Alla inlägg under september 2009

Av Leif Jendelöv - 20 september 2009 22:20

Vad är det för märkvärdigt med det då? Undrar ni! Men jag sprang mer eller mindre på den vid entrén till CoopForum i Boländerna och den var dessutom jättefin, med en stor och fluffig svans. Ingen skabb! Men det är ju inget ställe man förväntar sig att hitta en räv på direkt. Synd bara om den skulle råka bli överkörd, risken är väl tyvärr rätt så stor.


Förövrigt har den här dagen gått riktigt bra. Albin skulle ju på fotbollscup i morse, men när det var dags så ville han ju naturligtvis inte. Efter en del dividerande så slutade det med att Mamma åkte dit med honom så att han kunde titta på i alla fall, vilket han nog tyckte var kul. Sen var det bara hem och vända för att åka till Österby och simskolan. Efter dagens start så såg jag framför mig att det skulle bli massor av tjafs, bråk, gnällande och att jag skulle få släpa ned honom till bassängen. Men döm om min förvåning! Inget endaste gnäll om att han vägrade, utan han gick rakt in, bytte om, duschade och sedan rakt ned i bassängen. Han verkade till och med ha kul i vattnet och var superduktig. Gjorde precis som ledarna sa och försökte verkligen. Så jäkla skönt att bli positivt överraskad ibland! Nu ska han gå på simskola två gånger i veckan under hösten och jag hoppas att det fortsätter på samma vis hela tiden.


Jag har faktiskt hunnit med att klippa gräsmattan och spikat lite på garaget idag också. Så nu är det nog färdigpanelat för i år tror jag, ska dit med lite foder och plåtar bara. Börjar se riktigt bra ut faktiskt! Sen är det bara resten kvar, blir nog klar vilket år som helst. Om någonsin?


Har spelat badminton i kväll också och för en gångs skull så var vi alla fyra. Brukar vara så under hösten att alla har rätt så mycket samt att det går rätt så mycket sjukdomar, så det blir gärna lite hattigt. Jag och Mats håller på att träna in lite ny taktik, vilket behövs, och det ser faktiskt lovande ut. Bland annat så har vi övat in lite nya servar ( eller servingar, som Ronja säger) och det kommer nog att bli riktigt bra när allt sitter. Riktigt kul faktiskt när man känner att man kan utveckla spelet, har ju spelat i tolv år nu utan att det egentligen har hänt nåt spelmässigt. Egentligen så skulle man ju behöva spela mot olika motståndare och inte mot samma jämt, för då lär man sig ju deras spel men inget annat. Men det skulle ju krävas att man var med i nåt seriespel, vilket skulle innebära att man skulle behöva lägga ned massor av tid på det hela, och det tror jag inte nån av oss är beredda att satsa på. Man får se det som ett roligt sätt att få lite motion på samt att faktiskt träffa sina kamrater.


I natt blir det ju tredje natten som Ronja är borta från oss och det är faktiskt väldigt tomt utan henne, så det ska bli kul när hon kommer hem i morgon. Det tycker nog inte hon, men hon är saknad faktiskt. Mamma försökte att ringa till Åland för att få prata med henne, men hon hade absolut inte tid att prata tydligen. Hon har väl desto mera att berätta när hon kommer hem antar jag! Det får bli allt så länge, gonatt på er!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 september 2009 22:45

Att nämna att lillebror fyller år idag. Grattis! Hoppas att filmen är bra och att ni får det trevligt i kväll.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 september 2009 22:08

...from the old days, liksom! Var ut med mina gamla arbetskamrater nu i kväll, alltid lika kul att träffas. Vi brukar träffas när någon slutar. Vid det här laget är det faktiskt inte så särskilt många kvar från tiden när jag jobbade där. Vi började med bowling, för att sedan äta en bit. Fortfarande mätt! Sedan satt vi en stund på O´Connors och snackade skit innan jag rundade av och åkte hem. Var faktiskt hemma före resten av familjen, som var iväg för att träffa en del gamla bekanta över lite mat.


Tidigare på dagen så har vi spikat lite på garaget. Ska väl försöka att få gaveln färdig innan vintern tänkte jag. Ska väl försöka att hinna lite mera i veckan, för i morgon är det fotbollscup och simskola hela dagen så då hinns det inte med. Det är premiär på simskolan, vilket brukar vara lite jobbigt för Albin, så det brukar alltid bli en hel del tjafs innan han har accepterat det hela. Men det blir nog bra med det med så småningom! Cupen är också den första han är med på, så det blir ju också lite premiär. Men då känner han ju laget i alla fall, vilket ju blir en trygghet för honom. Det blir allt för i kväll, tack o gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 september 2009 21:00

Idag så har Ronja och jag bakat bullar, vart riktigt goda bullar. Ronja tog med sig några till Mormor nu ikväll, hon ska sova över där. I morgon bitti så ska de iväg till Åland är det tänkt, för att hälsa på kusinerna Celinda och Elvira. De ska komma hem på Måndag, så det blir lite ovant att vara utan min lilla Ronja i tre dagar.


Pontus har gått och lagt sig och de två större barnen har bestämt att det ska vara mysfredag med popcorn i kväll. Så då blir det väl så då! De tittar på kändisdjungeln, vilket jag aldrig har sett och känner att jag nog klarar mig utan. Men det kanske är bra, vad vet väl jag? Däremot så råkade jag börja titta på heroes igår, vilket slutade med att jag såg hela. Den är ju så bra, synd bara att de har förstört serien med att flytta den till så pissig sändningstid och inte annonserade att den skulle börja. Jag missade i alla fall att den började igen och det känns ju så fel att börja titta mitt i säsongen. Nu vet jag inte hur jag ska göra? Fortsätta att titta eller försöka att komma över de avsnitt jag missat! I-landsproblem kanske, men har man inget annat att hänga upp sig på så! Det får bli allt, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 17 september 2009 21:41

Idag när jag skulle hämta barnen på dagis så hittade jag inte på hans skor. Frågade personalen om de visste, men han hade ju inte ens varit ute, så de kunde inte förstå vart de hade tagit vägen. Efter ungefär en kvarts letande med hjälp av två fröknar hittade vi dem. Det visade sig att Pontus och Albin (Pontus kompis alltså, inte storebrorsan) hade sorterat alla barnens skor, med det resultatet att inga barn hade rätt skor. Typ! Många hyss hittar de på de små liven. Man förstår ju att det underlättar när man skriver namn på sakerna.


Annars har det inte hänt så mycket, har haft en jäkla huvudvärk idag. Har också suttit och klurat på hur jag ska kontera en faktura från Scania. De skriver så jäkla konstiga fakturor, var lika när vi böt vagnen, så det är inte så lätt att klura ut vad som är vad. Det värsta är nog att de trixar med momsen på ett sätt som jag inte gillar. Tyvärr så hade jag ju inte möjlighet att vara med när Stefan fixade bilbytet, för då hade jag ju kunnat fråga hur de tänker. Men det löser sig till slut, har ju en klippa till revisor nu för tiden. Till råga på allt så har de inte kunnat fixa ägarbytet på Volvon eftersom det var ett nytt regbevis på G till mig. Men jag fick det idag och mejlade över en kopia, så nu ska det ju kunna lösa sig till slut med det också. Nya bilen verkar rulla på bra så här långt och körning har vi haft också, så allt kanske kan bli bra till slut ändå. Hoppas bara att det stämmer med betalningar och allt, så det inte blir samma skit igen. Oseriösa affärspartners har jag fått nog av vid det här laget!


I morgon funderar jag på att baka lite bullar tillsammans med Ronja. Det tycker hon är kul, åtminstone att få provsmaka degen. För att inte tala om de nybakta bullarna sedan! Finns det nåt godare än nybakta bullar och ett glas kall mjölk? Tror inte det! Hinns det med så ska jag försöka att klippa gräsmattan också, innan det blir höst på allvar. Nu ska jag fortsätta att klura på det här med konteringen av fakturan, kommer att ligga sömnlös i natt! Ha det så bra så länge, så hörs vi senare!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 september 2009 20:31

Pontus näst största fritidsintresse efter bollar är att sortera saker. Med sortera menar jag att plocka ur och i saker och ting. Det började med tvätten, han plockar ur all tvätt ur alla korgar och sedan plockar han i den igen om och om igen. Numera sorterar han mera saker, idag så har han kommit på att han kan dra ut lådor i köket för att sortera. Bland annat så har han sorterat knäckebröd, med resultat att det var knäckebrödssmulor över hela köksgolvet. I morgon får han dock sortera på dagis, för då så ska han dit.


Albin har haft sin sista fotbollsträning idag, så nu återstår bara cupen på Söndag. Sen efter den så tar simskolan vid och fortsätter sedan två dagar i veckan nu under hösten. Så det är alltid nån aktivitet på gång, men så är det ju med barn. De måste ju aktiveras! Men just nu är de rätt oaktiva, för nu har jag lagt dem till sängs. Utom Ronja, som har varit hos Mormor hela dagen och inte kommit hem ännu, men hon kommer nog snart hem med Mamma som hämtar upp henne på vägen hem från gympan. Det var väl allt då, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 september 2009 14:02

I morse så var det bara upp som vanligt för försöka lämna Ronja hos Mormor vid åtta. Var väl närmare halv nio innan jag kom därifrån, innan vidare färd in till stan och länsstyrelsen. Hann inte längre än ut i korsningen vid gamla E4:an i Läby innan Pontus kräktes. Denna jäkla åksjuka, jag är så trött på den. Visserligen Pontus med, för när jag väl hade sanerat så somnade han, men det är rätt jobbigt med detta kräkande. Ska väl erkänna att Pontus numera inte blir åksjuk så ofta längre, men det räcker gott med de gånger det blir. Nåväl, efter sanering så fortsatte färden utan vidare missöden och jag var inne vid länsstyrelsen strax efter nio när de öppnade. Där hade jag sån tur att jag råkade på handläggaren och kunde lägga fram mitt problem för henne. Inga problem, hon gick iväg för att skriva ut en utskrift från registret där det tydligt framgick att Tysken har ett giltigt trafiktillstånd. Tycker att de kontakter jag har haft med länsstyrelsen har fungerat väldigt bra och smidigt och är lite orolig för att nyordningen att trafiktillstånden efter årsskiftet skall hanteras centralt av Transportstyrelsen kommer att leda till sämre service. Tyvärr!


När jag hade fått min utskrift så var det bara till att pinna hem för att skanna in den. Sen mejlade jag den till vår uppdragsgivare och nu är allt frid och fröjd tills vidare. Med andra ord: Stefan har körning och det ska förhoppningsvis rulla in lite pengar snart. Tyvärr så hann jag inte storhandla, eftersom jag var tvungen att åka hem och mejla, så det får jag göra nu i eftermiddag istället. Sånt är livet! Nu ska jag kolla om Pontus har vaknat, ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 september 2009 22:26

Nu sitter jag här hemma och eftersvettas efter innebandyn. Det var jobbigt idag, var bara sex stycken så det blev ingen vila direkt. Men kvällen började med föräldramöte på dagis. Framkom väl ingenting nytt precis, men det är alltid intressant att höra om vardagen på dagis och om hur allt funkar för barnen. Vi har ju förmånen att få ha barnen på ett dagis som fungerar riktigt bra, barnen stortrivs och personalen är superba. De hittar på mycket med barnen och är ute mycket. Nu ska jag snart kliva in i duschen innan jag går till sängs.


I morgon bitti bär det av in till stan för att försöka träffa länsstyrelsen, då det har kört ihop sig lite med trafiktillståndet. Alltså det finns ju där, men när jag ringde för att byta regnummer på tillståndet så sade hon att egentligen så ska det göras skriftligt, men vi kan ta det över telefon. Skitbra! Tänkte jag, och roligt att det faktiskt kan gå smidigt i myndighetskontakter. Men då visade det sig senare på dagen att vår uppdragsgivare satte sig på tvären. Vi måste nämligen skicka dem en kopia på den där skriftliga ansökan som jag aldrig behövde skicka in, med ankomststämpel och allt. Gör jag inte det får jag vänta med körning tills det har blivit registrerat, vilket tar minst tre veckor! Så nu måste jag försöka komma in och fixa den där blanketten i efterhand så att jag kan mejla in den. Får se hur allt löser sig till slut. Men det är onekligen lite surt att när den ena parten mot all förmodan är smidig, så sätter sig nästa på tvären istället. Jag förstår dem ju egentligen, men det är ändå surt! Allt för nu, over and out!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards