Alla inlägg under oktober 2009

Av Leif Jendelöv - 24 oktober 2009 22:05

I natt så ställer man ju om tiden igen. Skönt tycker jag, för då får man ju sova en timme längre på morgnarna. Fast å andra sidan kanske man inte får det ändå, eftersom Pontus knappast bryr sig ifall det är sommar- eller vintertid. Får väl se i morgon bitti helt enkelt!


Lina har spelat en pingisturnering idag, men hade tyvärr oturen att hamna i en bra grupp, så hon gick inte vidare till slutspel. Men hon är duktig ändå, var visst rätt så jämna matcher. Sen så har hon varit på halloweenparty också, med sina tjejkompisar från klassen. Det tycker hon är kul! Men Albin tycker att vi borde ha nåt halloweenparty här hemma också, annars så får han ju inte gå på nåt!


Här hemma har vi röjt lite ute. Bland annat så har vi röjt ur "garaget" så att Berglunds ska kunna få in sin husvagn under vintern. Otroligt hur fort det samlas skit så fort det finns plats nån stans! I morgon bär det av till Björklinge för att slänga sopor i återvinningen, bilen är fullpackad. När vi röjde så hittade jag på de gamla fönsterblecken som jag har letat efter också, så nu slipper jag att köpa dem och kan förhoppningsvis spika klart runt fönstren innan vintern. Skönt! Nu så ska jag gå och titta på TV. Det är snart dags för "Nurse Jackie", skön serie tycker jag. Gonatt på er till nästa gång!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 23 oktober 2009 22:23

Fredag och lönehelg och naturligtvis så ska man iväg för att storhandla. Men faktiskt så gick det bra, det var inte så farligt mycket folk trots allt. Innan var vi iväg en sväng till stadsbiblioteket för låna lite böcker, samt att Albin ville prova på att låna ett TV-spel. Kan ju säga att det var rejält urplockat, det är visst en populär tjänst. Men han lånade i alla fall NHL2009, så nu ska han spela hockey!


Nu i kväll så har han bakat lite kakor också, han är så underbart pysslig av sig när han är på det humöret. Kan vara en riktig liten myskille faktiskt! Sen så har vi i vanlig ordning tittat på idol. Som just började igen efter pausen, så nu får jag väl gå och titta på vem som åker ur. Ha en bra fortsättning på kvällen!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 22 oktober 2009 18:06

Min förkylning går åt helt fel håll tycker jag, idag så har jag haft ont i hela kroppen och varit riktigt seg. Pontus blir väl inte heller direkt nåt bättre. De andra däremot verkar ännu så länge klara sig bra, hoppas bara att det fortsätter så! Det innebär att det inte har blivit särskilt många knop i dag heller. Tyvärr! Hoppas att det vänder nu så kanske det kan bli nåt gjort här hemma.


Just nu sitter alla barn och tittar på Disneykanalen. Alla utan Lina, som är iväg och tränar pingis. Vi har disneykanalen som gratisvisning under en månad, och jag är rätt less på den vid det här laget. En massa reklam riktad direkt mot barnen, skräningt och samma serier som går om och om igen.


I morgon så är det inget dagis för våra barn, så då får jag väl försöka att hitta på nåt med Ronja antar jag. Ska väl kanske baka nåt. Sen så blir det nog en tur in till stan också, vi har lite ärenden att uträtta. Bland annat så ska Lina iväg på födelsedagskalas med halloweentema och behöver presenter till det. Nu så ska jag ta hand om barnen, ses o hörs!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 oktober 2009 22:02

Det bidde inte så mycket sömn inatt, för Pontus var av någon anledning vaken större delen av den. Det innebär att den här dagen har gått på sparlåga så att säga, men jag har i alla fall tillsammans med barnen städat lite. Annars så har det inte blivit nåt gjort alls faktiskt. Nu tänkte jag nog titta på True blood, så jag har inte tid att skriva nåt mera, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 oktober 2009 23:43

Nu har jag suttit framför TV:n och varvat ned efter innebandyn. Spelade idag trots att jag nog inte borde ha gjort det, förkylningen kändes av kan jag säga. Man orkar liksom inte lika mycket som vanligt. Men nu blev det spel i alla fall och nu återstår bara en dusch innan sängen.


Som jag skrev tidigare idag så hände det ju ett litet missöde och större delen av eftermiddagen har gått åt till att vädra och elda, men nu luktar det mindre igen. Ronja ville knappt gå in när vi kom hem från dagis, gick och hulkade sig och letade efter ställen i huset där det luktade mindre. Efter ett tag kom hon ned från övervåningen och tyckte att jag skulle flytta hennes säng till ett annat rum där hon kunde stänga dörren, för luktens skull! Pontus och jag har dock vant oss och har gått omkring här hemma i dimmorna mest hela dagen. Undrar hur nyttigt det är med os från smält plast egentligen?


Imorgon så ska Ronja ha gympa på dagis, det har hon sett fram emot sedan helgen sedan vi hittade fina innegympaskor till henne. Så det har liksom varit veckans grej för henne! Pontus får nog däremot vara hemma i morgon med. Han är fortfarande rätt så snorig och täppt, ungefär som en annan med andra ord. Nu får det vara slutbloggat för idag, tack o hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 oktober 2009 11:23

Dock inte idag. Skulle koka Pontus nappar för att det helt enkelt var dags för det. Tyvärr så satte jag napparna på spisen och gick sedan och pysslade med Pontus. Efter ett tag tycker jag att det börjar lukta konstigt och går ut i köket för att titta efter. När jag ser en rykande kastrull på spisen så kommer jag ju ihåg napparna och lyfter på locket. Resultatet visas nedan! Tur att jag sparade en napp, annars hade det varit katastrofläge vid det här laget. Så kan det gå ibland, nu ska jag fortsätta att vädra!


/Leffe

Brända nappar  

Av Leif Jendelöv - 19 oktober 2009 22:24

Hittills i höst så har vi hållt oss väldigt friska i vår familj. Hösten brukar ju innebära att det nästan alltid är nåt barn som är mer eller mindre sjukt, går liksom bara runt runt. Men nu har ju Pontus blivit riktigt förkyld, och faktiskt jag med, så han har fått vara hemma från dagis idag. Nu i kväll så kändes han lite febrig också, men jag hoppas att det bara var inbillning för han har trots allt varit hyfsat pigg.


I övrigt så har jag mest ägnat dagen åt att ringa, och för en gångs skull så har jag fått tag på folk samt fått en del raka besked. Skönt! I morgon får jag försöka att hålla Pontus vid gott humör, han blir hemma i morgon med, samt passa på att pricka av lite saker på min "att-göra-lista" när han sover. Nu skriver jag inget mera, vi hörs i morgon istället!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 oktober 2009 21:31

Dagen har gått i ett huj! Förmiddagen fixade vi lite här hemma innan jag skjutsade iväg Ronja till David. Hem för en snabblunch och fortsatt färd till Österby och Albins simskola. Tyvärr så blev det en massa tjafs innan vi kom iväg, så kanske börjar det komma nu när den nästan är slut. Det har ju gått så smärtfritt hittills att få iväg honom på simskolan. Hoppas att det var en engångsgrej! Vi föräldrar är ju bannlysta under simskolan, vilket jag tror är jättebra, men idag så smög jag ned i simhallen i slutet och tittade på. De är ju jätteduktiga! Riktigt kul att Albin fick börja på simskolan till slut.


När vi kom tillbaka från simskolan var det dags för föreningsmöte på dagis. Vi har ju barnen på ett föräldradrivet dagis, så det blir lite olika möten och sånt. Men det fick min kära hustru åka på medans jag försökte att roa en förkyld Pontus, vilket inte har varit så lätt minsann. Sen så var det bara att sätta sig ned och äta kvällsmat innan det var dags för nästa aktivitet. Badminton! Idag när jag kom dit så satt det en lapp på anslagstavlan om höstlovsaktiviteter för lågstadiebarn. De får gratis prova på att spela badminton under några dagar. Måste försöka att få med Albin och Lina på det, fast jag vet att det kommer att mötas av protester! Skulle ju vara kul ifall någon av dem skulle tycka att det var roligt.


Nu har jag precis kommit hem från badmintonen och ska väl bara till att varva ned lite. Min äkta hälft sitter bredvid och läser mina tidigare inlägg och klagar på min stavning. Har visst av bara farten skrivit tjabo istället chabo, och då gäller det våra höns alltså. Pinsamt! Jag som tycker att jag är rätt så noga med att försöka stava och skriva rätt! Sånt är livet, nu ska jag nog glo på burken ett tag. Gonatt!


/Leffe


PS. Nej Katarina, jag har inte börjat att läsa tegelstenen som Albin lånade hem. Men jag känner att jag måste åtminstone läsa lite grann i den!

Ovido - Quiz & Flashcards