Alla inlägg den 6 februari 2009

Av Leif Jendelöv - 6 februari 2009 23:41

Blev sent i dag med, klockan var runt halv nio innan jag var hemma. Men då passade jag förstås på att handla lite också. Konstigt hur dagen liksom bara försvinner så där. Trots allt så blev det ju bara ett lass idag, även om det blev närmare sextio mil. Men det var riktigt skitväglag större delen upp mot Örebro i alla fall. Då tar det ju lite längre tid att köra också. En annan sak som som var lite stressande var att jag måste vara i Södertälje innan tre, för då vill de som jobbar där ta helg. Men det var i slutänden inga problem, var där tjugo i tre och loss innan tre och dessutom så hann jag med att hälsa på hos vår speditör i Hova en snabbis. Skulle ju ändå ha rast, så det passade liksom rätt så bra.


När det väl hade börjat rulla på rätt så bra efter Örebro så kom jag ikapp två plogbilar i bredd på motorvägen. De körde i 20 km/t i en halvmil innan de kom fram till Arboga där de delade på sig. Kom om och kunde komma upp i en hygglig marschfart igen. Bara för att hamna i ett nytt nederbördsområde! Mitt i detta så kom jag i kapp en j-a mopedbil på E20. Har alltid varit skeptisk till dessa och frågar mig igen: ska dessa så kallade bilar verkligen få köras bland vanlig trafik? Här lägger samhället ner enorma resurser på att få trafiken och trafikmiljön så säker som möjligt, sen kommer dessa leksaker ut i trafiken. Kan ju liksom inte vara nån vidare krocksäkerhet i dessa bilar, förutom att de skapar en massa irritation bland medtrafikanterna. Dessutom, vilket kanske retar mig mest av allt, så kan man ju ifrågasätta sättet dessa marknadsförs på. De vänder sig ju direkt till folk som blivit av med körkortet. Ska folk som har blivit av med kortet ,bla pga dåligt omdöme i trafiken, verkligen släppas ut i dessa i trafiken? Nåja, inte mycket jag kan göra åt saken. Men det kan ju inte vara kul att bli omkörd i en sån där av en stor jävla FH16 på E20. Han blåste ju nästan av vägen! Måste ju också erkänna att jag kom i fatt eländet när det precis började att bli bättre väglag och jag började känna viss press att hinna fram i tid, därav anledningen till att jag blev lite extra negativ mot mopedbilar idag.


Nu är det nog dags att krypa i säng, imorgon väntar en massa plikter som vanligt. Måste på nåt vis försöka att hinna med min obligatoriska pappersexercis också. Ha det gott.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 6 februari 2009 06:39

Det har kommit ett par centimeter snöslask här medans jag har sovit. Tråkigt, det blir så mycket jobbigare att köra då. Hoppas att de sköter snöröjningen bra! Har precis avslutat frukosten och väntar på att få komma in och lossa. Nu ska jag nog ta och ringa speditören, hej på er!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards