Alla inlägg under februari 2009

Av Leif Jendelöv - 16 februari 2009 19:48

Nu har vi bakat bullar och "selmor". Supergott! Blir nog lite onyttigt kvällsfika ikväll tror jag. Kan det ju vara värt? Har dessutom gjort ugnspannkaka, vilket jag trodde skulle mötas av protester. Men det var bara positivt faktiskt. Utom Ronja förstås, pannkakor ska ju vara tunna!


Albin var hos frisören idag, och det viktigaste var att få färg i håret. Fast han är också rätt bestämd med hur han vill ha det faktiskt. Men som sagt, det viktigaste var att få färg i håret, vilket vår frisör kör med. Hon har några schabloner som hon sprejar i håret. Albin valde att ha två blixtar i håret, en gul och en blå. Skittufft! Allt för nu och ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 februari 2009 15:11

Som sagt, idag var jag in till stan för att hälsa på mitt favoritföretag. Skulle ju hämta ut min kontakt till bakluckan som jag beställde förra veckan. Blev jag förvånad när jag kom dit och skulle hämta ut den eller? NEJ! De hade tagit hem hela handtaget som sitter över nummerskylten, vilken jag nästan hade kunnat tänka mig att köpa om det hade suttit ovan nämnda kontakt på den. Men det gjorde det ju naturligtvis inte, så nu blir det tredje gången gillt när jag kommer dit imorgon. Tror att de behövt minst tre försök varje gång jag har beställt saker av dem. Tur att man vänder sig till en märkesverkstad som vet vad de sysslar med! Får väl se vilken överraskning de har att bjuda på imorgon? Till råga på allt så blir det ju dyrt att sitta och åka sex mil varje gång de har fått hem fel grejor också, så man kanske ska börja att begära nån typ av ersättning av dem.


Nu ska jag nog ta och baka lite med tjejerna. Ronjas Åländska kusin är här och hälsar på och de brukar ju tycka om att baka och kladda lite. Det blir nog både semelbullar, eller selmor som Ronja säger, och vanliga bullar. Kan ju bli gott eftermiddagsfika idag!


Måste ju också skriva lite om försäkringskassan. Eftersom jag begär föräldrapenning när jag inte jobbar så måste man ju skicka in en drös med blanketter, vilket inte i sig är särskilt konstigt. Jag har dock funderat en del på vad de ska säga om att man driver eget. Har tidigare skickat in ett intyg från gamla jobbet, och idag kom då blanketten som ska fyllas i av min nuvarande arbetsgivare. Det konstiga är att de redan har betalt ut en månad utan denna blankett, men jag ringde till dem idag och frågade hur jag ska göra och om det var rätt blankett. Hon frågade då om jag drev företaget själv eller om vi var flera. Jag sa att jag drev det tillsammans med min bror, varvid hon glatt sa att då är det ju inga problem. Du fyller i arbetstagaruppgifterna och din bror arbetsgivaruppgifterna. Så enkelt var det! Vem var det som sa att försäkringskassan var krångliga att ha att göra med? Det är allt för nu, tack och hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 februari 2009 23:17

Katter är ju i grund och botten härliga djur som är jättemysiga. MEN! Ibland kan de ju också vara så j-a äckliga. Är det inte kräk så är det kiss. J-a kattjävlar. Busan brukar med allt för jämna mellanrum kräkas upp gammalt begagnat torrfoder. Naturligtvis i våra sängar. Nu har vi precis bytt sängkläder efter att ha upptäckt en liten kissfläck precis vid min huvudkudde. Fräscht värre! Vi har väl en teori om att det är Kitty som börjar bli könsmogen och därmed "skvätter" lite här och där. Har för mig att det var meningen att hon skulle vara en utekatt, men hon vägrar ju att gå ut. Livrädd för grannkatter och vad det nu kan vara. Även Busan vägrar ju att gå ut mellan typ September och April. Övriga månader när hon kan tänka sig att gå ut så går hon från den ena dörren till den andra och vill in igen. Var tog det vilda i katterna vägen? Tyvärr så har ju dessutom Busan väldigt dåligt inflytande på Kitty eftersom Kitty har slutat att äta kattmat och bara vill ha torrfoder hon med. Är det normalt? Eller?


Annars så är väl det enda att rapportera om härifrån att barnen och jag har storröjt och städat hallen på övervåningen. Behövdes kan jag ju säga. Anledningen var att vi sen länge har planerat att möblera om lite grann så att barnens dator ska slippa att stå inne i Pontus rum. Så nu har vi flyttat ut den till hallen och det blev faktiskt väldigt bra. Skönt att få det städat också, otroligt att det kan bli så stökigt! Men barnen har ju så j-a massa leksaker och dessutom så kan de ju aldrig göra sig av med nånting. De samlar ju till och med på skräp (tycker Pappa alltså) för att ha att leka med! Men idag så kunde vi i alla fall plocka undan några saker.


Imorgon bär det av in till stan för att hämta ut kontakten till bakluckan som skulle ha kommit i Tisdags. Hoppas att den finns nu bara? Sen kan jag kanske äntligen få ordning på bakluckan. Kommer väl även att passa på att storhandla vilket känns som man gör lite för ofta. Men mat måste man ju ha. Det här är väl allt jag har att skriva om idag, så ajöss och simma lugnt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 14 februari 2009 22:01

Var ju och hälsade på hos storebror idag, i Möklinta. Var ju där när jag hjälpte honom att flytta dit, men ändå så åkte jag lite fel när vi skulle dit. Fast inte så mycket. De börjar väl att komma tillrätta i det nya huset nu, vilket måste vara skönt. Dessutom så firar de ju sin ettåriga bröllopsdag, så grattis igen då! Och tack för smörgåstårtan. På vägen hem åkte vi över Sala vilket, när man har barn med åksjuketendenser, känns som en mycket bättre väg. Men det är nästan tolv mil hit till Svartmyren. Blir väl lite närmare över Tärnsjö, men ack vilken jobbig (krokig) väg mellan Björklinge och Harbo. Det går ju visserligen att åka via Månkarbo och "Våla", men då blir det nog lite längre vilket gör att man kan åka via Sala i alla fall. Nu hälsar vi ju inte på så ofta, men man får väl prova sig fram vilken väg som känns bäst. Det är ju dessutom alltid kul med variation, så det är ju bara bra att det finns lite olika vägar att välja mellan.


Nu på kvällen så har vi tittat på melodifestivalen och som vanligt så var vi rätt så splittrade. Albin tyckte om Heat, Lina tyckte om Amy och Ronja gillade också nummer fyra. "Den rockiga låten"! Förra året skulle hon rösta på Mormor. Själv tyckte jag nog bäst om Måns även om faktiskt Lili & Sussie var en positiv överraskning. I vilket fall som helst så tyckte jag nog att det var rätt fyra låtar som gick vidare, även om jag tyckte att låt 1 och 4 kunde ha bytt plats. Men det är ju kul att så olika sorters musik kan gå vidare. Dagens negativa överraskning stod väl Markoolio för. Menade han verkligen allvar med det bidraget?  Nåja, fortsättning följer väl! Gokväll på er!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 13 februari 2009 16:08

Nu har jag stått och väntat på att få lass här i Valåsen i två timmar. Mitt lass var visst inte klart. Lär nog bli sent ikväll, har tre timmar till Järlåsa där det ska parkeras och tankas mm. Sen ska jag ju hem därifrån också! Annars har det väl gått bra idag, trots idel nya ställen. Men nu börjar jag faktiskt längta hem.....Dags att lasta tror jag. Ses o hörs!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 12 februari 2009 19:08

Efter Södertälje så drog jag vidare till Oxelösund för att lasta flis till Eskilstuna. När jag kommer dit åker jag ned till kajen där jag lastat flis förut, bara för att upptäcka att högen är borta. Stoppar en maskinist och frågar honom var jag ska lasta nånstans. Får då veta att jag ska lasta på planen bredvid hamnkontoret, varvid jag åker dit. Jag tittar och tittar, men ser ingen flishög. Så jag åker vidare lite tills jag kommer ikapp nån snubbe som verkar vara nån typ av chef. "Du har precis åkt förbi högen, vänd och åk upp på planen bakom dig", säger han. Vänder och åker upp på planen men ser fortfarande ingen flishög! Är jag totalt blind eller? Inget annat att göra än att ringa till hamnkontoret. "Ska du lasta flis? Den är slut, så du kan inte få nåt lass. Men vi har gott om kol, vill du inte ha det istället?" Ringer speditören, som blir väldigt förvånad eftersom han hade pratat med dem i morse och fått beskedet att det var bara att komma och lasta. Det fanns flis kvar. Efter en del funderande så slutade det med att jag trots allt fick ett kollass hit till Linköping där jag nu står parkerad för natten. Så långt allt väl, men problemet uppstår i morgon bitti eftersom han i dagsläget inte hade nåt bra lass efter det här. Inte för mig i alla fall, som ska uppåt! Nåja! Det får bli morgondagens problem. Nu ska jag nog jobba lite med det administrativa. Hej hopp, gummistropp!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 12 februari 2009 11:38

Just nu sitter jag i Arboga, där jag slagit läger för att tanka och äta. Ska väl snart dra vidare mot Södertälje, men tänkte att jag kunde blogga lite först. Jag har också syndat lite idag. Jag var nämligen tvungen att gå in på macken för att köpa nytt kaffe, som någon har tagit slut på. Väl inne på macken så kunde jag inte avhålla mig från att köpa en munk att ha efter lunchen. Fast synd och synd förresten? är det någon som syndar så är det ju macken som har vett att ta betalt för kaffet. De hade ju vanligt gevaliakaffe, men det vägrar jag ens att betala en tjuga för i normala fall, men här kostade det 42 kronor. Vad gör en fattig åkare då? Jo, han köper ju naturligtvis zoégaskaffe. Det kostade bara 50 kronor, ett klipp med andra ord. Jag påtalade i kassan att de var duktiga på att ta betalt för kaffet och hon höll med och skrattade. "Du köper ju ändå"! Det kostar på att vara kräsen. Nu ska jag rulla vidare, hej svejs!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 11 februari 2009 19:51

Har nu parkerat i Trollhättan för natten, efter att ha lossat pappersmassa i Frihamnen Göteborg. Egentligen så stänger de fyra, men de lossade mig ändå fast jag inte var där förrän halv fem. Dagens byte ägde rum i Aspa bruk, vilket kanske inte känns helt optimalt. Det är närmare 30 mil hemifrån, men det var tydligen nån miss från speditörens sida. Det går väl i och för sig att åka långt för byte, men problemet var att jag var totalt oförberedd den här gången. När Stefan ringde så var han redan loss och då hade ju jag några timmar dit också, vilket innebar att bilen stod stilla några timmar mitt på dagen. Känns ju lite fel, men eftersom jag kom loss i Göteborg redan nu ikväll så tror jag inte att vi egentligen har förlorat nåt på det. Skulle nog inte ha hunnit lasta här i Trollhättan i vilket fall som helst. Nu ska jag sitta här och jobba lite, hörs o syns!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards