Alla inlägg under april 2009

Av Leif Jendelöv - 14 april 2009 22:31

Nu har jag bokfört, och jag kan bara konstatera att en lastbilshytt inte är särskilt ergonomisk när det gäller att sitta och jobba med dator, pärmar och papper i. Har ont i hela kroppen, så nu tänker jag nog ta en kvällsmacka innan jag bäddar ner mig. Hörs och syns!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 14 april 2009 20:16

Sitter nu i Norrköpings hamn för dygnsvila. Har lossat virke här och ska förmodligen lasta jord imorgon bitti här i Norrköping. Vi får väl se hur det blir. Annars har dagen gått bra och det känns skönt att vara ute och köra igen faktiskt. Mindre skönt för min kära hustru kanske, men jag får väl igen till helgen när jag är hemma igen. Imorse var jag för första gången och lastade på Benders i Bålsta, ett lass som skulle till Filipstad. Jag har tidigare varit där med cement medans jag körde bulk, men det var några år sedan. Men det var i alla fall ett bra ställe att lasta på och det ser ju ut som om det kan bli många lass därifrån framöver, så det är ju skönt att det fungerar bra där.


Stefan är ju ledig nu i veckan och passade på att åka iväg på en liten minimässa, så nu lär det det väl dimpa ned en drös med fakturor där hemma. Nu ska jag nog "bokföra" lite tror jag, ajöss så länge!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 13 april 2009 22:53

Nu ikväll så har jag varit in till stan och hämtat min plånbok, så nu kan jag andas ut. Jag var också och storhandlade, så nu är man dessutom mer eller mindre ruinerad. Satan vad det har blivit dyrt med mat! Man handlar inte så mycket tycker man, men ändå så drar det iväg med slutsumman. Märkligt!


I morgon bitti så drar jag iväg till Bålsta och lastar lite plattor och dylikt. Det är nämligen min tur att köra den här veckan. Kan ju vara skönt för Stefan att få lite "ledigt" också. Men det innebär ju att jag borde gå till sängs nu, så jag avslutar nog här tror jag. Ha det bra!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 13 april 2009 13:44

Idag ringde de från Ekerölinjen och sökte mig! Undrar vad de vill mig tänkte jag? Det visade sig att det fanns en kvarglömd plånbok från båten. Jag har inte ens hunnit sakna den, vilket säger en del om vilken koll man har. Nu ska den komma till Uppsala under dagen är det tänkt, men jag vet inte riktigt när. Men det spolierade mina planer på att åka in till stan och handla i alla fall.


Nu har jag precis lagt Pontus att sova, så nu hoppas jag kunna jobba lite när det nu inte vart någon stadtripp. Lina och Ronja sov hos Mormor inatt och har precis kommit hem, så nu börjar det att kännas som vanligt igen med alla barnen hemma.


Har suttit en del med bokföringen idag med, men har inte löst mitt lilla problem sen igår ännu. Men förr eller senare så kommer jag nog på nån lösning. Tur att det bara är fiktivt ännu så länge! Ska ju köra nu i veckan och kommer nog att tillbringa all "ledig tid" i hytten till att påta med bokföringen tror jag.


Nu slutar jag för den här gången tror jag, men jag lägger in en bild från Albins badvatten sist han tvättade håret. Ingen bra bild, men man ser ju ändå färgen på vattnet. Han var ju utklädd till tupp på påskaftonen och hade en stor tuppkam med en massa färg i. Hej så länge!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 12 april 2009 22:54

Jo, idag har tiden sprungit iväg också. Har suttit med min bokföring och knåpat mest hela dagen. Men nu körde jag fast på ett litet problem, så då gav jag upp och insåg att klockan var mycket igen.


Har ju fortfarande inte lagt in några bilder från vår Ålandsvistelse, men det kommer väl så småningom. Kanske! Har väl egentligen inte så mycket att skriva om idag eftersom jag suttit vid datorn större delen av dagen, men mina två småsyskon var i alla fall här ett tag idag. Katarina var ju snäll nog att ta hand om våra djur under Ålandsvistelsen, så hon fick en stor toblerone av oss. Hoppas att den smakar och tack så hemskt mycket för hjälpen! Nu tackar jag för ikväll!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 11 april 2009 23:56

Har suttit och "pysslat" med min bokföring, och precis som vanligt så glömmer man bort tiden alldeles. Så nu stängde jag programmet och tänkte väl bara skriva ett kort inlägg.


Vi hade en minst sagt jävlig natt. Pontus var vaken till två i natt och jag kom därför inte i säng förrän vid halv tre. Sen vaknade han vid fem igen och var vaken i två timmar. Då fick frun vara uppe med honom. Men vi var rätt trötta, så vi sov läääääänge imorse innan vi åt frukost lite snabbt. För sedan skulle vi till svärföräldrarna på en liten påsklunch samt att barnen skulle "gå påskgummor". Ska lägga in lite bilder på deras utstyrsel senare.


Har också hunnit med att fixa tvättmaskinen ikväll. Den pajade ju natten innan vi skulle till Åland. Det visade sig att det inte alls var stopp i maskinen, utan i avloppet. Där slangen från maskinen är kopplad till vattenlåset. Men nu funkar det igen! Nu tänker jag sova, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 10 april 2009 22:58

Nu har vi kommit hem igen efter vår Ålandsvistelse. Vi har haft det bra och båtresan gick helt utan incidenter. Det var till och med en riktigt lugn resa, det gungade ingenting alls. Men som vanligt så köper man alldeles för mycket i taxfreebutiken, trots att det faktiskt inte är särskilt billigt. Åtminstone inte godis!


Ska lägga in ett knippe bilder imorgon från en liten utflykt vi gjorde idag på förmiddagen. Men det det får som sagt bli imorgon, för ikväll så orkar jag inte. Nu tänker jag sova lite, gonatt!


/Leffe


PS. Ni kan sluta att leta efter Ronjas mössa nu på Åland, för när vi kom hem så hittade vi den långt ned i en väska.

Av Leif Jendelöv - 9 april 2009 22:26

Hej

Har tyvärr ingen tillgång till internet här på Åland, så jag får
fuskblogga lite. Jag skriver mitt inlägg i anteckningar och lägger
ut det när jag kommer hem. Annars har vi det bra här, fast det har
regnat hela dagen. Imorgon så ska vi eventuellt gå iväg till en
utsiktsplats en bit härifrån, men det beror på hur vädret blir
ifall vi kommer iväg eller inte.

Jag har kunnat sitta en del och pysslat med min bokföring, och jag
börjar nog få lite grepp om det hela tror jag. Men det är nog
mycket pysslande kvar innan jag kan det tror jag. Nu så ska jag nog
gå och lägga mig. Jag är ensam uppe vid det här laget. Gonatt!

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards