Alla inlägg under maj 2009

Av Leif Jendelöv - 8 maj 2009 10:25

Men Pontus ser fortfarande ut att ha gått några ronder mot Tyson. Svullen i ögonen och snorig, inget kul alls. Inte sover han som han ska heller, även om det bara var någon timme han var vaken inatt. Hoppas att han kan bli frisk snart! Får nog sluta här, för Pontus pockar på uppmärksamhet. Ses och hörs!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 maj 2009 21:38

Idag har alla barnen utom Ronja varit hemma från skolan. Precis som det verkade som om de började krya på sig. Men Ronja verkar frisk i alla fall och fick åka till dagis. Väl där så fick de gå på promenad till "mörka skogen", det finns visst en ljus också! Hon berättade för mig när jag hämtade henne att de sett ett träd som "monstret" hade vält omkull. Är det inte vinden som blåst omkull trädet då? Försökte jag. Men näe då, hon visste med självklar övertygelse att det var monstret. När jag frågade om hon sett monstret så sa hon att nej, det var bara Viggo som sett det. Undrar vem som tutat i dem den här historien? Men det är så härligt att höra henne när man kommer och hon så entusiastiskt berättar om både det ena och det andra som hänt under dagen.


Efter dagis så åkte vi direkt till Vattholma för 4-årskontroll. Hon följde sin kurva precis, så det verkar vara bra. Hon tyckte också att talet var väldigt bra. Synen passade vi också på att testa, och den var utan anmärkning. Hörseln får vi testa i sommar. Imorgon hoppas jag att barnen är tillräckligt friska för att gå i skolan, för det blir rätt jobbigt att ha dem hemma hela dagarna. Det blir rejält skitigt, för att inte tala om hur mycket mera mat man måste fixa till lunch. Å andra sidan så har vi kört lite med dem i dag, så det har trots allt blivit lite uträttat. Lina har tvättat och det har blivit städat på övervåningen, om än under protest! Nu ska jag titta på medium, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 6 maj 2009 22:33

...Så hämtade jag ut den stora röda idag. Det gick på nästan 9 papp. Fy, va tråkigt! Tänkte att det kanske kunde bli lite rabatt eftersom de strulade till det, vilket faktiskt ställde till det lite för oss, men icke då! Man är ju en sån mönsterkund som bara accepterar och glatt betalar. Aldrig frågasätter. Men i ärlighetens namn så ska jag ju också säga att det var inte så mycket som var arbetskostnad, utan det mesta var faktiskt delar. Och det är dyrt med delar till Chryslern. Tyvärr är inte klonkandet i framvagnen borta, men nu vet jag i alla fall vad det är, så det ska åtgärdas senare. Inte ska det behöva bli så attans dyrt heller vad jag förstår.


Vi var iväg på fotbollsträning idag också. Det var jag, Albin, Lina och Ronja som åkte iväg till Viksta för att bara titta på. Tanken var att Albin ska bli lite sugen att börja, men han var anti redan innan vi kom dit. Vad ska han på fotbollsträning att göra, han kan ju träna själv tycker han. Trots att han känner de flesta som är med på träningen, där barnen är mellan 4-5 år och upp till 10 år, så ville han inte vara med alls. Han satt i bilen mest hela tiden medan jag sparkade lite boll med några andra föräldrar samt Lina och Ronja. Det var ju Albin som skulle aktiveras ju!

När vi åkte därifrån sa både Ronja och Lina att de ville vara med på träningen nästa gång. Hur kan de vara så olika? Lina som redan är med på massor av aktiviteter vill prova på mera, medans Albin som inte gör någonting inte vill prova på alls, trots att han tycker det är kul att spela fotboll. Konstigt! Men vi ska åka iväg och titta på träningen i Skyttorp också, han känner många där också genom skolan. Kanske, kanske kan han bli lite motiverad då?


Gonatt!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 maj 2009 22:28

Idag har jag gått här hemma och känt mig seg mest hela dagen. Snorig och huvudvärk. Barnen har varit hemma från skolan idag med, utom Ronja som fick gå på dagis. Hon ville inte alls åka dit imorse, de andra var ju hemma. Sen när jag skulle hämta henne så hade hon ju naturligtvis haft jättekul, trots att David inte var där! Imorgon får nog Lina åka till skolan också, men Albin får nog vara hemma en dag till. Jäkla förkylning på vara seg!


Imorgon ska vi också åka och lösa ut Chryslern. Kostar ju en slant, men förhoppningsvis så är det värt pengarna. Tyvärr så finns det ju jobb att göra på den lilla grå också! Förutom avgassystemet så har han börjat att dumma sig vid start. Den har alltid varit extremt lättstartad, men nu får man stå och nöta bra länge innan den startar. Det verkar vara värre ju längre den stått, så jag vet inte om det har nåt med soppan att göra. Om den tappar tryck eller nåt. Kanske rentav nåt läckage? Jävligt irriterande är det i alla fall.


Nu ska jag gå och duscha, har ju spelat innebandy nu ikväll, innan det är dags att gå till sängs. Kan ju också meddela att vi återigen har en löpande katt! Tack o hej.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 4 maj 2009 21:33

Det tyckte Ronja att det var idag, och menade då vädret som har varit minst sagt växlande idag. Det lär väl bara smälla till i trädgården och växa upp en smärre djungel nu när det kom lite regn också. På grund av vädret så har det heller inte blitt något spikande, utan istället så har vi varit inne och städat lite. Men jag har också hunnit med att åka på utvecklingssamtal med Albin.


Imorgon så kommer förhoppningsvis den stora röda bli klar på verkstan, så att man inte blir så låst också. I övrigt har jag inte riktigt hunnit med att fundera över vad som händer imorgon, så vi får väl se vad man har glömt bort för något.


Sen är det också så att Stefan gnäller över att han har på tok för lite att göra på helgerna, så han föreslog att vi skulle skaffa en gammal vagnjävel till som han kunde svära över. Skämt åsido så snubblade han över en likadan vagn som vi har för en spottstyver som vi skulle kunna ha som reservdelsvagn. Får väl se ifall det blir nåt, ekonomin kunde ju vara sundare! Men jag sätter i alla fall in en bild på skrothögen. Gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 4 maj 2009 12:14

I morse var vi iväg och lämnade Chryslern på verkstan. Hann inte mer än hem innan de ringde och sa att de hade missat att beställa delar. De hade glömt bort(?) att det var röddag i fredags. Vilken koll! Detta innebär att vi blir utan bil i en dag till, men det får väl gå med lite planerande. Problemet är ju att Pontus bilstol finns i den, så vi kan ju inte åka någonstans med honom.


I Torsdags skulle jag ha fått avräkningen i brevlådan också, men den kom inte vilket innebär att jag har noll koll på hur mycket vi körde in. Hoppas att det bara är postgången och inte nåt strul med pengarna som ska komma in på kontot idag, för annars får vi lite problem! Får hålla koll på kontot under dagen helt enkelt. Det får bli allt, over and out!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 3 maj 2009 23:01

Idag så har jag ägnat större delen av dagen till att fortsätta måla, men färgen tog slut. Så nu ikväll så har jag handlat mera. Imorgon ska jag bli ruinerad, om jag nu inte redan var det innan. Jag ska nämligen lämna in den stora röda bilen på verkstad. Det blir nya fjäderbenslagringar och nya dämpare i fram, vilka kostar 1600:- styck! Men om jag inte byter dem nu när fjäderbenen ändå ska isär så vet jag ju att om ca ett halvår eller så, så är det dags att byta dem. De har ju trots allt gått snart tjugofemtusen mil. Har jag tur så är det dessutom de som låter fan i framvagnen, så då blir jag kanske av med det oväsendet också. Märkligt att det inte går att hitta nåt som är glappt när det slamrar så pass mycket som det gör. Man tror ju att man ska tappa hela framvagnen när som helst när man är ute och åker.


När då bilen är på verkstan så är jag ju rätt så låst här hemma, så då är det ju bara att passa på att börja spika upp lite panel också. Det ska bli kul att få upp lite väggar efter att det har stått ett skelett med tak nu i två år. Nu är klockan över elva, så det är nog dags att krypa ned i sängen nu. Tack för i kväll och sov så gott!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 2 maj 2009 21:25

Idag var Ronja och jag iväg på kalas och i stort sett hela dagis var där. Tur att vädret är så underbart! Det var livat värre och en hel del trötta barn periodvis. Men det var nog kul om man frågar barnen som var där i alla fall. Eftersom minst en förälder till varje barn är där också så är det ju också ett bra tillfälle att passa på att träffa de andra mammorna och papporna. Vi var där i tre timmar och sen åkte vi hem och började måla. Nu har vi målat plank för en långsida, så gissa om det börjar klia i fingrarna att börja spika. Men det får nog vänta lite innan jag börjar med det. Albin och Lina  har blivit sjuka också, det började igår kväll när de skulle sova. Nackdelen med det här fina vädret är ju att barnen tycker det är så varmt att de inte behöver klä på sig ordentligt. Det är ju bara det att kvällarna blir så fuktiga och råa, även om det fortfarande är hyffsat varmt, att de blir förkylda direkt. Sånt är livet!


Imorgon ska vi nog försöka att måla lite mera samt fixa deklarationen. Det känns som om det börjar bli hög tid till det! Nu får det vara nog för ikväll. Ha en bra kväll!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards