Alla inlägg den 25 maj 2009

Av Leif Jendelöv - 25 maj 2009 23:22

I morse fick jag igång datorskrället igen, men jag måste nog bli bättre på att säkerhetskopiera innan man råkar ut för nåt riktigt allvarligt. Men nu kanske den funkar ett tag igen, tillräckligt länge för att man ska hinna med att glömma bort att göra det?


Annars har den här dagen rullat på bra. Började med att skjutsa Ronja till dagis för att sedan fortsätta in till stan för besiktning av släpkärran. Men jag går upp i varv direkt när jag kommer dit med släpet, varje gång! 300 spänn för att besikta en bil, som tar kanske en kvart-tjugo minuter tycker jag känns hyffsat rimligt, men att betala 370 spänn för att besikta en släpvagn som inte ens tar fem minuter känns åt h-e tycker jag. Man hinner ju knappt stanna inne i hallen innan det är klart. De kollar ju liksom bara lysen, bromsar, hjullager och kulhandsken. Missförstå mig inte, jag har alltid varit en förespråkare för att bilprovningen behövs och fyller en funktion, men prissättningen känns ju uppåt väggarna. Dessutom så ställer jag mig lite frågande till att jag får en tvåa på bromsarna som tog bra och var helt jämna. De menade på att "påskjutsreserven" var för dålig. Det vill säga att de tar lite för sent, i slutet av påskjutsanordningen. Tycker att det borde ha blivit en anmärkning om begynnande fel och inte en tvåa. Det är ju inget fel! Inte ännu! Men men, vad vet väl jag om det.


Efter besiktningen så storhandlade jag för att sedan åka hem och byta avgassystem på den lilla grå. Det är ju dags för besiktning av den med, på Måndag! Egentligen så ska jag besikta Benzen nästa vecka också. Men eftersom det är lite jobb på den, en del eljobb, så funderar jag på att avvakta med den. Får väl se ifall jag hinner ta itu med den?


Nu ska jag jobba lite, så jag avslutar väl här. Gonatt!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards