Alla inlägg den 5 april 2009

Av Leif Jendelöv - 5 april 2009 22:30

Idag så har vi städat ur verkstan här hemma. Det brukar bli en rejäl vårstädning varje år eftersom man samlar på sig så mycket skit under vintern, som dessutom har en tendens att hamna precis innanför dörren, så vid den här tiden kommer man knappt in genom dörren. Men nu är det bättre. Har försökt att bearbeta familjen för en rejäl vårstädning av bilarna också, men det har inte gått hem. Ännu! Men det är väl dags för de också så småningom. Nu har jag precis kommit hem från badminton och storhandling, så nu ska jag nog snart gå och lägga mig. Hej svejs på er!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 april 2009 10:49

Här är några bilder från vårt besök på Ångströms. Det är från när barnen provade 3D-brillor. Dock ville inte Ronja vara med på bild med brillorna på, så det fick bli utan. Jag tog även en bild uppifrån observatoriet med utsikten över stan, vilken var "rätt" bra, men tyvärr så verkar det som om bilderna därifrån inte blev sparade av någon anledning. Tråkigt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 april 2009 10:26

Igår var vi iväg och grattade Ronny som fyller år idag. Grattis till dig! Vi var dit och åt och passade även på att planera vår semester lite, så att vi vet vilka campingplatser vi ska till på vår Norrlandstripp i sommar.


Innan vi åkte dit och åt en massa så var vi till Ångströmslaboratoriet här i Uppsala som hade öppet hus med anledning av att det tydligen är det internationella astronomiåret eller nåt sånt? Vi kom tyvärr lite sent, så vi missade en massa experiment, men vi fick i alla fall se lite grann. Senare på kvällen kunde man komma tillbaka för att få titta i observatoriet, vilket vi naturligtvis gjorde. Det var massor av folk där, det var sent, lång väntan och när man väl kom upp var det väldigt mörkt. Med andra ord var det inte en idealisk miljö för trötta barn, som dessutom kanske inte riktigt förstod vad som var så spännande med att titta i en enorm kikare!


Nere på gården hade de släckt ned alla gatlyktor och riggat upp två stjärnkikare som man dels såg månen med. Vilket var jättehäftigt, för man såg verkligen alla kratrar och sånt. I den andra kikaren så såg man Saturnus, vilket var ännu häftigare. Barnen tyckte dock att man inte såg nåt annat än två små prickar, men faktum är att man tydligt såg Saturnus ringar. Den andra "pricken" visade sig vara en av Saturnus månar. Det blev dock väldigt sent hem, så idag så har vi ett gäng trötta barn. Men det får man väl ta! Allt för idag, over and out!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards