Alla inlägg under oktober 2009

Av Leif Jendelöv - 17 oktober 2009 23:31

Idag klarade vi av vår helgstäd här hemma, skönt att ha det gjort så behöver man inte tänka på det något mera under helgen! Sen så har vi bakat lite i dag med, Albin och jag bakade en riktigt god äppelkaka. Till kvällsmat använde vi ett annat recept från Albins äppelkokbok, nämligen "äppelpankis". Men den var tyvärr en liten besvikelse, inte ens barnen tyckte om den.


Katarina var här en snabbis också, hon fick också smaka på äppelkakan. Meningen vara att hon skulle hämta sina vinterdäck som jag inte hade en aning om att de fanns här. Det gjorde de inte heller, utan de låg visst ute i Järlåsa. Så hon fick åka dit istället, men fick i alla fall smaka en supergod paj.


I morgon så är det föreningsmöte på dagis, men man borde ju kunna hinna med en del innan. Har ju lite att pyssla med eftersom det inte blev så mycket gjort som det var tänkt idag. Det är alldeles för lätt att skjuta upp saker och ting! Kanske lika bra att gå och lägga sig så att man orkar med morgondagenFlört. Ha det så gott och sov så sött!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 oktober 2009 22:06

Har vi tittat på nu, hela familjen. Det börjar bli vår lilla fredagsundehållning. Tyvärr så är det vissa i familjen som inte riktigt klarar av att vara vakna så länge, så vi får väl igen i morgon antar jag. Uppträdandena i dagens idol var lite omvända världen tycker jag. De som inte har övertygat förr var riktigt bra idag och vice versa. Mina två favoriter, Tove och Erik, föll tyvärr igenom båda två tycker jag. Hoppas att de klarar sig båda två, för trots allt tyckte jag att Camilla gjorde sämst ifrån sig.


Annars så har det inte hänt så mycket idag, jag har mest ägnat dagen åt att försöka roa Pontus känns det som. Men sånt är ju livet som hemmapappa. Fast vi har faktiskt bakat en del idag. Dels fyllda äppelmunkar, dels så har Lina nu ikväll bakat några mjuka kakor med hallonglasyr på. Båda två var riktigt goda, mums!


I morgon så ska jag försöka att vinterrusta bilarna. På med vinterdäcken och i med kupévärmarna samt kolla diverse vätskor och sånt. Men bara för att jag sätter på vintersulorna så blir det väl värsta värmeböljan antar jag! Nu så ska jag sätta mig och slappa framför TV:n lite till innan vi går till sängs, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 oktober 2009 10:40

Idag så blev det sovmorgon för de två minsta. Tror att de behövde det, för de sov länge innan jag väckte dem. Sen for vi iväg till dagis och kom precis lagom för de större barnens (på dagis alltså) utflykt. Alla barnen var jättetaggade för fröknarna hade sagt att de skulle gå någon annan stans än det vanliga stället. I själva verket så hade de inte bestämt var de skulle gå ännu, men barnen tycker att det är kul vart det än blir. De älskar ju utflykter!


Nu har jag klarat av diverse pappersjobb och ska väl till att, i vanlig ordning, ringa lite. Hade tänkt att uträtta lite ärenden idag, men med facit i handen så behöver jag inte det, så det får vänta till någon annan dag.


De två kvarvarande kycklingarna verkar må prima, men det är ju ingen garanti för att de överlever. Barnen, och framförallt Albin, är fortfarande rätt så ledsna över gårdagens bakslag. Kan ju heller inte kläcka fram några nya ännu, eftersom hönsen hårdnackat vägrar att lägga några ägg. Jäkla typer! Får väl hota dem med räven snart. Nu tänker jag inte skriva något mera för den här gången, så ni får väl ha det så bra så hörs vi senare. Over and out!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 14 oktober 2009 17:46

I morse så dog tyvärr ena kycklingen. Vet inte av vad, men enligt barnen var den pigg och sprang omkring när de gick upp. Sen när de skulle iväg till skolan så låg den stendöd i buren. Albin stackaren blev alldeles knäckt, satt och grät i soffan och missade skolbussen så att han fick åka med Mamma till skolan. Var fortfarande lite ledsen när han kom hem från skolan.


Annars så har jag varit iväg till Möklinta och hämtat kött idag. Roligt att träffa Micke och Camilla också, eftersom det inte är så ofta vi ses. Nu ikväll så ska jag dela upp köttet tillsammans med en granne. När jag kom hem så stod killen från Anticimex och väntade på mig, han ringde när jag passerade Sala och var vid Lena då, så han fick vänta ca 45 minuter på mig. Men det gjorde inget sa han, han passade på att ha rast och städa ur bilen lite. Nu måste jag nog ta hand om Pontus, ha det så bra så hörs vi!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 13 oktober 2009 23:01

Idag så var vi bara tre stycken som kom till innebandyn. Det känns som om det är lite för få deltagare måste jag erkänna, men det gick faktiskt att spela på tre personer också. Men det blev allt långa pauser mellan matcherna! Annars så har ju dagen varit som de flesta andra, jag har med andra ord inte fått tag på alla som jag skulle ha tag på. Men jag tar nya friska tag i morgon med det.


I dag när vi satt och stressade i oss varmkorv innan Albins simskola sa han att han "nog började bli vegetarian"!

-Då borde du ju kanske inte äta den där korven, sa jag till honom. Varvid han svarade:

-Jag sa börjar, jag äter fortfarande korv och hamburgare.

Tänk vad lätt saker kan vara i den åldern, man kan liksom anpassa sina ställningstagande så att de passar ens egna personliga tycke och smak. För honom handlar ju inte det där med att vara vegetarian ett ideologiskt ställningstagande, utan att slippa äta sådant som man inte tycker om. Smart! Tycker nog han själv i alla fall!


I morgon bär det av till Micke för att hämta lite kött innan jag skyndar hem igen för att ta emot nån från anticimex. Eftersom vi har bytt villaförsäkring så måste de tydligen göra en inspektion av grund och vind, spelar liksom ingen roll att vi har haft avtal med dem förr. Nu så ska jag duscha och sova, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 13 oktober 2009 09:09

Idag så blev det lite sovmorgon för mig och de mindre barnen. Lämnade Ronja och Pontus på dagis vid kvart i nio, och då var de andra barnen på dagis i full färd med att gå ut. Så jag timade lämningen rätt så bra med andra ord. När jag åkte därifrån så var alla barn fullt sysselsatta med att leka med snön. De tycker ju att snön är så himla kul, framför allt den första som kommer. Trodde nog att den skulle försvinna på en gång, men nu så har det precis börjat att snöa igen. Rätt så rejält dessutom, men den försvinner nog fort ändå! Nu så ska jag gå och stoppa in en tvätt med överskitiga arbetskläder i tvättmaskinen, ha det så bra så hörs vi!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 12 oktober 2009 21:04

Ja, åtminstone för den här gången! Nu får jag nog gå hemma ett tag igen, för min uppdragsgivare har inte någon nytta av mig på kommande jobb. Men det blir förhoppningsvis mera senare. Nu ligger i alla fall avloppet i Ramsta på plats, ska bara återfyllas lite. Idag hade vi dessutom den stora turen att bli bjudna på tårta eftersom det hade varit födelsedag i helgen och de hade en tårta över. Mums!


I morgon så ska jag tvätta lite och ta hand om hemmet. Det blir ju alltid lite eftersatt när båda jobbar. Har dessutom en massa "kontorsjobb" att göra samt, i vanlig ordning, en massa telefonerande. Som vanligt så får man ju aldrig betalt i tid, så vi har rätt så mycket pengar att fodra men de kommer ju aldrig in på kontot. Måste nog ryta till lite! Synd bara att jag är så jäkla dålig på att ryta. Tyvärr så blir det ju en kedjereaktion på det hela, eftersom jag i min tur inte kan betala våra fakturor i tid, så då blir det ju nån annan som inte heller får in sina pengar i tid. Tyvärr så vinner man ju aldrig på triss heller, trots idoga försök, annars vore ju saken biff liksom.


Kycklingarna växer och frodas och börjar föra ett himla oväsen, så snart är det kanske dags att slänga ut dem. Tyvärr så misstänker jag att åtminstone två av dem är tuppar, men förhoppningsvis så är en av dem en höna. Skulle vara roligt med lite flera hönor faktiskt! Vi har även pratat lite löst om att skaffa några uttjänta "industrihöns" eftersom våra är så erbarmligt dåliga på att lägga ägg. Det är ju lite av poängen med att ha höns, att få egna ägg. Så när de lägger så dåligt så känns det som om man lika gärna skulle kunna vara utan dem. Till råga på allt är de ju riktigt kassa på att ruva också, så det är ju faktiskt inte några särskilt bra hönor vi har för tillfället. Tjabohönsen var ju åtminstone bra på att ruva, även om de var riktigt tråkiga i övrigt. De sitter liksom bara i ett hörn och trycker, till skillnad mot mina gamla Sussexhöns som var rätt så spattiga och spralliga. De kunde man sitta länge och bara titta på när de for omkring och sprätte och hade sig. Det får bli allt för denna gången, så ajöss och sov så gott med er allihopa!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 11 oktober 2009 21:41

Det innebär simskola för Albin samt städning av huset. Har också deklarerat och fixat lite bokföring samt skrivit ut några fakturor. I morgon så ska jag fortsätta med avloppet i Ramsta, hoppas att det inte blir för kladdigt bara efter regnet.


Albin har kommit på att han vill börja spela tennis! Kul att han vill testa på, men vi får väl se ifall det går över. Annars är det väl bara att börja forska i var när och hur han kan spela. Jag frågade honom tidigare i dag om han inte ville börja spela innebandy, men det ville han inte. När jag frågade varför så svarade han att han kunde ju inte alla regler! Försökte förklara att det lär man sig ju om man börjar spela, men han ville verkligen inte spela innebandy. Bara att acceptera ju.


Nu ska jag snart gå och lägga mig. Men först så blir det duschen, för jag har ju spelat badminton och åkte ifrån både schampoo och handduk. Så det får bli en dusch här hemma i stället. Det var väl allt då, over and out och goodbye!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards