Alla inlägg den 24 september 2009

Av Leif Jendelöv - 24 september 2009 23:44

Han kämpade tappert, men nu är det slut. Var precis ute för att kolla till kycklingarna innan jag går och lägger mig, och nu hade han gett upp. Den andra verkar ok ännu så länge, så jag hoppas att den klarar natten bara. Verkar ju bli en kall sådan. Rapport kommer imorgon!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 24 september 2009 22:07

Måste ju naturligtvis sätta in en bild på de små liven.

Kyckling  

Av Leif Jendelöv - 24 september 2009 21:40

De där hundratals kycklingarna som inte kom igår kom inte idag heller. Till råga på allt så hade ena lampan i kläckaren gått när jag var ute i morse, vilket innebar att det var 24 grader. Var inte äggen döda innan så kändes det som om de var det nu, men jag böt lampan i alla fall. Jag orkade dock inte bry mig om att fylla på vatten och ta bort nattisoleringen, så vid halvtvå på eftermiddagen när jag kom hem efter storhandling så tittade jag till den. Det var drygt 40 grader och en luftfuktighet under 40%. Döm om min förvåning när jag ser att det faktiskt är två ägg som har börjat att kläckas. WOW! Jag kunde ju naturligtvis inte hejda mig, utan hjälpte dem ut lite grann. Den ena verkar rätt pigg, men den andra kommer nog tyvärr inte att klara sig. Resten av äggen verkar dock döda, men å andra sidan trodde jag ju det om de här också, så vi får väl se ifall det blir några flera. Det innebär ju en kläckningsprocent på drygt 13% och om den ena överlever en överlevandeprocent på ca 6,5%. Imponerande var ordet?


Annars har ju som sagt dagen gått åt till att storhandla, förutom att förlösa kycklingar då! Jag har också lagat kroppkakor idag, det är ju så gott. Tyvärr tycker ju inte barnen det, trots att de blev väldigt lyckade. Första gångerna jag gjorde kroppkakor själv slutade med att potatissmeten liksom löste upp sig i vattnet, så det blev mera som potatissoppa. Men nu har jag hittat ett recept som funkar, så de sista gångerna har det blivit riktigt bra faktiskt. I morgon så tänkte jag bjuda familjen på fish&chips. Det har vi gjort en gång tidigare och då blev det supergott. Hoppas att det blir lika bra i morgon.


Lina har blivit erbjuden att åka på en pingisturnering i Sundsvall månadsskiftet okt-nov. Hon vill naturligtvis åka och det vore ju jättekul för henne, så jag hoppas att det går att få ihop på nåt vis. Kul att hon gillar pingisen! Nu tänker jag runda av här, gonatt!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards