Alla inlägg under september 2009

Av Leif Jendelöv - 24 september 2009 23:44

Han kämpade tappert, men nu är det slut. Var precis ute för att kolla till kycklingarna innan jag går och lägger mig, och nu hade han gett upp. Den andra verkar ok ännu så länge, så jag hoppas att den klarar natten bara. Verkar ju bli en kall sådan. Rapport kommer imorgon!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 24 september 2009 22:07

Måste ju naturligtvis sätta in en bild på de små liven.

Kyckling  

Av Leif Jendelöv - 24 september 2009 21:40

De där hundratals kycklingarna som inte kom igår kom inte idag heller. Till råga på allt så hade ena lampan i kläckaren gått när jag var ute i morse, vilket innebar att det var 24 grader. Var inte äggen döda innan så kändes det som om de var det nu, men jag böt lampan i alla fall. Jag orkade dock inte bry mig om att fylla på vatten och ta bort nattisoleringen, så vid halvtvå på eftermiddagen när jag kom hem efter storhandling så tittade jag till den. Det var drygt 40 grader och en luftfuktighet under 40%. Döm om min förvåning när jag ser att det faktiskt är två ägg som har börjat att kläckas. WOW! Jag kunde ju naturligtvis inte hejda mig, utan hjälpte dem ut lite grann. Den ena verkar rätt pigg, men den andra kommer nog tyvärr inte att klara sig. Resten av äggen verkar dock döda, men å andra sidan trodde jag ju det om de här också, så vi får väl se ifall det blir några flera. Det innebär ju en kläckningsprocent på drygt 13% och om den ena överlever en överlevandeprocent på ca 6,5%. Imponerande var ordet?


Annars har ju som sagt dagen gått åt till att storhandla, förutom att förlösa kycklingar då! Jag har också lagat kroppkakor idag, det är ju så gott. Tyvärr tycker ju inte barnen det, trots att de blev väldigt lyckade. Första gångerna jag gjorde kroppkakor själv slutade med att potatissmeten liksom löste upp sig i vattnet, så det blev mera som potatissoppa. Men nu har jag hittat ett recept som funkar, så de sista gångerna har det blivit riktigt bra faktiskt. I morgon så tänkte jag bjuda familjen på fish&chips. Det har vi gjort en gång tidigare och då blev det supergott. Hoppas att det blir lika bra i morgon.


Lina har blivit erbjuden att åka på en pingisturnering i Sundsvall månadsskiftet okt-nov. Hon vill naturligtvis åka och det vore ju jättekul för henne, så jag hoppas att det går att få ihop på nåt vis. Kul att hon gillar pingisen! Nu tänker jag runda av här, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 23 september 2009 20:32

Så nu kan jag sätta mig ned en liten stund. Pontus har varit riktigt grinig och gnällig idag trots att han sov väldigt länge på dan. Han har börjat att stoppa en massa saker i munnen också, så jag börjar nästan misstänka att det är nån tand som är på G. Ronja har haft disco mest hela dagen, samt varit ute och lekt typ starwars eller nåt. Henne märker man knappt av, hon flyter liksom bara med på nåt vis. Albin är ju som han är, den åldern just nu. Men han har en jäkla attityd som kan reta gallfeber på en. Tyvärr så använder han samma tonläge mot sina kamrater, så man kan ju börja fundera på hur länge han har några kamrater kvar. Han låter inte särskilt trevlig faktiskt!


Kycklingar kryllar det av, flera hundra minst. Åtminstone i min fantasi! Skämt åsido så visar äggen inga som helst livstecken, men vi får väl se de närmsta dagarna. Skulle ju kunna bli nån liten kyckling i alla fall kan man ju tycka. Annars så har livet här på Svartmyren sin gilla gång och det händer väl kanske inte så jättemycket, så jag har väl egentligen inte så mycket att skriva om. Så då avslutar jag väl här då! Gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 23 september 2009 10:26

Jo ni, det är ju bara att vara tacksam för att utvecklingen går framåt angående krocksäkerheten i våra bilar. Titta in det här krocktesten mellan två chevor. Den ena från -09 och den andra från -59.


http://www.youtube.com/watch?v=5CU-k0XmLUk

Av Leif Jendelöv - 22 september 2009 22:28

Jo, nu sitter jag här och hämtar andan igen efter ytterligare ett innebandypass. Blev väldigt trött idag, men kom på att det ju faktiskt skulle kunna bero på att jag i förmiddags var och gav blod. Är väl kanske inte helt nyttigt att träna så tätt inpå? Kvällen har varit rätt hektisk eftersom det är så många aktiviteter på Tisdagskvällarna nu under hösten. Först så ska man fixa mat så att Albin får i sig nåt innan fem, då han ska iväg på simskola. Lina ska hämtas strax före fem från kören och ska ha mat när hon kommer hem innan vidare färd till pingisen, då den som inte kör Albin får ta med sig de andra två till pingisen för att möta upp i Skyttorp, där vi byter bil. Hem och fixa sängläggning för barnen innan jag drar iväg till innebandy och nu sitter jag här och flåsar. Jag klagar inte, bor man på landet så får man ju ta det, men det kräver viss planering. Men det är väl kanske bara bra att få träna hjärnan lite, så man inte blir senil.


I morgon ska ju mina ägg kläckas om det nu blir nåt, möjligtvis att de kommer kväll/natt mot Torsdag, och även om jag tvivlar så hoppas jag ju naturligtvis att det ska bli nåt. Vem vet? I morgon bitti när jag kommer ut så kanske det studsar omkring ett gäng gulliga kycklingar där ute!


......Eller nåt?



I morgon så är ju Ronja och Pontus hemma med mig, och då har jag lovat Ronja att jag ska vara med på hennes disco. Hon och Lina ordnade disco för gosedjuren nu i kväll och det skulle visst fortsätta i morgon också. Så då vet jag ju vad jag ska göra i alla fall. Nu ska jag avsluta här, tack o goodbye!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 september 2009 21:01

Idag kom Ronja hem igen! Men hon ville direkt till dagis, så Mormor och Morfar släppte av henne direkt där och sen fick jag hämta henne och Pontus vid ett. Hon verkar ha haft det jättebra i helgen. Bland annat hade de varit på skördefest, vilket verkar ha varit uppskattat. Så hon har varit glad idag, vilket man inte kan säga om Pontus! Han har varit riktigt trött och grinig nu i kväll, vilket man i och för sig kan ha förståelse för, då han bara har sovit en dryg timme på hela dagen. Han vaknade dessutom tidigt i morse, så det fattas några timmar sömn där. Hoppas att det blir bättre i morgon bara.


Jag hade tänkt att måla lite foder idag, men det visade sig att det gick lite för fort när jag köpte färgen. Det bidde en röd färg i stället för vit nämligen. Irriterande! Burkarna var ju exakt lika, men med en liten jäkla lapp som det stod färgen på. Kan man inte färgmarkera locket eller nåt så att skillnaden blir lite mera uppenbar åtminstone? Synd att det inte blev av idag, för det var ju riktigt bra målarväder mitt på dan. Får åka in och skaffa rätt färg i morgon, för då ska jag ändå in till stan för blodgivning och lite annat.


Nu väntar jag på att mina ägg ska börja kläckas också. På onsdag är det tänkt, men de som läst min blogg vet ju att jag är lite skeptisk, eftersom jag hade lite problem med temperaturen i början. Nu i slutet så har det varit lite stabilare väder, framför allt på nätterna, så nu har det gått bättre att hålla en jämnare temperatur. Vi får väl se ifall det kommer fram nåt nu i veckan helt enkelt. Det får bli allt, över och ut!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 september 2009 22:50

Eftersom Ronja är saknad så får jag väl lägga in en bild på henne som tröst. Den är från när hon och jag bakade bullar nu i veckan.Ronja bakar bullar  

Ovido - Quiz & Flashcards