Alla inlägg under maj 2009

Av Leif Jendelöv - 19 maj 2009 21:26

Idag känns det som om jag tillbringat större delen av dagen vid telefonen, varav typ hälften har varit med Stefan. Han har nämligen stått på verkstad idag igen. Med samma fel igen! När de väl hittade på felet var det ett riktigt skitfel som borde ha upptäckts första gången när vi var in här i Uppsala. Nu har vi bytt en massa saker på måfå, plus att vi har fått en massa ståtid. Felet bestod i att det var ett filter nere i tanken som var igensatt. Grejen är den att när vi var in till verkstan i Uppsala så hade de upp hela den här armaturen, dock utan att upptäcka att den var igensatt. Skit! Men sånt är livet.


Idag lyckades jag också med konststycket att få tag på revisorn, så nu har jag bestämt att jag ska träffa honom imorgon. Banken har jag dock inte fått tag på, hon har "suttit i möte" hela dagen. Nytt försök imorgon!


Ingen innebandy vart det den här gången heller, men idag så var vi i alla fall fem stycken som kom. Nu bestämde vi att vi lägger ned för säsongen och tar nya friska tag till hösten istället. Fast det innebär att jag borde hitta på nåt annat sätt att få motion på. TV-tittande i soffan ger ju tyvärr inte så himla mycket av den varan. Det får bli allt, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 maj 2009 21:03

Idag så har Pontus varit rätt så grinig. Vet inte varför, för han har sovit ordentligt idag. Understimulerad kanske? Nu ligger han ändå i sängen för natten, även om han inte riktigt vill vara med på noterna. Det värsta är ju att man blir lite påverkad själv och också blir lite grinig och det är ju så tråkigt att vara det.


Nu ikväll så ringde Albins kompis och frågade om han inte ville vara med på fotbollsträning, men Albin totalvägrade. Han är ju så jäkla tråkig! Jag sa åt han att han måste börja med nåt snart, måste ju aktivera sig. Föreslog att han kunde börja med balett istället, men det var visst inte alls att tänka på. Han säger att han kan träna själv, men fortsättning följer väl.


Idag så har vi också fått reda på var vissa människor står. Blir så jävla förbannad över att man kan sitta och blåljuga folk rätt upp i ansiktet. Sen dessutom låtsas som ingenting, hur fan är en del funtade egentligen! Ska man inte kunna lita på att det en människa säger verkligen stämmer? Det är väl en sak att frisera sanningen lite för egen vinning, men att blåljuga utan ett uns sanning förstår jag inte! Fortsättning följer väl även här misstänker jag? Nu får det vara slutskrivet för idag!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 maj 2009 13:30

Det blev Albin idag, eftersom han på vägen till bussen imorse cyklade omkull och skrapade upp knät. Efter sårtvätt och omplåstring så fick han följa med och lämna Ronja på dagis innan vi åkte vidare till skolan. Väl där fick han träffa skolsköterskan som lade om såret. Nu haltar han omkring som värsta krigsveteranen!


Har suttit och ringt en massa idag, men som vanligt är det inte så många som vill prata med mig. Tror ni till exempel på att jag fått tag på revisorn?


Näe!


Nu ska jag snart dra iväg och hämta hem Ronja så jag kan fortsätta att ringa lite sen. Ha en bra dag!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 17 maj 2009 22:21

Idag så hann jag inte mer än upp ur sängen så tyckte Annika att vi skulle iväg på en promenad. Det var bara att följa med det! Turen gick till våran "världsberömda" gran långt in i de djupa skogarna härikring. Det speciella med den här granen är att den är muterad och inte har en normal stam. En normal gran skjuter ju vid varje krona ett skott rakt upp som sen blir en fortsättning på stammen, men den här har bara grenar åt sidorna och ingen stam i mitten. Väldigt svårt att förklara, måste ses, men den ser rätt så speciell ut. Som en blandning mellan en gran och en enbuske ungefär. Turen tog väl ungefär två och en halv timme med en liten fika vid ett litet obebott torp i närheten. Lägger in en bild på granen också.


Igår hade vi en hektiskt dag. drog iväg innan de skulle stänga av vägen för att lämna av lite barn hos kompisar och Mormor innan vi fortsatte till Storvreta där Lina hade körövning inför deras musikal senare på dagen. Sen hämtade vi en massa mat till familjefesten på dagis som vi körde dit samt gjorde i ordning lite innan vi fortsatte till Mormor igen för en snabb lunch. Efter den åkte vi tillbaka till Storvreta för att titta på musikalen, och barnen var som vanligt jätteduktiga på att sjunga. Efter det tillbaka till dagis för att lämna av frun och sedan hämta Albin i Skyttorp och de andra hos Mormor, till Björklinge för att spílla i lite bensin och slutligen så landade vi i Viksta och på dagis. Då var det dags att fixa i ordning tipspromenaden innan årsmötet tog slut och sen göra i ordning grillen. Det sistnämnda slapp dock jag göra. Strax före nio var vi hemma och då var det ju bara att slå sig ned framför TV:n och glo på Eurovision, trött som en Gnu! Sov bra i morse kan jag ju meddela.


Imorgon ska jag försöka att få tag på revisorn samt ringa en massa. ska också i veckan försöka att få lite ordning på våra bilar. Är ju snart dags för besiktning av den lilla grå! Dessutom så ska ju Benzen besiktas också, men det får bli när det finns tid! Nu säger jag tack o gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 maj 2009 23:50

Idag har vi haft årsmöte på dagis, men nu är jag så trött att jag inte orkar skriva om det. Skriver imorgon igen.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 maj 2009 23:05

Idag så böt jag av Stefan när han passerade Uppsala. Det var ett lass virke på till Nacka som jag och Ronja åkte och lossade. Ronja tyckte nog att det var himla spännande att få åka med. Framförallt att åka genom Stockholm, där det ju finns mycket att titta på. Södra länken tyckte hon var kul, tunneln tog ju aldrig slut tyckte hon. När vi åkte tillbaka så hann vi inte längre än till Haga norra innan hon somnade, tog nog på krafterna att ha så mycket att titta på. Fördelen med att åka lastbil är ju att man kommer högre upp och ser så mycket mer av omgivningen.


Nu ikväll så var vi iväg till pingissektionens årsmöte. Jag har ju rätt så stor erfarenhet av föreningslivet och det här var nog det rörigaste och långrandigaste föreningsmöte jag har varit på. Alla kategorier! Tanken med att baka ihop det med en familjekväll är nog bra, och mötet i sig gick fort, men att avsluta med en dryg timmes prisutdelning var drygt tycker nog fler än jag. Dessutom var informationen kanske lite bristfällig. Till råga på allt så var, när det äntligen var slut, Albin försvunnen tillsammans med en grannpojke. Så det gick en massa tid till att leta reda på dem också. När de till slut hittades, Rolle fick åka runt och leta i hela Skyttorp, så var de borta vid tågstationen och lekte med några andra killar från skolan.


Imorgon bitti måste vi iväg tidigt (nåja, 9:30) om vi vill komma ut härifrån. Vägen kommer nämligen att vara avstängd hela dan pga rally. Tyvärr så kommer jag inte ha tid att titta på det i år heller, men det återkommer väl nästa år. Nu tänker jag sova, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 14 maj 2009 22:08

Idag så har vi städat igen, vilket i vanlig ordning behövdes mer än väl. Men det ser redan ut som om det var ett halvår sedan sist. Känns trist, men så är det ju bara! Vi hade besök av den nya familjen på dagis idag också, vilka vi är fadderfamilj för. Det innebär att vi ska visa dem hur saker fungerar och vad som skall göras när mm mm. Deras dotter som precis har börjat på dagis är jämnårig med Pontus.


Jag har fått några fakturor idag också och det är ju bara att konstatera att man inte kan åka till märkesverkstad. Det blir DYYYRT! Tyvärr så är man ju så illa tvungen ibland pga all elektronik. Man borde kanske hålla på med något som inte kräver så dyra grejor, eller inga grejor alls. Bara ens arbetsinsats! Revisor kanske, de har ju högre timpenning än vi kan drömma om.


Imorgon bitti så kommer Ronja och jag att byta av Stefan och Björn för att lossa i Nacka. De hinner inte pga att körtiden inte räcker till. Sen på kvällen så ska vi på "pingisavslutning" i Skyttorp. Det blir väl lite pingis, men framförallt lite grillning och umgänge med de andra familjerna. Nu ska jag sova, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 13 maj 2009 21:45

Idag var det dags för fotbollsträning igen. Det var jag, Lina, Ronja och Pontus som åkte. Albin stannade kvar hemma, ville inte alls vara med! Pontus tyckte det var allmänt tråkigt där medans Lina var med på träningen och tyckte att det var kul. Hon har nog fått lite blodad tand. Ronja tyckte det var kallt när vi kom dit, så hon gick och satte sig i bilen. Men sen kom Emil (från dagis) och då ville hon vara med honom och sparka lite boll. De hann även med att samla lite gammalt gräsklipp och springa runt och jaga varandra. Fotbollsträningen tyckte de var sådär, men de var faktiskt med lite sporadiskt. Även Ronja tycker att det är kul och vill fortsätta, men det kan ju å andra sidan ha ändrat sig rätt så radikalt till nästa vecka. Vem vet?


Annars har det väl varit den vanliga visan, passade på att spika lite medans Pontus sov. Det är väl ungefär det enda som har hänt idag. Ajöss med er!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards