Alla inlägg under november 2008

Av Leif Jendelöv - 13 november 2008 06:35

Då var det dags för dag två då. Har precis insett att morgonbestyren går rätt så snabbt när man bor i lastbilen, så jag får lite tid över till att blogga innan jag ska ringa speditören för fortsatta orders. Natten har gått bra, är ju ungefär som att sova i husvagnen ju. Lite knölig madrass, vilket kanske borde åtgärdas på nåt sätt. Sen så skulle man ju vilja ha nåt bord av nåt slag, att äta på samt att kunna ha datorn på. Blir nåt för brorsan och mig att klura på framöver. Hörs senare!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 12 november 2008 21:44

Ja, då kom man äntligen iväg på sin premiärtur med Svartmyrens då! Känns bra efter alla turer som har varit. Fick börja min karriär som åkarjävel med en tur upp till Ljusne (söderhamn) med virke som Stefan hade lassat upp i Karlskoga. Hittade dit med hjälp av telefonkontakt med en kollega. Säger bara en sak: Hur skulle världen klara sig utan mobiltelefonen! Förmodligen lika bra som man klarade sig innan den uppfanns! Men bra är den i alla fall.

  Nu sitter jag i ett regnigt Gävle. Ska visst lassa kol här imorgon bitti. Blir minst sagt spännande. Har ingen aning om vart det ska någonstans, får väl bli morgondagens lilla surprise. Har väl inte så mycket mer att förtälja, så jag säger väl gonatt nu.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 12 november 2008 08:29

Ja inte jag alltså, utan Pontus! Han har varit vaken större delen av natten. Så min kära hustru, som fick sitta uppe med honom, är rätt så slut nu. Jag fick ju i stället den stora äran att se till att de större barnen kom iväg till skolan, vilket även det kan vara en pärs. Ibland kan man bli rent ut sagt tokig på dem! Av någon outgrundlig anledning verkar det vara tvärt omöjligt att få på sig strumpor på morgonen. Det är samma visa varje morgon. Albin ska iväg, DÅ kommer han på att han visst inte hittade några strumpor att sätta på fötterna. Lådan är full av OMAKA strumpor, så det slutar alltid med att han får gå med omaka par. Sen när ytterkläderna ska på så börjar man väl själv vakna ur morgondimman och tittar på Albins kläder, varvid man upptäcker att byxorna han har satt på sig har hål som tamejfan är större än själva byxorna. Vet inte hur många gånger man har förbjudit honom att ha just de byxorna i skolan, men prompt ska de på var och varannan morgon. Släng skiten säger man åt honom, men de verkar som om han vägrar! Mössa och vantar "glömmer" han kvar i skolan, varje dag, så det får han också klara sig utan. Inte konstigt att de blir förkylda!

  Nu när jag fått iväg barnen, Ronja (som inte går på dagis idag) tittar på film, och Hustru samt Pontus sover, är det väldigt lugnt och skönt här hemma. Håller som bäst på att packa fram de saker jag ska ha med mig när jag ska byta av Stefan senare idag. Jag måste ju också tillägga att mina barn mesta delen är väldigt gulliga och duktiga. Allt för nu, over and out!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 11 november 2008 22:27

Idag så ringde jag vårat försäkringsbolag för att reda ut en del frågetecken kring vår nya vagn. Av en ren slump fick jag då reda på att eftersom att idioterna på Uppsalas största blufföretag inte har skrivit över Bjuråkern på dem, så har det per automatik tickat igång en ny försäkring på den. Nu lyckades jag säga upp den retroaktivt från den 6:e, men det blir ändå några dagar som vi får betala på grund av deras slarv, eller nonchalans, eller vad det nu är?  Börjar att misstänka att de bara jävlas med oss! Men å andra sidan, eftersom vagnen enligt vägverket fortfarande är vår, så funderar jag allvarligt på att bara åka dit och hämta den. Man kan ju alltid sätta ut en annons på blocket eller nåt! Eller parkera vagnfan i skogen någonstans! Så kan de ju försöka att sälja den sen, hahaha! Men då får man väl P-böter på den eller nåt! Imorgon lär jag ta med mig regbeviset och få ett ägarbyte underskrivet, så att jag vet att det blir gjort! Man börjar ju undra hur det står till bakom pannbenet på en del människor?

  Annars så har jag precis avslutat dagens fysövning, innebandyn, så nu är det dags att slappa lite. Imorgon bär det av på premiärtur (för mig alltså) med värstingåket. Ska bli jäkligt kul tycker jag! Har även lånat ett garage till i helgen så att vi kan byta bromsar på driven. Har även lyckats med att boka en ny besiktningstid, på en Lördag faktiskt! Då slipper man ju stillestånd, vilket känns bra.

  Ha det gott allihopa så hörs vi imorgon.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 10 november 2008 18:06

...Och kattungar är väldigt små längst upp i toppen på dessa tallar! Det insåg våran lilla Kitty också när hon hade klättrat upp. Förmodligen så har hon suttit där större delen av natten, uppjagad av någon grannkatt eller nåt? Hon lät väldigt ynklig där hon satt, och problemet var dessutom att vår stege var på tok för kort för att nå upp. Men bäst som det var så blev väl nöden för stor, så hon bestämde sig för att komma ned. Började att liksom hasa sig ned, men när det var tre, fyra meter kvar så föll hon. Blev lite orolig att hon hade gjort sig illa, men Kitty bara ruskade lite på sig och traskade fort som attan till närmaste buske för att uträtta sina brådskande behov. Sedan dess har hon legat och tyckt synd om sig själv i Ronjas säng. Skönt att historien slutade lyckligt.

  Idag så har jag ringt till mitt fack för att säga upp mitt medlemsskap. Efter att ha varit medlem sedan jag började jobba och dessutom en aktiv sådan måste jag erkänna att det känns lite konstigt. Nästan som om man sviker sina ideal på nåt sätt. Men det går nog över! Dessutom så är jag ju trots allt fortfarande lite politiskt aktiv, så jag har ju alltid det att falla tillbaka på.

  Nu sitter jag här och laddar upp inför onsdagen när jag ska ut på min premiärtur. Ska bli kul! Måste försöka att fixa lite matlådor att ha med mig bara. Det är man ju inte van med, att behöva laga en massa matlådor på en gång. Men det blir nog bra med det med tror jag! Nu tänker jag inte skriva mera, ajöss med er!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 9 november 2008 22:15

.......Att det är fars dag idag. Fast det har jag knappt märkt. Å andra sidan så är det nog självförvållat då jag knappt varit hemma idag, och barnen hade faktiskt gjort en teckning till mig innan de gick och lade sig. Den låg på mitt skrivbord när jag kom hem från badmintonen. De är ju för gulliga barnen tycker jag.

  Imorgon ska jag träffa banken och uträtta en del ärenden inne i stan. Måste åka förbi ett visst pissföretag inne i stan för att skrapa ett kontrollmärke. De skulle ju ställa av vagnhelvetet när vi böt vagn, men de har varken ordnat nåt ägarbyte eller ställt av vagnen. Puckon! De verkar ha bestämt sig för att jävlas in i det sista. Nu är det dags för att krypa ned i sängen, gonatt!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 8 november 2008 21:16

Pontus har gått och blivit heltäppt i näsan, vilket blir väldigt jobbigt för de där små. Lär bli en jobbig natt misstänker jag. Annars har jag tillbringat större delen av dagen ute i Järlåsa. Har väl i ärlighetens namn inte varit vår allra effektivaste dag, men vi har fått lite gjort i alla fall. Men vi fortsätter imorgon. Håller på att montera lite lampor och annat smått. Hade tänkt att byta bromsar på driven idag, men vi beslutade oss för att ta det nästa helg istället och låna ett garage, så att vi slipper ligga på en dyngsur gårdsplan och skruva. Det går ju bra när man håller på i normal arbetshöjd, men när man ska hålla till i marknivå så är det inte så kul längre. Nu ska jag snaska lite lördagsgodis, gonatt på er.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 november 2008 22:00

Då har jag jobbat min sista dag som glasmästare då! Känns rätt så bra att sluta. Men jag kommer att sakna mina arbetskamrater, det är ett bra gäng som jobbar där. Men jag får väl se till att få lite stenskott så att jag har en anledning att komma och hälsa på lite. Men nu kan man äntligen lägga full fokus på åkeriet, vilket ska bli skönt. Börjar med det redan imorgon, för då ska vi byta bromsar på "Bad bull". Släpvagnen har enligt uppgift gått kanon. Det behövs, så att vi får ihop en hel månad någon gång. Utan en hel massa ståtid.

  Pontus har gått och blivit förkyld, så han har sovit väldigt dåligt de senaste nätterna. Nu ska han få lite saltlösning mot nästäppan, så att han kanske kan sova lite bättre. Dagarna blir ju så jobbiga när man inte får sova ordentligt. Nu kommer jag inte på nåt mera att skriva, så jag avslutar här! Gonatt.

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards