Alla inlägg under september 2009

Av Leif Jendelöv - 15 september 2009 09:34

Just i dag är det precis ett år sedan vi hade vår första körning. Vet inte om man ska fira eller om man ska gråta?


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 september 2009 09:31

Måste ju lägga in en bild på Tysken som jag tog nu i morse när Stefan var här.  

Av Leif Jendelöv - 15 september 2009 09:15

Den bjöd väl inte på några överraskningar direkt. Upp, käka frukost, få upp Pontus och sedan iväg med dem till dagis. Inga problem faktiskt, Pontus verkar trivas riktigt bra på dagis numera. Igår när jag sa att vi skulle till dagis så traskade han iväg till dörren och skulle klä på sig, måste ju vara ett tecken på att han trivs ju! Personalen på dagis har också de konstaterat att hans favvoleksak är bollar i alla dess former, när jag hämtade igår så berättade ena fröken att hon hade varit ute vid vagnarna när Pontus vaknade. Han hade slagit upp ögonen och varit klarvaken, varvid han utbrast: "bull". Då ville han leka med bollar!


När jag kom hem från dagis nu i morse så var Stefan här med vårt nyförvärv, Tysken som jag kallar den. Han skulle hämta lite papper och jag skulle ha lite papper av honom. Nu bär det av ned till nya uppdragsgivaren för att få ett internnummer där, innan det förhoppningsvis blir körning och lite inflöde av stålar. Fast det släpar väl en del, så inflödet lär väl dröja lite antar jag. Bara att hoppas att utflödet också kan dröja lite! Har försökt att komma i kontakt med länsstyrelsen också för att anmäla fordonsbyte på trafiktillståndet, men det går i vanlig ordning inte att komma i kontakt med dem. De har telefontid mellan 9-12, men svarar inte när jag ringer. Får väl nöta på bara! Nu ska jag nog göra nåt annat än att sitta här och författa blogginlägg, ska väl ut och mata hönsen bland annat. Hittar nog på mera att göra när jag väl kommer ut också. Tack o hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 14 september 2009 22:28

Albin har bara en träning kvar nu, på Onsdag. Sen återstår bara en fotbollscup i helgen innan det tar slut för säsongen. Det är faktiskt ganska kul att titta på dem och de har också utvecklats en del under året. Även om de kan vara ganska virriga och okoncentrerade. Albin stod i mål idag under den andra halvleken, och han gjorde det riktigt bra dessutom. En annan sak som faktiskt är fascinerande med honom är att han spelar lika bra med vänstern som med högern, vilket nog får anses vara en talang i den här åldern. Han verkar inte riktigt bry sig om vilken fot som skjuter bollen, vilket i sin tur innebär att han inte behöver tänka på att komma rätt i steget innan tillslag. Ska bli kul att se om det är nåt som går över eller om det är nåt som kan utvecklas.


Stefan har kört premiärlassen med Tysken i dag. Hade tur som fick napp på körning när han skulle prata med verkaren, men det gör ju inget. Vi kan behöva lite intäkter! I morgon bär det av ned till kungliga huvudstan för honom, hoppas att det blir bra körning för honom bara. Förhoppningsvis så kan det rulla på bra nu framöver innan det blir alltför kallt. Nu tänker jag inte skriva nåt mera, ni får klara er ändå! Tack o hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 13 september 2009 21:18

Jo, det är faktiskt redan söndagkväll och jag har precis kommit hem från badmintonen. Utan att ha storhandlat för en gångs skull, det gör jag nog i morgon när jag ändå ska in till stan. Jag har fortsatt med bokföringen och nu har jag i princip kommit i kapp, men jag har en del frågor som jag får ta med revisorn i morgon. Har ju momsdeklarerat själv för första gången och vill vara säker på att det inte blir fel innan jag lämnar in den. Men det är ju egentligen bara lite plus och minus och inte särskilt svårt alls. Får väl se i morgon ifall jag får göra om alltihopa, då låter det väl annorlunda kan jag tänka mig.


Idag har jag också äntligen bytt olja på den lilla grå, skulle bara vara gjort för väldigt länge sedan. Tiden springer iväg och det är alldeles för lätt att skjuta upp sådana saker. Dessutom så har jag alltid fått för mig att den inte har någon kamrem, så jag har aldrig brytt mig om att kolla upp det. Men i veckan fick jag ett erbjudande från Upplands Motor om kamremsbyte, så jag lär väl se till att kolla upp det. Har den en kamrem så är det nog hög tid att byta den också. Nu tänker jag inte skriva nåt mera, See you!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 12 september 2009 23:25

Idag så har vi ägnat dagen inne i Uppsala, det var hela familjen (efter vissa protester) och Mormor som var in. Först tittade vi lite på aktiviteter som hade med kulturnatten att göra, men det var faktiskt inte så mycket som lockade barnen. Sen så handlade vi även lite kläder till Lina och Albin, Lina fick ju presentkort och pengar när hon fyllde år. Albin behövde också lite kläder, så han och jag handlade ett par byxor och en starwars-tröja. När vi tyckte att vi var färdiga inne i stan så skjutsade vi hem Mormor och barnen för att åter vända kosan mot Uppsala. Den här gången för att äta på tu man hand på Kött, kök & bar. Vi fick ju ett presentkort dit på vår bröllopsdag i somras, tack så hemskt mycket för det. En timme efter vi hade bokat bord kom vi dit, men det gick bra ändå. Maten var riktigt god (hjortinnanlår med deras superba potatisgratäng) och efter maten en dessert bestående av lakritssufflé med citronsorbet. Den var riktigt god kan jag säga, rekommenderas varmt! Nu har vi precis kommit hem och ska försöka att varva ned innan sängen tar vid. Tja så länge!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 11 september 2009 20:46

Gissa vem som helt plötsligt stod utanför dörren idag? Kitty! Så nu är hon hemma igen, hon var jättehungrig och rätt trött. Man kan ju fundera på var hon varit i nästan två månader? Nåja, det verkar ju inte ha gått någon nöd på henne i alla fall! Men på något vis så känns det skönt att ha henne hemma igen, så länge det nu varar.


Vi har eventuellt en ännu bättre körning på G till nya bilen, men det vill jag allt se först innan jag tror på det. Dessutom så har de lokala vandalerna i Järlåsa varit framme igen, nu har de börjat sparka sönder vagnen för oss. Känns ju så jävla trist och ONÖDIGT bara. Har inte snorungarna (en liten fördom där, men jag antar att det är lite yngre människor som gör sånt här) nåt bättre för sig! Man kanske skulle börja patrullera. Bilda ett medborgargarde eller nåt i den stilen. Beväpna sig med k-pistar mm. OBS! De tre senaste meningarna är menat som ironi.

 

Imorgon förmiddag bär det av in till stan, är ju kulturnatt ju. Finns ju en del att se för barnen under dagen. Sen på kvällen så ska vi, utan barn, utnyttja presentkortet vi fick på vår bröllopsdag. Det blir god mat på Kök, Kött & Bar, innan vi fortsätter med kulturnatten och besöker sånt som barnen inte är intresserade av. Nu får det vara färdigbloggat för idag, på återseende!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 10 september 2009 19:54

Jaha, då är man en stolt (nåja?) ägare av ett stycke MAN-lastbil då! Nu hoppas jag bara att det klaffar som det är tänkt med körningen också! Lite nervöst är det allt. Men det är ju ingen idé att gå och grubbla över det ju, men vi skulle onekligen behöva köra in en drös med pengar nu med det snaraste kan jag tycka. Har fortfarande inte fått någon klarhet i hur mycket betalningen släpar heller, vilket har rätt så stor betydelse. Men men, allt löser sig nog med tiden på nåt sätt.


Nu idag så har jag kommit igång med bokföringen i det nya programmet som hänger samman med revisorsbytet. Ligger lite efter med det, men nu är det mest akuta ikapp i alla fall. Så nu vet jag hur mycket momspengar som ska in! Det nya programmet är riktigt bra måste jag säga, framförallt att man på ett himla bra sätt (grafiskt) ser resultat och dylikt. Tror till och med att vilken pappskalle som helst skulle förstå staplarna, även om man inte fattar nåt av bokföring i övrigt. Vet att jag av vissa blir idiotförklarad, men det är riktigt kul att hålla på med! Nu ska jag stämma av med revisorn det jag har gjort, så det blir rätt från början, innan jag fortsätter med resten. Det riktigt fina med programmet är ju att min revisor kan gå in i programmet han med och se vad jag har gjort, samt att han/hon även kan lägga in poster i bokföringen. Det innebär att om jag har några funderingar på hur nåt ska bokföras kan de se vad jag gör medans vi till exempel sitter i telefon och rätta mig på en gång. Smart! Tycker jag. Nu pockar Pontus på uppmärksamhet, så jag får nog ge mig här. Tack o adjö!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards