Alla inlägg under november 2008

Av Leif Jendelöv - 6 november 2008 21:45

Ja, vad säger man! När vi böt till oss vårt nya släp så skulle pissfirman skifta över hjulen från det gamla. "Inga problem, kom på måndag morron bara" sa de på fredagen. Men det visade sig att de hade lovat för mycket, så Stefan vart hänvisad till SÅIFA. Helt OK för oss eftersom pissföretaget stod för det. Gissa vad som låg hemma och väntade på mig idag? Jo, en räkning på  4500:- från SÅIFA! Blir man less eller! Imorgon har de ett vindrutebyte inbokat på jobbet, tre man ska dit och byta en ruta. Har sagt att jag inte vill, några andra kan väl åka tycker jag. Får väl se hur det blir med det, finns ju en viss risk att man "råkar" elda upp stället eller nåt i den stilen. Verkar som om de där idioterna kommer att fortsätta att jävlas med Svartmyrens, men en dag kommer det att slå tillbaka på dem. Det är min fulla övertygelse. Kan vara vad som helst, bara de får ett helvete så är jag nöjd. Man ska inte gå på smågrus när det finns berg, för berg kan inte skada hydrauliken. Så det så!

  Ikväll så har vi även hunnit med öppet hus på barnens skola. Jag hann bara med hälften, men det är ju bättre än inget i alla fall. När vi kom hem och Ronja skulle gå och lägga sig så kom hon upp till mig och var väldigt ledsen. Hon hade VÄLDIGT ont i sin tå. När jag frågade varför fick jag till svar: "Mamma klippte sönder den" åtföljt av stora krokodiltårar. Det visade sig att hon hade slagit i tån i nåt varvid nageln hade gått sönder. Mamma hade försökt att göra rent och tittat efter så att det inte var någon sticka eller nåt. Man kan tolka saker och ting på olika sätt helt enkelt.

  Nu ska jag nog göra mig i ordning för natten så att jag orkar med att jobba min sista dag på jobbet. Imorgon bjuder jag mina arbetskamrater på tårta. Det måste man ju bjuda på ju. Hej svejs på er.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 november 2008 21:50

Läste på Katarinas blogg att Tobbe visst fyller år, så grattis till dig! Annars rullar det på hos oss, och det är ju bra. I alla fall om man är åkare. Vi är numera medlemmar i SÅ (f.d. åkeriförbundet) och igår fick jag en bunt med papper därifrån som jag tänkte sätta mig ned och gå igenom. Det är lite drivmedelsrabatter, personförsäkringar m.m Kan nog vara rätt så bra saker, men ack så snårigt att gå igenom. Har också insett att jag borde skaffa en billig dieselbil, så om det är någon som har nån över är ni välkomna att ta kontakt. Fast det känns lite kluvet, eftersom jag är jäkligt nöjd med Clion. Den går grymt billigt, men tyvärr på bensin. Får väl se hur vi gör, det krävs ju trots allt lite pengar för att köpa en bil och det har vi ju inte så gott om just nu innan åkeriet har kommit igång ordentligt. Det är allt för ikväll, sov så gott med er!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 4 november 2008 22:24

Då var det redan Tisdag då, och därmed bara tre dagar kvar på jobbet. Härligt värre. Det nya släpet börjar redan betala sig eftersom soppaförbrukningen (man ska väl kanske inte dra några långtgående slutsatser ännu, men ändå) enligt uppgift har gått ned cirka tre dec./mil.

    Har precis kommit hem från innebandyn, så imorgon lär jag ha ont. Sista veckan har jag haft nåt för j-t ont i min höft. Jag spelade ändå, men det lär väl straffa sig antar jag. Vet inte vad det är för fel på höftjävelen, men jag känner mig som en pensionär ungefär. Har haft lite problem till och från sedan i somras. Nu behöver ju inte alla pensionärer som eventuellt läser detta känna sig stötta, men det är väl så att det är på ålderns höst som krämpor av det här slaget ska visa sig. När kroppen börjar att bli lite utsliten liksom. Annars är väl det mesta bra med oss tror jag.

  Nu kommer jag nog inte på nåt mera bra att skriva om, så det är väl lika bra att ge upp för ikväll tror jag. Annars är det bara risk för att det blir tråkigt att läsa, och det vill jag ju inte. Ha det gott och krama varann i trafiken. Och framför allt: Glöm inte att lite grus i hydrauliken aldrig har skadat nån.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 3 november 2008 21:26

Dags för ett nytt försök då! Nu är vi ägare av ett nytt släp som förhoppningsvis skall vara mycket bättre. Framtiden får väl visa ifall vi har gått på en ny mina eller ej, men känslan man får av det här bygget är helt annorlunda mot det gamla. Men självklart så skulle de dära puckona på ett företag jag inte vill nämna, eftersom all reklam (även dålig) är bra reklam, (Men ni som följer våran såpa vet ju vilket pissföretag som åsyftas) jävlas in i det sista. Men nu drar vi ett streck över det som varit och går vidare mot nya äventyr. Eller som man också kan säga: "Bara att bryta ihop och komma igen". Idag har vi även hunnit med att hälsa på hos våran kompis, banken. och det måste jag ju trots allt erkänna: det kan vara nyttigt att prata med någon som ser saker ur ett annat perspektiv, även om man kan tycka att de har fel ibland. Trots allt är vår bankkontakt på företagssidan rätt positivt inställd så här långt.

  För övrigt kan jag meddela att det nu bara är fyra dagar kvar att jobba. Sjukt skönt! Och du Stefan! Lite grus i hydrauliken har väl aldrig skadat? Kan ju säga att jag satt och garvade för mig själv på vägen hem från stan. Ha en bra kväll, över och ut.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 2 november 2008 22:40

Får väl skriva några rader ändå! Har väl egentligen rätt mycket att skriva, men jag orkar bara inte. Har duktigt sömnunderskott sedan veckan som varit (har väl sovit ca: fyra-fem timmar per natt ungefär). Nu har jag precis suttit och förberett inför bankbesöket imorgon, så jag har lite siffror att presentera. Som dessutom ser hyfsade ut. Tror att jag har fått till det nu, så nu är det gonatt. Ajöss med er.

/Leffe

P.S Hoppas att folkracet gick bra för Tobbe och Ronny. Ni kan väl skriva in en kommentar om hur det gick för er.

Av Leif Jendelöv - 1 november 2008 22:45

Nu har vi fått ett lånesläp från Perssons som vi ska köra med i veckan. Det är ju bra så långt, och det här verkar mycket bättre än vårt. Problemet är ju bara att det inte finns någon som helst standardisering vad gäller elen. Alla kopplar friskt lite som de vill, så dagen har gått åt till att lista ut vilka kablar som är till vad. Vi hade tyvärr inte rätt kabelskor, så vi kunde inte koppla färdigt. Men det får vi väl göra imorgon. Får väl försöka att ta en bild att lägga ut imorgon. På måndag ska jag träffa banken efter jobbet, så jag kommer att få sitta imorgon kväll efter badmintonen att knåpa ihop någon sorts budget att presentera för henne, vi måste få till en kredit på vårt PG-konto. Enligt förhandsbeskedet låter det bra, men jag vill hemskt gärna se det först innan jag tror det. I Torsdags blev jag uppringd av nåt pucko till försäljare som ville skänka en högtryckstvätt till oss, "Låter väl bra" tyckte han. Hmmm! -Men vad är haken då? Frågade jag. "Hake och hake! Jo det ligger ju en hund begraven" sa han, "men det är ingen Sankt Bernhards, utan snarare en liten, liten knähund som ligger i den graven". "Men kom ihåg att du får ju en högtryckstvätt, helt gratis ju". Åter igen, vad är haken sa jag då. Jo, det visade sig att han ville ju sälja tvättmedel till lastbilen. Tre 25l-dunkar som skulle spädas 1+10. Det blir i runda slängar åtta hundra liter tvättmedel. Tror han att vi tvättar bilen fyra gånger om dan eller? Sen försökte han att avsluta samtalet väldigt snabbt genom att säga-"Jag skickar grejorna med DHL och ringer om en två tre veckor för att kolla att du är nöjd, hej då!" Jag hann dock hejda honom och säga klart och tydligt-Du skickar ingenting! Då blev han stött kan jag meddela. Förvånar mig inte ifall det står en pall med tvättmedel här på gårn' i veckan. Det blir nog allt för idag. Hej o hå.

/Leffe

P.S Sätter in en bild på Albins nya Star Warsskepp.

Ovido - Quiz & Flashcards