Alla inlägg under mars 2009

Av Leif Jendelöv - 16 mars 2009 18:02

Fattar inte att allt tar sån j-a tid. Varje kväll sitter man ju och undrar varför man inte har hunnit med allt man tänkt/borde. Men det är verkligen tidsbrist och inte bara lathet. Barnen kräver helt enkelt en hel massa tid! Sen så är det ju en hel del förutom hemmet man ska hinna med också. Är ju engagerad i flera föreningar mm, men det handlar ju trots allt bara om nån kväll då och då.

......Jaha, nu är det visst krig på övervåningen! Hörs o syns!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 mars 2009 22:45

Idag så lossnade det lite på badmintonen. Vi var helt enkelt lite mer "hungriga" som man brukar säga inom sportens värld. Vi vann två matcher av tre, den tredje matchen kändes lite avslagen så då orkade vi inte riktigt spela på topp. Men vi vann i alla fall de två första! Det är väl ungefär det enda jag har att rapportera om idag, så jag avslutar väl här då. Ajöss och gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 14 mars 2009 23:17

Idag så var vi på lille Lucas dop i Uppsala-Näs. Alltid lika kul att träffa sina gamla kamrater igen, blir ju allt för sällan tyvärr. Men innan dopet var det full rulle som vanligt. Skjutsade Lina till Storvreta, Albin till kalas, hämta Albin på kalas, göra sig i ordning för dopet, klippa sig osv, osv. Sen kom vi hem precis i tid för att se melodifestivalen, och nu sitter jag här och tänkte gå och lägga mig. Men ingen sängläggning utan att blogga först, om det så bara blir några ord.


Jag spelade faktiskt in melodifestivalen på datorn, men det går inte att bränna ned det på en DVD (Nero) eftersom det är "fel" filformat! Faan vad trött man kan bli på datorer ibland. Får väl lösa det vid nåt senare tillfälle.


Inte har jag hunnit med att så mycket som titta på Clion idag heller. Den står där ute, upphissad och utan bakhjul. Imorgon är jag solo hemma med alla barnen, så det lär väl inte bli så överdrivet mycket gjort på den då heller. Får väl passa på när Pontus sover, så kanske det blir nåt litet gjort åt den i alla fall. Nu ska jag slagga, tack o hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 13 mars 2009 19:19

Nu har den här dan också gått. Ska till att vräka i oss en blåbär/hallonpaj som Albin har bakat. Är det Fredag så är det, enligt Albin så är det våran "efterrättsdag", och en paj sitter ju aldrig fel. Ikväll blev frun och jag nedröstade angående TV-valet också. Så ikväll får vi titta på "let's dance" istället för "så ska det låta". Det går nog det med antar jag.


Imorgon är det barndop för lille Lucas. Kul! Har inte sett den lille parveln ännu. Sen på kvällen är det ju finalen i melodifestivalen, och det innebär fest här på Svartmyren eftersom barnen älskar melodifestivalen. Själv tycker jag faktiskt också att det är rätt kul, även om jag tycker att det blivit lite väl upphausat numera. Men det är ju faktiskt ett bra startfält i år!


Nu är det nog dags att börja äta lite på den där pajen. Ajöss och gonatt!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 13 mars 2009 07:16

Ja, då var det morgon igen då och Lina och Albin tog tillsammans med Mamma sparken ned till skolbussen. Albin älskar att åka spark till bussen, men jag är tyvärr lite lat så när jag följer dem till bussen blir det allt som oftast bilen. De andra barnen sover fortfarande, vilket är skönt. Då får man lite lugn och ro på morgonen innan allt drar igång. Ronja kom dessutom över till vår säng inatt vilket för det goda med sig att hon inte vaknar när Albin ska upp. Var annars riktigt länge sedan vi hade barn i vår säng, om man inte räknar Pontus då förstås!


Idag blir det väl också till att sätta igång med lilla Clion. Den börjar se frusen och övergiven ut där den står i skamvrån. Där hamnar man ju obönhörligen om man inte sköter sig.

......Nu är nog Ronja vaken, ska nog ta hand om henne. Ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 12 mars 2009 22:51

Vad har jag gjort idag då? Förutom att ta en sväng in till stan vete tusan vad den har dagen har tagit vägen. Den har bara försvunnit på nåt vis. Imorgon så har jag lovat Ronja att vi ska baka lite bröd eller nåt. Det ville hon vara med på. Sen måste jag sätta igång med bilfan också, var ju och köpte ut nya bromsbackar till den idag. Känner mig motiverad! Bilar ska bara tuta och gå, så enkelt är det bara! Man kanske borde börja cykla istället. Men det vet man ju hur det är med cyklar också, är det inte motvind så är det punka eller nåt i den stilen. Nu låter jag så där negativ igen, vilket känns tråkigt. Det brukar ju vara Stefans jobb ;).


Apropå Stefan så har jag ikväll försökt att lotsa honom per telefon till Orrskärshamnen. Var fyra månader sen jag var där och när han dessutom hade kört lite fel så vet man ju inte om han kommer från rätt håll. Då är det inte lätt att försöka att beskriva vägen. Men han kom fram till slut ändå! Nu ska jag nog gå och lägga mig, gonatt på er!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 11 mars 2009 20:48

Imorse så följde Annika barnen ned till bussen, men de kom hem igen då det aldrig kom nån buss. Alltså blev jag tvungen att skjutsa dem till skolan samtidigt som jag skjutsade Ronja till dagis. Det visade sig att anledningen till att bussen aldrig kom var att den (naturligtvis) hade åkt i diket i halkan. Shit happens! Vid lunch så ringde de från skolan och sa att bussarna hem också var inställda, så det var bara att hämta dem i skolan. Nu hade vi sån tur att det redan var bestämt att Mormor skulle hämta Lina i skolan, så det var bara för Albin att tillbringa en timme på fritids i väntan på Mormor. Mormor och Lina åkte sedan till Linas fiollektion innan hon kom hem för att äta innan vi skjutsade henne till pingisträningen. Det måste vara rätt jobbigt för Lina, men hon vill fortsätta med de aktiviteter hon har idag.


Har också hunnit med att baka en del idag. Först en sockerkaka till fikat idag, sen en massa bullar. Det visade sig nämligen när jag läste igenom lite minnesanteckningar att jag visst lovade att fixa fika till nästa styrelsemöte i idrottsklubben, så det var ju bara att grabba tjuren vid hornen och baka lite då.


Imorgon måste jag in till stan för att hämta delar till lilla Clion. Vet fortfarande inte hur fan jag ska få bort trumman än, men jag får väl improvisera lite. Skulle behöva se över avgassystemet också, då den har börjat att bröla rätt så bra på sista tiden. Det slår lite i golvet ibland också, så jag misstänker att det är av nånstans vid nån skarv. Får väl se helt enkelt!


Nu ska jag nog gå och titta lite på TV tror jag. Ajöss med er!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 10 mars 2009 23:27

Idag när jag skulle hämta Lina från kören i Skyttorp så ville det sig inte bättre än att vänster bakhjul ansåg att det helt plötsligt hade rullat färdigt. Bromsen toklåste sig och jag fick banne mig inte loss den. Det kom utan att jag ens bromsade, hade precis vänt på planen utanför kyrkans hus och rullade framåt när hjulet bara låste sig. Det slutade med att vi fick skjuta på bilen så att jag fick lite fart, varvid jag körde hem med låst hjul utan att stanna. Tur i oturen att väglaget var som det är, med en tjock isskorpa hela vägen hem. Fast nu har jag väl ett fyrkantigt hjul istället! Måste försöka att plocka isär bromsarna, men det blir väl så lagom lätt att få bort trumhelvetet när bromsen ligger på. Dessutom så blir det ju mera utgifter vilket jag inte vill ha för tillfället. Nu ska jag plocka lite disk, duscha samt gå till sängs. Gonatt på er!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards