Alla inlägg under mars 2009

Av Leif Jendelöv - 23 mars 2009 15:21

I morse när jag skulle ut och sätta i sladden till bilen så upptäckte jag att ena bakhjulet var platt. Skit också! Clion upphissad och en Chrysler utan luft, tyvärr så var det nertill på hjulet som luften var borta också;) Detta innebar att barnen fick gå till bussen medans jag fyllde upp hjulet med luft. När jag sedan skulle skjutsa Ronja till dagis så var det i princip tomt igen. Så efter dagis åkte jag till däckverkstan där de inte kunde hitta nåt läckage och däcket höll trycket uppe. Skumt! Sen åkte vi in till stan, där jag fick fylla på ett par gånger till. Nu har jag skaffat reservhjul på burk att ha ifall att, men förhoppningsvis ska jag inte behöva att använda det. Ska nog försöka att ta mig till en däckverkstad igen.


Jag har också lämnat Clions bromstrumma till mekaniska verkstan här nästgårds, så att de kan pressa ur lagret åt mig. Så förhoppningsvis är den snart på rull igen. Fast den blir ju billig i drift när den står uppallad!


Slutligen kan jag ju meddela att jag återigen är riktigt trött på grannkatter. De jagade ju bort Kitty häromdan, när hon äntligen hade börjat att gå ut igen, och hon har varit borta i två dygn. I morse hittade jag henne. I samma gran som sist! men hon vägrade att komma ned självmant, så jag fick ta stegen och hämta ner henne. Nu är hon inne och lär nog förbli det ett bra tag till misstänker jag. När Ronja kom hem så gick Kitty fram till henne direkt och lade sig och kelade i knät på henne. Hon hade nog saknat Ronja tror jag. Nu har jag annat att göra än att sitta här och skriva. Ajöss och på återseende!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 22 mars 2009 17:13

Idag har vi fått lite gjort här hemma. Vi har städat, vilket absolut var på tiden, då det såg ut som ett världskrig eller två här hemma. Har också tagit hand om lite tvätt och just nu så står bröddegen på jäsning. Barnen har vi lyckats leja ut under eftermiddagen. Alla utom Pontus förstås! Men han har å andra sidan sovit nästan hela eftermiddagen, han är ju fortfarande sjuk. Det tog cirka 45 minuter att köra uppsamlingsrundan och hämta hem allihopa igen, men det kan det ju vara värt ibland om det blir lite lugn och ro här hemma och man kan få en del gjort.


Ikväll är det dags för badminton igen, frun är och gympar just nu. Lutar åt att hon får slutföra brödbaket. Skulle behöva baka lite bullar också, men det får väl vänta till imorgon eller nåt. Det går ju rykten om att undertecknad fyller år på Onsdag, så då får man väl vara beredd med lite kaffebröd ifall det kommer nån och hälsar på.


Just nu springer Albin och Ronja (i alla fall Albin) omkring och leker star wars eller nåt. Är inte helt säker på att deras lekar "synkar" med varandra, men huvudsaken är ju att de har kul och leker med varandra. Pontus "springer" omkring i sin gåstol och river ner allt han kommer åt på golvet. Det är ju liksom inget kul när det är nystädat. Vet inte om man kommer tycka det är skönt att slippa allt det här när man blir gammal eller om man kommer att sakna allt liv och rörelse. Det händer ju liksom alltid nåt! Nu ska jag nog gå och titta till min deg. Ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 mars 2009 21:09

Idag har varit en jobbig dag. Det märks att Pontus inte är riktigt frisk, han har varit väldigt gnällig hela dagen. Inte ens när han precis hade sovit och borde vara pigg var han glad. Det tar rejält på krafterna såna dagar! Dessutom så har de andra varit ganska uppspelta nu ikväll, vilket inte precis har gjort att man blir piggare.


Bilen har jag mer eller mindre skitit i och här hemma har det inte heller blivit så mycket gjort. Hade tänkt att baka bröd men kom av mig när lillebror kom och efter det blev det aldrig gjort. Får nog ta ett rejält tag här hemma imorgon med städning, bakning, tvätt mm. Till råga på allt så blev Kitty skrämd av grannkatten idag igen. Hon var för första gången på väldigt länge ute helt frivilligt när grannkatten jagade in henne under trappen. Har varken sett henne eller grannkatten sen dess. Hoppas att hon vågar sig fram under morgondagen. Skulle bra gärna vilja ha tag på den där grannkatten också! Nu ska jag gå och titta på Star wars på TV, tror inte att jag sett den sista filmen faktiskt. Kan ju också meddela att det största Star Warsfanset här hemma, Albin, är rätt sur för att han inte får se den. Gonatt på er!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 mars 2009 10:05

Nu har jag fått isär trumfan på den andra sidan på Clion med. Bara för att konstatera att det måste bytas lager också. Lager införskaffades igår och idag tänkte jag försöka att slå ur det gamla. Pyttsan, jag måste naturligtvis försöka att pressa ur det. Vet ingen i närheten som har en press bara, och jag är dessutom ensam hemma med Pontus som sover för närvarande. Så jag är lite låst, som vanligt. Märkligt hur svårt det ska vara att fixa ett par bromsjävlar! Dags att spränga skiten i luften kanske? Allt för nu, tack o ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 mars 2009 13:51

Har försökt att få tag på vår revisor hela dagen utan resultat. Han verkar ha gått under jorden den fan. Inget svar varken på kontoret eller på mobilen. Typiskt när jag verkligen skulle behöva ha tag på honom! Inte får jag tag på nån annan heller av alla jag söker. Har man hamnat på nån svart lista eller nåt kanske? Nu måste jag gå och ta hand om Pontus lite.

 Hej svejs!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 mars 2009 22:53

Idag var jag och frun in till stan och träffade en annan revisor. Jag vart rekomenderad att prata med honom av en bekant till oss och han var verkligen helt suverän att prata med. Massor av energi och jätteengagerad! Det var tänkt att vi skulle vara där ca. tjugo till trettio minuter, men det tog tre timmar. Kändes jättebra när vi gick därifrån då jag nu känner att jag har ett hum om saker och ting. Tyvärr kan jag ju bara konstatera att vår "vanliga" revisor inte riktigt har varit på tårna, så jag måste ringa honom imorgon. Känns ju som om poängen med att anlita en revisor är att man ska ha nån som kan tolka siffrorna i tex en balans- och resultaträkning. För er som inte är så insatta kan jag ju meddela att det inte är så jäkla lätt att direkt utläsa vad den säger om man inte har nån att fråga. Sen finns det faktiskt lagar att följa, och om jag i nuläget inte vidtar vissa åtgärder så riskerar jag att bryta mot vissa av dem. Det borde vår revisor ha sett och påtalat.


Måste ju också få skryta lite. Revisorn vi träffade idag återkom flera gånger till att han var mycket imponerad av mitt "pappersarbete" och att jag hade sån koll på siffrorna. Känns ju faktiskt jäkligt kul att få höra det av nån som faktiskt har som yrke att jobba med precis det. Visar ju också att det, trots att det tar ganska mycket tid i anspråk, är värt att lägga så mycket energi på det. Det är också tack vare det som man kan upptäcka vissa brister i tid, samt se vad man kan göra åt det. Om det går att göra nåt åt?


Hade tänkt att hinna med lite mera saker idag när jag ändå var inne i stan, men eftersom det tog så pass mycket mera tid i anspråk än vi hade tänkt, han skulle bara offra lite tid av sin lunch, så han jag helt enkelt inte med det. Mormor satt hemma och var barnvakt till alla barnen, så vi kände väl att vi var tvungna att åka hem. Bland annat hade jag tänkt att jag skulle försöka att ragga lite extrajobb att ta på faktura, men det får väl bli nån annan gång istället. Inte hann jag med att fortsätta med Clion heller, så jag vete tusan när jag ska få ihop det fanskapet heller.


Nu på kvällen var det årsmöte i vägföreningen också, men det gick ovanligt snabbt faktiskt. Brukar alltid bli en massa prat och "skvaller", men i år hade det visst inte hänt så mycket. Kan ju dock meddela att de som är intresserade kan komma och kolla på rally här den 16:e Maj. Eventuellt ska väl tilläggas! Men enligt planeringen så ska det äga rum då i alla fall.


Nu är det kväller, gonatt och på återseende!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 mars 2009 22:37

Idag har Ronja varit hemma från dagis. Hon har tjatat flera dagar om att hon har varit "huk" och behöver "mecin". Dock utan att kunna säga på vilket sätt hon är sjuk på, det har ju inte jag med att göra! Men nu är hon faktiskt sjuk, snorig och trött, så nu har hon faktiskt fått sin medicin. Även Pontus har nog fått nån släng, för han har också varit ur gängorna idag. Hoppas att natten flyter på hyfsat bara. Av ovan nämnda anledning så har jag inte fått så mycket gjort med Clion idag heller, men jag har i alla fall bytt backarna på ena sidan och börjat med den andra. Den sidan som är värst! Men nu vet jag i alla fall hur skiten är konstruerat, så nu känns det som om det ska kunna gå till slut.


Imorgon blir det en tur in till stan. Igen! Ibland känns det som om man inte gör så mycket annat än åker fram och tillbaka till stan. Men förhoppningsvis så ska jag få tid till att göra klart bilen också. Nu ska jag sova, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 17 mars 2009 13:35

Idag så är det Tisdag och jag sitter hemma med Pontus efter att ha tillbringat förmiddagen med att skjutsa barn till skolbussen, till dagis, frun till tåget, lämnat glömda saker till barnen i skolan samt besökt apoteket. Nu ska jag snart hämta Ronja på dagis och lämna av Albin hos en kompis. Försöker att göra en massa pappersjobb inför Torsdagen när jag ska träffa en revisor, men det är svårt att få så mycket gjort eftersom Pontus inte vill sova när jag vill att han ska. Men det löser sig nog till slut!

.....Nu har nog nån liten kille bajsat också, det kanske är allt torrfoder han snodde från Busan imorse som trycker på.

Ajöss!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards