Alla inlägg den 4 juni 2009

Av Leif Jendelöv - 4 juni 2009 20:59

Hur man kan lida av sån fruktansvärd snigelfobi som Ronja gör. Hon tycker inte bara att de är äckliga, utan hon får verkligen panik när hon ser dem. Kan inte gå förbi utan att jag ställer mig i mellan eller tar bort den. Är ju lite problematiskt när det regnar som det har gjort i veckan, eftersom det är då de kommer fram. Vår tomt invaderas totalt av sniglar då, och de tycker ju också om att krypa på plattorna där de dessutom syns bra. Det hela blir väl inte bättre av att Albin brukar raljera lite och undra om huggtänderna! Nåja, det går väl över så småningom. Ha det bra!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 4 juni 2009 10:00

"En del är vackra när de dör

Det säger ingenting om livet

Det vackra föds i det du gör

De stunder som du har fått

En del går obemärkt förbi

Där andra tar sig själv för givet

Och de finns dom som skördar där nån annan sått"


Fin text till en fin låt tycker jag. Det får en att tänka på att huvudsaken är att man försöker göra sitt bästa, så har man gjort vad man kan. Går det sen åt helvete så får det väl göra det då. Men man ska ta tillvara de ögonblick man får i livet och uppskatta sina nära och kära. Nu blev jag väldigt djup, men man blir ju det ibland liksom. Kan ju bara ge Micke rätt i det han skrev häromdan om att inte hålla på att gnälla. Då går ju bara en massa energi åt till fel saker, istället för att fokusera på det som är viktigt. Sen så kan man ju naturligtvis ifrågasätta sånt som inte blir rätt, men man ska väl kanske inte lägga allt för mycket fokus på det.


Ett bra exempel är väl hur det blivit inom till exempel elitfotbollen, där spelarna lägger väldigt mycket energi på att kritisera domarna istället för att acceptera domsluten och bara göra det bästa av situationen och spela vidare. Tyvärr så tar de små efter det beteendet, vilket man faktiskt ser på Albins fotbollsträning. Försökte prata med Albin och Jocke igår när vi åkte hem från fotbollen om det, men jag vet inte om det sjönk in så mycket. I den där åldern är man ju liksom världsmästare och alla andra har naturligtvis fel. Så är det ju bara! Som sagt, nu blev det djupt, men jag ska försöka att vara lite mera lättsam nästa gång. Tills dess, ha det så bra!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards