Alla inlägg under september 2009

Av Leif Jendelöv - 10 september 2009 08:35

Var precis ute för att vända äggen. Det känns rätt hopplöst eftersom temperaturen pendlar så pass, nu var den nere på 32 grader. Tror inte att det kommer att bli nåt med dessa ägg tyvärr! Frågan är ju ifall man ska lägga in flera? Men det känns ju å andra sidan rätt så meningslöst så länge jag inte har löst problemet med temperaturen. Bara att konstatera att den inte fungerar så bra att ha ute. Ska nog börja titta efter nån sorts givare och dimmer att montera dit, borde ju finnas nån elektronikfirma som har grejor till det. Ajöss så länge!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 9 september 2009 22:12

Var iväg en sväng på eftermiddagen för att hämta hem en halv gris idag. Nu är den inlagd i frysen också, så nu kan jag ta och varva ned. Fast det blev inte så mycket kött, måste ha varit en rätt liten gris. Imorgon var det tänkt att det skulle bli affär på ett stycke MAN! Men det blir nog uppskjutet till på Fredag som det ser ut nu. Lite synd är det, för vi skulle behöva komma igång igen så fort som möjligt. Men det löser sig nog det med tror jag. Annars har det faktiskt inte hänt nåt särskilt att skriva om idag, så det blir ett kort inlägg idag. Gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 8 september 2009 22:54

I kväll så var vi nio som spelade innebandy, så nu känns det som om det börjar rulla på igen. Blir lite lättare att spela om man är tillräckligt många faktiskt. Linas pingis satte igång idag igen också, nu så har hon avancerat lite och kommer att träna två gånger i veckan samt lite längre pass. Roligt när barnen tycker att det är kul att träna!


Har varit ute på blocket för att spana in ifall det finns några lämpliga objekt att investera i. Har hittat ett gäng, men de är ju så jäkla långt borta allihopa. Man kan ju inte åka runt hela Sverige för att titta på lastbilar. OK ifall de låg åt samma håll, men de ligger ju åt olika håll allihopa. Inte finns det nån i närheten heller!


Nu återstår bara duschen för mig innan det är dags att krypa till kojs. Imorgon ska jag förmodligen försöka att möta upp Micke för en köttleverans. Hej svejs!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 8 september 2009 13:16

Skulle blogga lite tänkte jag och vart minst sagt förvånad när inloggningssidan såg helt annorlunda ut. Den nya blir säkert bra den med, men man har ju liksom vant sig med den gamla! Dessutom så känns det rent spontant som om navigeringen i den nya är lite överarbetad, men det kan ju vara för att det är nytt. Vad vet jag?


Snart så ska jag åka till dagis och hämta de små, de två större har varit hemma från skolan idag. I ärlighetens namn så verkar de inte vara allt för sjuka, men eftersom Lina klagade på att hon hade ont i magen igår så är det ju lika bra att de är hemma. Får väl se hur det blir i morgon! Till råga på allt så har jag också känt mig lite hängig nu på förmiddagen, men efter lite vila så känns det bättre. Hoppas att det inte är nåt allvarligt på G bara! Nu ska jag gå och göra nåt nyttigt, ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 september 2009 16:39

Rätt eller fel? Men  nu är det i alla fall gjort! Vi har bytt bort våran bil mot en tippbil. Har fjärilar i magen kan jag säga, för jag vet inte ifall vi verkligen har gjort rätt med tanke på att körningen för min del inte känns helt hundra. Men vi var ju trots allt piskade att hitta på nåt och Stefan känner sig nog mera bekväm med den här körningen än jag! Nu ska vi också prova ett helt nytt märke för oss, nämligen en MAN. Men det blir säkert bra tror jag. Nu när den här affären mer eller mindre är klar, så ska jag börja lägga ned lite energi på att få tag på en växlare också. Vi får se hur allt slutar!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 6 september 2009 21:16

...och vi kan börja varva ned. Men jag ska ut till mina ägg för att kontrollera temperaturen, den var för hög tidigare i kväll. Har kommit på att jag till nästa gång ska montera på en dimmer, så att jag kan justera tempen genom den. Nu blir ju justeringen minst sagt grov, eftersom jag egentligen bara kan justera genom att sätta i lampor med olika Watt-tal. Skulle behöva en 50W-lampa!


Annars så har det varit en bra dag med en massa födelsedagsfirande. Mormor, Morfar och Gammelmormor var här på dagen och firade Lina och sen så åkte vi ju över till Katarina för att fira henne med. Så det har blivit mycket tårta idag!


Imorgon bär det förmodligen av till Södertälje för att titta på en lastbil, men jag är fortfarande rätt inne på den lite äldre tridembilen. Ska ringa "vår" försäljare i morgon och höra vad han ska ha i mellan. Har ju också börjat att så smått titta på en växlare att ha till mig. Nåt billigt att börja med, eftersom jag inte har körning till hundra procent med den. Tanken är att eftersom det passar mig väldigt bra just nu att jobba deltid och jag har möjlighet att ta ut föräldrapenning några dagar i veckan, så ska jag börja med den körning jag har och succesivt försöka att jobba upp en kundstock. Det är ju liksom nu jag har möjlighet till det, om jag måste ha jobb fem dagar i veckan så är det ju svårt att komma igång med egna kunder. Man måste ju liksom komma igång att köra för att folk ska få upp ögonen för en. Gör man sen bra ifrån sig så tror jag att man kan få rätt mycket jobb genom att kunder man kört åt som är nöjda rekommenderar en åt andra. Men det tar ju sin lilla tid att komma dit. Dessutom så kommer den här bilen förmodligen att läggas i ett separat bolag, helt enkelt för att sprida riskerna lite. Går den ena bilen åt pipan så drar den inte med sig den andra i fallet. Men inget är färdigt ännu, så vi får väl se vart det slutar. Nu ska jag titta på TV:n ett tag tror jag, innan det är sängen som tar vid. Adjöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 6 september 2009 09:36

Idag så fyller ju både Lina och Katarina år, så ett stort grattis till er! Lina fick frukost på sängen i morse och har fått de flesta av hennes presenter, bland annat Sims2 till datorn. Tyvärr så visade det sig att vår dator behöver uppgraderas lite eftersom grafiken inte funkar som den ska. Den har heller inget ljud, vilket jag också borde fixa. Lite tråkigt att spelet inte funkade när Lina väldigt gärna ville ha det, hon får väl kanske låna min dator så länge. Fast jag vet att det kommer att bli problem med det!


Äggen börjar att få det lite kallt ute i verkstan, så jag borde kanske sätta i en 60W-lampa. Har ingen hemma bara! Märks att det börjar bli höst, snart är det väl julafton också. Allt för nu!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 september 2009 21:04

Klippa gräset alltså. Fast i ärlighetens namn så är det ju inte så farligt när man har förmånen att köra en Belos. Här snackar vi körglädje! Den ligger längs vägen som ett tvättäkta strykjärn och den får minst sex rattmuffar av fem möjliga, som Glenning skulle ha sagt. Motorprestandan är ju lysande. Jag menar, klart det går undan med en encylindrig fyrtaktare med inte mindre än 11 ystra hästkrafter. I grunden är den framhjulsdriven, men om man lägger i backen så blir den ju faktiskt bakhjulsdriven, så man kan ju i princip säga att den är fyrhjulsdriven. Inte illa pinkat va! Till råga på allt så är mitt exemplar extrautrustat med ett sportavgassystem, som tack vare ett antal finnrikt utplacerade hål gör så att den låter extra mycket. Är man inte lyckligt lottad som äger en Belos?


Imorgon så fyller ju både Lina och Katarina år och vi har haft vissa problem med att få ihop morgondagen, men jag tror att vi har det under kontroll nu. Får hoppa över badmintonen imorgon. Lina har precis bakat tårta till imorgon och har förklarat att hon förväntar sig frukost på sängen i morgon bitti. Är väl inga problem med det, förutom att jag brukar vara den som går upp sist. Så i morgon får jag väl gå upp lite tidigare helt enkelt. Klart hon ska ha frukost på sängen!


Har ju också sen några dagar ett gäng ägg på tillväxt. Det verkar funka rätt bra, trots att kläckaren står ute i verkstan. Var ju lite orolig för att det skulle bli problem med temperaturen när utetempen pendlar så pass, men det verkar än så länge fungera bra. Problemen kommer nog de sista dagarna när fuktigheten ska höjas. Men jag löser nog det med vad det lider! Det får väl bli allt, hörs och syns!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards