Alla inlägg under november 2008

Av Leif Jendelöv - 21 november 2008 09:15

Hur intressant det nu kan vara, men de visar ju med all tydlighet vilken intressant "rastplats" jag har hittat. Haha

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 november 2008 08:42

Sitter nu här i Trollhättan och väntar på att få lass till Örebro. Som det ser ut så kan det dröja ett bra tag så jag har satt på en kopp kaffe, chaufförens bästa vän! Imorse när jag åkte från Kättilstorp så provade jag att åka den rätta vägen. GPS:er är bra, men man ska som sagt inte lita blint på dem. Det som gör det hela lite roligt är att när Stefan var på samma ställe, så provade även han fel väg. Så nu vet vi båda två vilken väg vi inte ska åka.

....Hoppsan, nu blev kaffet klart! MMMMMMM, smakar ......

......starkt! Men det gör inget, kaffe ska vara starkt.

När jag så småningom får lass här så ska jag pinna upp till Örebro med det, men efter det så har jag ingen aning. Kan ju sluta var som helst, men förmodligen så lastar jag upp inför nästa vecka. Vad vet väl jag? Det här blir annars den första gången som jag får någon väntetid att tala om, har sluppit det förr.

  I helgen så blir det till att fixa det sista inför ombesiktningen nästa helg. Det blir till att byta någon sidomarkering och sätta fast ett skärmstag. Borde ju inte behöva att bli så tungjobbat, men å andra sidan så vet man ju hur det brukar bli. Allt är mycket bökigare än man har tänkt sig, det blir en hel massa snack och man upptäcker en massa nya saker att fixa.

  Frun var inne i Uppsala och tittade på "allt ljus på Uppsala" nu i veckan. Hade velat se det jag med, men enligt henne så missade jag ingenting. Istället så får vi satsa på att åka till det nya akvariet i stan. Kan ju också bli trevligt. Framför allt barnen brukar ju fascineras av sådana. .........Jaha, nu gick gubbarna på rast också. Det har de ju knappast tid med, de ska ju lasta alla flisåk. Det kommer nog att vara Lördag morgon innan jag kommer härifrån! Har snart stått här i en timme, och det har ju inte hänt ett dugg. Har fortfarande en eller två bilar framför mig. Usch, vad jag blev negativ där. Börjar man månne bli lite smittad av åkarsjukan tro?

  Nu får det vara nog bloggat för denna gång, hejsan svejsan.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 november 2008 21:43

Har precis lossat och ställt upp bilen inför natten. Idag har dagen gått i ett huj. Utnyttjat varenda minut av min körtid, så den här dagen har väl varit optimal. Hade sån tur att truckkillen som lossade här på möbelfabriken jobbade över lite och hade väl tänkt att gå hem, men när det nu bara var mitt lass kvar så tyckte han att det var onödigt att vänta med det till imorgon bitti. Schysst tycker jag, för då kan jag åka direkt mot Trollhättan imorgon bitti och tjäna lite tid. Gör väl inte så mycket i slutändan kanske, men det innebär ändå att jag inte har nån tid att vänta in när godsmottagningen öppnar utan kan ta mina timmars nattvila och sen dra vidare. Det har blivit rätt många mil idag, närmare bestämt 57 stycken, vilket är mer än det brukar vara. Och det har nog gått åt en hemskt massa soppa, för vilka hemska backar kring Jönköping. Då fick ju till och med storvolvon ta i lite! Nu ska jag nog titta till alla andras bloggar innan jag kryper till kojs. Gonatt!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 november 2008 12:23

Idag så har ju Pontus namnsdag. Grattis lilla killen!

/Pappa

Av Leif Jendelöv - 20 november 2008 12:10

Var det i förmiddags i alla fall. Efter gårdagens skitväder så var det efter lossningen i Norrköping riktigt fint, klart och några plusgrader. Nu sitter jag och lunchar utanför Lönneberga, och här är det lite gråare men fortfarande några plus. Är på väg till Oskarshamn för att lossa virke som jag lastade i Boxholm. Det ska visst vidare till Marocko sedan. Kul att få köra på lite nya vägar efter förra veckans Gävle-Dalatur, Småland är man ju inte särskilt ofta i. Känns bra att ha en så pass stor motor under hytten när man kör här nere, det kan vara ganska kuperat. Men å andra sidan, så är ju allt kuperat när man kommer från Uppland. Nu är det snart dags att köra vidare, får väl blogga vidare ikväll. Hej så länge.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 november 2008 18:21

Ja, då var det dags för en ny tur då. Den här veckan böt jag av Stefan i Uppsala för vidare färd till Enköping. Där hade jag två virkespaket som skulle av. Efter det körde jag till Västerås för att lasta returpapper till Norrköping, och det var på vägen från Västerås som snön kom. Inga jättemängder, men tillräckligt för att det skulle bli rejält halt. Framför allt 56:an ner mot Katrineholm var rent ut sagt överjävligt läskig. Men, som det fullblodsproffs som man är;), så löste det sig galant även denna gång. Nu står jag utanför porten till "Fiskeby board" där det blir lossning imorgon bitti. Det blev ju rätt så tidig kväll, så man kanske tittar på nån film eller nåt ikväll. Nu vet jag inget mer att skriva om, så det får bli allt. Kanske skriver jag några rader till senare ikväll. Eller inte, vem vet? Ajöss!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 november 2008 22:04

Idag så kom han då äntligen ut, den lille rackaren. Grattis Micke o Camilla! Det har jag ju visserligen redan sagt, men det skadar väl inte att säga det igen. Det verkar i alla fall som om allt är bra med honom och Camilla (allting är ju relativt som ni vet).

  Har precis kommit hem från innebandyn, så nu sitter jag här och eftersvettas. Det är sååå mysigt! Annars har vi inte fått så mycket gjort idag, vi kom aldrig iväg till återvinningen eftersom Benzen är lite lynnig i det här väglaget. Framförallt med sommardäck. Men jag har äntligen fått tummen ur arslet och tagit bort några tjabohöns. Tupproblemet har ju i och för sig löst sig självt lite grann genom naturlig avgång, men nu var det dessutom två hönor som har drabbats väldigt hårt av kvalster, så vi kände oss tvungna att agera och då rök en tupp också. Detta är det värsta med att ha djur tycker jag, som då är lite blödig, att förr eller senare tvingas man ju att ta bort djur. Visserligen börjar man ju att vänja sig, men det är inte kul innan man fått det gjort.

  Nog skrivet om det, för nu skriver vi om.........

......nåt annnat. Vet bara inte vad? Jo, jag kan ju nämna eftersom en del undrar. Det jag skrev igår om folks brist på humor handlar bara om att jag ville avreagera mig lite. Det handlar om människor i min vardag, som jag inte behöver ha så mycket att göra med längre. Vilket med facit i hand känns helrätt! Det har inget med nån kommentar på bloggen att göra, så nu vet ni det!

  Imorgon är det dags att ge sig av på nya äventyr igen. Återstår att se vart det bär av den här veckan. Uppåt eller nedåt? Höger eller vänster? Det får nog bli allt för ikväll.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 november 2008 09:18

Då sitter jag här igen då efter att ha skjutsat Lina o Albin till bussen och Ronja till dagis. Nu ska jag snart iväg och hämta dagisbarnens lunchmat. Varje dag så måste den köras från Skyttorpsskolan tll dagis, och eftersom det är ett föräldradrivet dagis så faller den lotten på föräldrarna. Ganska ofta så åtar vi (min hustru) oss det eftersom vi i dagsläget faktiskt har möjligheten, men ett par dagar i vecka brukar barnens mormor göra det. Men nu har hennes matskjutsarbil gått sönder, så då får väl vi rycka in.

  Det som står på schemat idag är annars ett besök på återvinningsstationen för att dumpa lite grovsopor, samt kanske lite städning inomhus. Försöker att hålla mig uppdaterad om hur det går för Micke & Camilla, och det verkar ju som om det är på G nu. Fast det har det ju å andra sidan verkat rätt så länge nu. Får väl se ifall lille Isak behagar att komma fram nu då?

  Allt för nu, över och ut!

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards