla i förardörren och en spräckt framskärm (plast). Skit! Känns som om Lilla grå får ta oförtjänt mycket stryk ibland faktiskt! Nåja, i slutänden vart det ju bara materiella skador. Det kunde ju ha gått mycket värre. Ska ju kanske nämna att rådjuret fick sig en rejäl smäll och for i backen, men det reste sig upp på en gång och sprang därifrån. Haltade inte ens. Så till och med det verkar ha klarat sig bra. Däremot vet jag ju inte ifall det fick en hjärtinfarkt och dog när det väl kommit in i skogen? Ett rejält blåmärke lär det ju ha fått i alla fall!


Annars har jag väl inte så himla mycket att rapportera, men jag fick ett SMS från Stefan idag där han stolt deklarerade att han just kört om en Scania 620. Tur att han inte skickar SMS varje gång han kör om en Scania, för då skulle ju telefonen pipa titt som tätt! ;) Nu tänker jag inte skriva nåt mer, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 juni 2009 20:45

Jo, då har man jobbat första dagen på länge. Det gick bra, åkte bara med och försöker att memorera butikerna för att kunna hitta alla sen. Känner mig rätt trött också, var ju ett tag sen man började att jobba vid fem på morgonen. Men det känns skönt att vara igång igen. Även om det är krävande att vara hemma med alla barnen, så är det ju på ett annat vis. Nu känns det nästan bara avkopplande att få åka iväg och jobba. Blir väl värre för Annika som ska få ihop allt med simskolor och skjutsningar hit o dit. Nu ska jag försöka att få i säng alla barnen, gonatt o sov så gott!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 juni 2009 21:54

Idag så började då Albin på simskolan, och det gick över förväntan. Han gick ned i vattnet utan krussiduller och tyckte nog till och med att det var lite roligt. Men de sista fem minuterna ville han inte vara med längre, så då kom han upp och tittade på när de andra lekte lite i vattnet. Han har ju en bit kvar att vandra så att säga innan han kan simma. Lina hade en kompis med sig och de badade utomhus i den stora bassängen. Bortsett från en motionssimmare så var de helt ensamma där.


Jag har också hämtat ut den lilla grå från verkstan, så nu går den som en dröm igen. Typ! Den här gången blev man inte skinnad heller, kanske är det Franska bilar man ska åka? Om man inte åker Svenskt såklart;)!


Imorgon så ska jag börja jobba igen, vilket faktiskt känns skönt efter att ha varit föräldraledigt under våren. Men jag ser inte fram emot att börja gå upp på morgnarna igen. Har ju blivit lite bortskämd med sena kvällar och att kunna sova lite längre på morgnarna. Men med lite inkörning så ska det nog gå bra med det med. Nu ska jag sova, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 14 juni 2009 23:09

Ikväll var det sista gången vi spelade badminton för säsongen. Vi passade på att spela två timmar så att vi fick slut på våra tillgodotider. Nu gäller det ju bara att försöka hålla igång under sommaren också, känns som om det redan går åt fel håll sedan innebandyn tog sommaruppehåll!


Imorgon ska Albin börja på simskola också, vilket han tycker är helt onödigt. Blir nog inte helt lätt att få ned honom i vattnet. Konstigt att han är så negativ till att lära sig simma? Nåja, vägrar han att åka dit så får vi väl plocka bort ett visst playstation. Lär ju inte vara särskilt populärt, så vem vet? Det kanske kan funka som påtryckningsmedel!


Den lilla grå körde vi till verkstan idag för byte av ett hjullager samt släckning av besiktningstvåan. Känns som om det var på tiden att byta lagret, för det känns som om det skär ihop när som helst. Tänk att man alltid drar på att fixa såna grejor, jag har ju vetat att det varit på gång! Men jag bara antog att det skulle bli fler tvåor som man kunde få fixade på samma gång, vilket det nu alltså inte blev! Ibland så är man bra dumsnål! Så är det bara. Ska försöka att hinna med att lösa ut bilen imorgon bara. Simskolan börjar vid fyra, så jag måste nästan försöka att komma dit innan. Men det löser sig nog det med tror jag. Nu ska jag nog gå till sängs, gonatt på er så hörs vi imorgon!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 13 juni 2009 23:50

Jo, nu har vi då kommit hem. Resan hem gick bra, inga åksjuka barn alls. Som planerat stannade vi till på Visingsö där det ska finnas ett lekland. Enligt hemsidan var det öppet mellan 10-18, så vi parkerade bilen i hamnen i Gränna för att ta färjan över. Allt gick bra och vi gick av färjan på Visingsö för fortsatt promenad till leklandet, vilket ligger alldeles intill färjeläget. Men! När vi kommer dit så är det igenbommat. "Välkommen sommaren 2009" stod det bara. Vad är det nu då? Och varför skriver man inte det på hemsidan för? Barnen blev förstås besvikna, men tog det bra ändå. Vi gick och tittade på Visingsö slottsruin istället, vilket inte alls uppskattades lika mycket. Det är nog bara jag som blir entusiastisk över sånt tror jag? Efter en och en halv timme tog vi färjan tillbaka och gick för att köpa polkagrisar istället. Måste ju också nämna att när Ronja skulle gå ut från slottsruinen var vägen spärrad, varav Ronja fick panik. Hon skrek som besatt, för det var nämnligen en stor (ca 3cm) och elak snigel med stora huggtänder som hade ställt sig ivägen. Nu raljerar jag lite, men jag fattar inte hur hon kan få sån panik av sniglar? Men de har sina små idéer de små liven! Nu tänker jag nog gå och sova snart, så jag säger väl gonatt nu då!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 12 juni 2009 22:47

Jo, idag så har vi ju tagit det lugnt också. Var en sväng till musteriet och provianterade och för en gångs kändes det inte som om man vart ruinerad, vilket troligtvis beror på att vi inte köpte nån cider utan bara vanlig dryck och kräm. Roligt är det i alla fall att komma dit och provsmaka en massa.


Nu i kväll så har vi börjat att förbereda hemresan lite, men vi lär väl förmodligen komma iväg rätt så sent ändå. Eftersom vi planerar att försöka hitta på nåt kul på hemvägen så räknar vi ändå med att vi kommer hem rätt sent på natten. Rapport kommer väl imorgon, kanske rent utav efter vägen. Har man mobilt internet så ska det väl utnyttjas! Det får bli allt, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 11 juni 2009 22:32

Jo, det behövdes efter våran lilla tripp till Danmark och Legoland igår. Egentligen var det väl en rätt så vansinnig idé att åka iväg till Legoland, men vi kände att det fick väl bli som det blev. Och det blev det också! Trots att vi bara hann vara där i fem timmar innan de stängde så måste jag erkänna att dagen blev riktigt lyckad. Barnen älskade det och efter fem timmar så är man ändå riktigt riktigt mör. Men det blev ju mycket åka bil, fem timmar med raster enkel resa och sen lika långt hem igen. Så vi åkte vid sju-halvåtta på morgonen (en timme försent) och kom hem vid halvtolv på natten. Till råga på allt så fick jag en sjuhelvetes huvudvärk på kvällen när vi skulle åka hem, eller det började redan på eftermiddagen, så hemresan var jag mer eller mindre utslagen. Kan ju säga att det fanimej var den värsta bilresan i hela mitt liv. Utan konkurrens!


Annars var ju som sagt besöket jättelyckat. Legostaden som de byggt upp är ju helt fantastisk, med allt som numera dessutom rör sig. Bilar som åker, flygplan som ska starta. Ett slussystem som en båt åker igenom och en rymdfärja som startar på Nasas raketbas. Sen så tycker man ju att det är dyrt att komma in, men väl inne så betalar man ju inte för några attraktioner, så i slutändan blir det inte så dyrt ändå. När man som vi dessutom är där så pass tidigt på försäsongen med ett grått väder så är det ju inte så mycket folk där heller, så då behöver man ju inte köa något heller. Ska nog dit fler gånger tror jag!


Efter mardrömsresan hem så har vi som sagt tagit det lugnt idag, men vi har hälsat på hos frugans kusin som har byggt ett hus här i närheten. De har verkligen fått till ett riktigt kanonfint hus tycker jag, byggt i korsvirkesstil dessutom. Imponerad!


Imorgon händer det nog inte heller så mycket. Ska väl börja förbereda inför hemresan och besöka musteriet, vilket känns som en självklarhet när man är här nere. Ska visst bli riktigt dåligt väder också ryktas det om, så det lär väl knappast bli nåt badande? Nu tänker jag sova, gonatt!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards