Alla inlägg under mars 2009

Av Leif Jendelöv - 27 mars 2009 21:05

Nu har jag just lagt i månadens räkningsskörd. Det går back, vilket känns tråkigt. Men men, vilken dag som helst kommer jag ju att vinna nån storvinst eller nåt;). SÄÄÄÄÄKERT! Imorgon ska vi nog ned till vårt favoritföretag och snylta lite, de har nåt jippo där vilket vi naturligtvis måste utnyttja. Bla ska vi lura till oss en gratistvätt av lastbilen tänkte vi! Sen måste vi också meka lite tyvärr.


Barnen sitter och tittar på let´s dance, vilket nästan känns lika stort som melodifestivalen. De vill rösta också, vilket de inte får. Men snart måste de nog gå och lägga sig. Åtminstone Ronja som kommer att bli jobbig imorgon annars. Sen återstår att se hur jobbig jag blir imorgon? Beror på hur natten blir, då de senaste tre nätterna har inneburit att Pontus har vaknat vid två-tre och sedan hållt mig vaken tills de andra går upp vid sex. Inatt vill jag sova ut! Ses o hörs!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 27 mars 2009 15:51

Ja, då var äntligen Clion på rull igen då! Det tog ju sin lilla tid, men när jag äntligen fick tid att hålla på så gick det rätt så snabbt. Nu är det väl bara att invänta att lagret på andra sidan säger upp sig också? Nåt som går åt andra hållet är ju en viss liten FH16. Den har börjat bröla nämligen. Flexiröret fram till dämparen har rostat av. Får försöka att fixa det i helgen. Plus halvljuset! Plus bränsle filtret! Plus.....................! Verkar alltid finnas nåt att göra. Dessutom så har jag lovat att hjälpa min granne att sno ihop en budget, då han också tänker bli åkare och ska göra ett besök på banken. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, tack o hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 26 mars 2009 22:26

Idag så har jag träffat mina kamrater från Transport. Kändes lite konstigt att sitta "på andra sidan", men skönt att få det avklarat. Känns ju trots allt seriöst att ha ett kollektivavtal! Framför allt med tanke på att vi tydligen ska ta emot en praktikant, som visserligen inte ska innefattas av avtalet, men det ser ju i alla fall bra ut att kunna visa på att det finns ett avtal. Har även skrivit på papper om "sommarjobb" idag. Jag ska nämligen börja köra lite som anställd igen, vilket tyvärr verkar vara ett måste i dagsläget som det ser ut. Men det kommer nog att kännas bra det med i slutänden. Mera blir det nog inte skrivet idag, då det är dags att gå och knyta sig. Gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 25 mars 2009 22:48

Då var födelsedagen avklarad då, med en massa tårta och bullar. Tårta slinker ned alltför lätt ibland. Men det är kul att både Micke med familj samt Katarina och Jenny var här och hälsade på. Tack för besöken. Imorgon fortsätter det med att Sussi och barnen kommer hit på mat, vilket Lina och Albin ser fram emot. Men innan dess så ska jag in och träffa mina gamla kamrater på transportfacket i Uppsala för att teckna ett kollektivavtal med dem. Känns väldigt konstigt att vara "på andra sidan" så att säga, vilket kanske även är en förklaring till att det har dröjt till nu med att komma till skott. Efter det ska jag även skriva på papper för "sommarjobb". Jag kommer att jobba som anställd i sommar nämligen. Kommer snart att få identitetsproblem känns det som, är jag företagare eller anställd? Vad vet jag? Nu vet jag däremot att det är dags att gå till sängs! 


Fast först måste jag bara berätta om ett par sköna kommentarer från Albin. Idag när Micke var här var det så att han satt och läste nån finsk text nånstans, vet inte vad, när Mamma frågade honom nåt. Hon frågade ett par gånger innan han lite irriterat sa:" Håll tyst, jag håller på att lära mig finska!".


En annan rolig sak han frågade mig för ett par veckor sedan var när vi åkte bil. På radion var det sportsändningar, varvid Albin frågade vilken sport det var.

-Skidskytte, sa jag. Han blev tyst ett tag innan han allvarligt tittade på mig med rynkad panna och frågade: "Vadå? Åker de omkring på skidorna och skjuter på varandra eller?"

Gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 25 mars 2009 07:55

Hipp hipp hurra! Idag så fyller ju jag 35. Fast jag vet inte om det är så mycket att hurra för. Det bästa med att fylla år, förutom att barnen är så supergulliga på morgonen, är att man har en bra anledning att bjuda folk. Nu tror jag ju inte att det kommer så himla mycket folk idag, men det är ju kul att träffa de som kommer. Har precis gjort i ordning en bulldeg som står på jäsning, så de som kommer idag får i alla fall nybakta bullar.


Annars så känner jag mig mest trött efter en rätt jobbig natt. Pontus har fått lite mindre roliga nattvanor, så jag har varit vaken sedan tre i natt. Men nu sover han åtminstone! Det får bli allt, over and out!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 24 mars 2009 14:17

Måste ju också meddela att jag till slut har fått tag på vår revisor. Det visade sig att han hade varit på semester en vecka!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 24 mars 2009 14:07

I förmiddags när jag satt och jobbade lite så hörde jag plötsligt en massa oväsen utifrån. Gissa vad det var för något? Jo, naturligtvis grannkatten som var här igen. Med det resultatet att jag återigen var tvungen att klättra upp och hämta Kitty i en gran. Den där grannkatten börjar gå mig riktigt ordentligt på nerverna nu. Synd att de är så satans snabba (eller om det är jag som är långsam), för jag greppade en skidstav som jag viftade efter kattfan med. Sen blev det kattjakt en bra stund innan jag gav upp. Den här gången behövde dock inte Kitty sitta i två dygn innan jag hämtade ned henne, men hon är nog lite skärrad ändå!


Nu sitter jag och väntar på Ronja och Lina som förhoppningsvis kommer hem snart, så att vi kan ta en liten snabbfika innan jag åker in till stan. Kaffet står färdigt och väntar på mig och Mamma. Ohoj till nästa gång!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 24 mars 2009 07:47

Nu har jag precis skjutsat barnen till bussen och sitter här vid datorn för att försöka bränna ned en nedklippt version av Melodifestivalen. Det är enklare sagt än gjort kan jag tala om, tacka vet jag den gamla VHS:n. Tryck i ett band och tryck på recknappen så är det liksom klart. Det som ställer till det för mig är att det är så in i h-e många olika format på videofilerna, vilka inte synkar med varandra. Eller så blir det så att det som funkar i ett program inte funkar i nästa osv. Men nu tror jag att det ska kunna greja sig till slut.


Snart dags att skjutsa Ronja till dagis, så jag ska nog se till att få på henne lite kläder. Sen väntar den vanliga proceduren: "Jag vill inte till dagis", för att sedan när jag hämtar henne: "Jag vill vara på dagis, vill inte åka hem". Visst är de för underbara de små!


Just nu snöar det som fan här på Svartmyren, hoppas att det inte kommer så mycket. För nu har man ju precis börjat ställa in sig på vår. Apropå vår så tror jag att det är dags att ställa om klockorna i helgen, det tycker jag inte om för då ska man ju upp en timme tidigare. Nu ska jag ta hand om Ronja, så får ni som läser ta hand om er själva, tack o ajöss!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards