Alla inlägg under februari 2009

Av Leif Jendelöv - 10 februari 2009 22:10

Äntligen så blev det städat på nedervåningen. Barnen var jätteduktiga och hjälpte till. Framförallt Albin, som dammsög hela huset. Noggrann var han också. Det är så kul när de faktiskt kan vara positiva ibland och tycka att det är kul att hjälpa till! Även Pontus försökte hjälpa till, på sitt vis! Han är ju så nyfiken, och det är ju bara så spännande med en dammsugare. Han var i vägen mest hela tiden och trasslade in sig än i sladden, än i slangen. Lina och Albin skrattade rätt gott åt honom. Ronja hjälper till även hon, med att bära upp leksaker till övervåningen och sådana saker. Men hon glömmer lätt bort vad det var hon höll på med, så legobitarna hon skulle bära upp till legolådan var hon ju naturligtvis tvungen att bygga nåt av och helt plötsligt så var hon i sin egna lilla värld. Nu ligger de och sussar så sött i sina sängar.


Efter städningen så var det dags att fara iväg till bygdegården för lite innebandy. Alltid lika kul! Så nu är jag lite utpumpad kan man säga. Allt för ikväll, ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 10 februari 2009 13:42

Idag så var det utedag i skolan för Lina och Albin. De hade ordnat en massa aktiviteter som skidåkning och skridskoåkning. Dessutom så hade de gjort en curlingbana med egentillverkade stenar. Verkade jättekul tycker jag, men tyvärr inte Albin. Han var på riktigt tråkhumör idag och ville inte vara med på någonting alls. Då hade jag ändå tänkt att jag skulle vara där ett tag så att jag kunde hjälpa till med att snöra skridskor och sånt, men ICKE DÅ! Han gick omkring på skolgården och såg ut att ha jättetråkigt. Fast när han kom hem och jag frågade så hade han tydligen hittat på nåt med kompisarna till slut ändå. Lina däremot är ju lite mera positivt lagd och tycker om att prova saker, så hon åkte lite skärtlapp och tog några varv i skidspåret. Är ju trots allt jättekul att det för en gångs skull är en perfekt vinter för sådana här aktiviteter, så man vill ju att de passar på. Men man kan ju inte tvinga dem, för då får det ju bara motsatt effekt.


Efter ett tag så åkte Pontus och jag vidare in till stan för att hämta kontakten till min baklucka. Den skulle ju komma idag på morgonen, men när jag kommer till Hedins bil så har den naturligtvis inte kommit. "Nåt datatrassel" var det visst. Jovisst! Den har man ju aldrig hört förut? Nötter! Nu får jag väl vänta till i helgen med att fixa bakluckan. Sånt är livet! Har jag hört nånstans.

Av Leif Jendelöv - 9 februari 2009 20:31

Hann med typ en miljon grejor inne i stan idag. Normalt brukar det kännas som om man inte hinner med en bråkdel av vad man tänkt, men idag gick det som sagt himla bra. Hann med det mesta som jag hade tänkt. Det var bara blodgivningen som fick stryka på foten, men den kan jag nog ta nästa vecka istället. Till råga på allt så var det planeringsdag på dagis idag också, vilket betyder att Ronja ska hämtas vid ett. Men vi hann dit några minuter i ett! Tyvärr så måste jag in till stan imorgon med. Måste hämta ut en grej till Chryslern som jag beställde idag, så jag och Pontus får ta en tur till Hedins. Men först ska jag skjutsa Lina o Albin till skolan och försöka att stanna kvar där ett tag medans de har utedag med skridsko- och skidåkning. Tyvärr så kan jag inte stanna så länge, för jag måste hem och skjutsa Ronja till dagis innan jag drar till stan. Men imorgon är det i alla fall inte så mycket att göra inne i stan.


Skulle behövas att städas här hemma också, men det har vi just bestämt oss för att skjuta på till imorgon. "Varför göra nåt idag som man kan skjuta på till imorgon?" Sen hoppas jag att jag får möjlighet att byta kontakten till bakluckan på Chryslern. Blir lite jobbigt att åka omkring utan att ha tillgång till bagageutrymmet. Som det är nu så har jag plockat ur ena fåtöljen i mittenraden och använder den platsen som bagageplats inklusive parkering för barnvagnen. Inte helt optimalt kan jag meddela. Däremot så har jag med detta upptäckt att arrangemanget känns rätt så praktiskt OM man samtidigt hade tillgång till bakluckan. Det blir nämligen rätt så bra med plats där för att ta sig in och ut. Normalt sett så behövs ju heller inte den platsen. Men som sagt, hoppas att jag får tillfälle att fixa bakluckehelvetet imorgon! Det får väl bli allt för ikväll, hörs nån annan gång!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 8 februari 2009 22:39

Jo, vi fick pisk på badmintonen idag Mats o jag. Vi var inte riktigt på tårna så att säga. Skulle nog kunna radda upp en hel radda bortförklaringar, men jag tror att jag skippar det. Bara att konstatera att vi var för dåliga idag helt enkelt. Tar igen det nästa vecka istället!


Nu har vi suttit ned och planerat sommaren lite grann också, vilket alltid är kul. Ska nog bli bra med det i år också. I år blir det till att åka norrut med husvagnen är det tänkt. Har ju inte varit så mycket uppåt i landet sen jag gjorde lumpen, så det ska bli riktigt kul tycker jag. Finns ju inte riktigt lika mycket att göra norrut, men desto mer att se, så det får väl bli en upplevelsesemester i år. Nu är det snart dags att gå och sova, så man orkar med morgondagen. Mycket att göra då! Problemet är att jag inte har sett Merlin än, vet inte om jag ska gå in på SVT Play nu i kväll och titta på det eller om jag ska göra det nån kväll i veckan när man ligger i hytten någonstans i vårt avlånga land. Funderar jag ett tag till så blir klockan så mycket att det löser sig per automatik. Så det får nog bli i veckan. Ha det gott! Over and out!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 8 februari 2009 14:19

I morse var jag, kyrklig som jag är, i kyrkan på familjegudstjänst. Det var jag, Lina och Ronja som var där. Anledningen var ju naturligtvis att Lina i egenskap av körmedlem skulle sjunga. Nu visade det sig att det var en liten miss i planeringen, för på grund av bla pingisturnering och nån simtävling så var inte uppslutningen i kören direkt lysande. Det var Lina och en tjej till. Inte mycket till kör med andra ord, men de var verkligen jätteduktiga tjejerna. När det inte var så många barn i kören som var där så blev det följdaktligen inte så många övriga besökare heller. Tror att det var två barnfamiljer till, förutom de anhöriga. Normalt så brukar ändå familjegudstjänsterna vara hyggligt välbesökta, men å andra sidan förde det här det goda med sig att fikat, som den här gången kunde hållas inne i kyrkan, blev rätt så gemytligt.


Nu har även "firmabilen" levererats. Stefan var här med den, så att jag kan ha den för avbytet på Onsdag. En riktig skönhet! Bakluckan har vi spänt fast med ett spännband, vilket känns riktigt seriöst. Så jag tror att vi avvaktar med att profilera den på nåt vis. Annars kan det nog bli riktigt bra att ha en "slitoslängbil" tror jag. Sätter in en bild på den också. Nu ska jag nog passa på att gå ut och vårda mina övriga bilar lite tror jag, gäller att passa på när Pontus sover! Hej svejs!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 februari 2009 23:44

Idag så drog vi in hela familjen till Fyrishov och badade. Lina har "uppsim" i skolan snart och ska klara vissa grejor. Bla så ska hon kunna hoppa i från kanten och hamna med huvudet under vattnet. Hon är redan rätt så duktig, men kan behöva träna på vissa saker. Albin ska dessutom kunna simma till hösten, vilket känns rätt så långt bort. Fattar bara inte att de har tagit bort bad/simbiten från skolan. Visst har man ju ett ansvar som förälder att se till att barnen lär sig, men om det är obligatoriskt i skolan så säkerställer man ju att verkligen alla lär sig. I vilket fall som helst så var badet lyckat, alla tyckte det var roligt. Det är speciellt roligt att se Pontus, för han älskar verkligen att bada och plaska. Sprattlar och skvätter som bara den. Om han bara kunde hålla sig flytande så är jag övertygad om att han skulle kunna simma, för han sprattlar sig verkligen framåt med benen.


Efter badet så träffade vi Berglunds på Java och käkade lite kinamat samt grattade Matilda. Länge sedan vi var ute och åt också, så det var också uppskattat. Tror att vi alla gick därifrån rätt så proppmätta faktiskt. När vi var klara på Java så följde vi med till Örsundsbro för att titta på Melodifestivalen. Den är ju rätt så given nu för tiden. Men precis som förra året så tyckte jag att startfältet i första omgången var rätt så tunt. Men jag tycker nog att det trots allt var ungefär rätt låtar som gick vidare. Men det var nog ändå rätt överraskande att inte Shirley gick vidare. Fast å andra sidan var ju inte hennes låt nån av hennes bästa heller.


Nu så har vi ganska nyligen kommit hem och lagt alla barnen, så jag ska väl bara hänga lite tvätt och sedan gå och lägga mig jag med. Kom ju på att Lina ska till kyrkan i morgon bitti. Ha det så bra!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 6 februari 2009 23:41

Blev sent i dag med, klockan var runt halv nio innan jag var hemma. Men då passade jag förstås på att handla lite också. Konstigt hur dagen liksom bara försvinner så där. Trots allt så blev det ju bara ett lass idag, även om det blev närmare sextio mil. Men det var riktigt skitväglag större delen upp mot Örebro i alla fall. Då tar det ju lite längre tid att köra också. En annan sak som som var lite stressande var att jag måste vara i Södertälje innan tre, för då vill de som jobbar där ta helg. Men det var i slutänden inga problem, var där tjugo i tre och loss innan tre och dessutom så hann jag med att hälsa på hos vår speditör i Hova en snabbis. Skulle ju ändå ha rast, så det passade liksom rätt så bra.


När det väl hade börjat rulla på rätt så bra efter Örebro så kom jag ikapp två plogbilar i bredd på motorvägen. De körde i 20 km/t i en halvmil innan de kom fram till Arboga där de delade på sig. Kom om och kunde komma upp i en hygglig marschfart igen. Bara för att hamna i ett nytt nederbördsområde! Mitt i detta så kom jag i kapp en j-a mopedbil på E20. Har alltid varit skeptisk till dessa och frågar mig igen: ska dessa så kallade bilar verkligen få köras bland vanlig trafik? Här lägger samhället ner enorma resurser på att få trafiken och trafikmiljön så säker som möjligt, sen kommer dessa leksaker ut i trafiken. Kan ju liksom inte vara nån vidare krocksäkerhet i dessa bilar, förutom att de skapar en massa irritation bland medtrafikanterna. Dessutom, vilket kanske retar mig mest av allt, så kan man ju ifrågasätta sättet dessa marknadsförs på. De vänder sig ju direkt till folk som blivit av med körkortet. Ska folk som har blivit av med kortet ,bla pga dåligt omdöme i trafiken, verkligen släppas ut i dessa i trafiken? Nåja, inte mycket jag kan göra åt saken. Men det kan ju inte vara kul att bli omkörd i en sån där av en stor jävla FH16 på E20. Han blåste ju nästan av vägen! Måste ju också erkänna att jag kom i fatt eländet när det precis började att bli bättre väglag och jag började känna viss press att hinna fram i tid, därav anledningen till att jag blev lite extra negativ mot mopedbilar idag.


Nu är det nog dags att krypa i säng, imorgon väntar en massa plikter som vanligt. Måste på nåt vis försöka att hinna med min obligatoriska pappersexercis också. Ha det gott.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 6 februari 2009 06:39

Det har kommit ett par centimeter snöslask här medans jag har sovit. Tråkigt, det blir så mycket jobbigare att köra då. Hoppas att de sköter snöröjningen bra! Har precis avslutat frukosten och väntar på att få komma in och lossa. Nu ska jag nog ta och ringa speditören, hej på er!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards