Alla inlägg under april 2009

Av Leif Jendelöv - 26 april 2009 22:23

Idag så har vi tjuvstartat lite med att fira Ronja eftersom Mormor och Morfar ska ned till Skåne i veckan. Det var full fart här hemma med ett tjog kusiner bland annat och vi satt ute och fikade, vilket vi aldrig har kunnat gjort tidigare på Ronjas födelsedagsfirande. Så underbart väder ju! Förmiddagen gick åt till att städa halva huset, vilket verkligen behövdes. Men nu är det skönt när det inte krasar under fötterna när man går på golven. Det har ju en tendens att hamna både det ena och det andra på golvet, framförallt runt köksbordet, när en viss liten pojke ska äta. Och det är ju inte ett dugg utstuderat heller! Det kan nog Stefan intyga som fick den stora äran att sitta bredvid honom och äta igår kväll.


Jag har även servat och fixat punkan på Ronjas cykel idag och då tyckte ju Lina att hon skulle försöka att lära Ronja att cykla. Ronja satte sig på cykeln och bara trampade iväg, helt otroligt! Visserligen med stödhjul, men ändå! Hon har ju knappt provat förut vad jag vet. Jag och Morfar satte också upp basketkorgen som de fick förra året, så nu har de tränat lite basket också. Nu tänker jag nog gå och slagga, barnen ska ju upp och iväg till skolan imorgon. Ajöss så länge!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 25 april 2009 23:00

Tog den här bilden på våra två tuffa åk idag. De passade så bra bredvid varandra? Tyvärr så är ju inte "firmabilen" med, dvs våran fräna Mazda.

Av Leif Jendelöv - 25 april 2009 22:43

Idag så har vi grejat lite med lastbilen, fast ska jag vara ärlig så är det i vanlig ordning Stefan som har gjort mest. Det har städats, bytts lite lampor och lampglas, bytts vattenavskiljarfilter samt spolats/tvättats en del. Jag har ägnat en stor del av dagen till att skjutsa barn samt passa upp på Pontus. Apropå Pontus, så har han nog haft en påfrestande dag. Många intryck! Jag satte honom på gräsmattan bredvid lastbilen ett tag, vilket han faktiskt tyckte var helt OK. Han undersökte gamla löv och grästrån och en massa andra intressanta saker. Tittade till honom då och då, men det var liksom inga problem. Sen efter ett tag så glömmer man ju liksom bort att titta efter eftersom han är så tyst och lugn. När jag väl kom på att titta efter så smyger jag närmare och tycker att han är oroväckande lugn? Det visade sig att han helt sonika satt och nickade till mitt på gräsmattan. Stackarn var jättetrött, så jag lade honom i vagnen där han somnade på stört. Så kan det gå!


Nu på kvällen så grillade vi och åt gott. Trevligt värre! Men klockan blev lite för mycket, så tyvärr så kom barnen i säng alldeles för sent! Tur att det ändå är helg. Men det finns väl risk för att det kan bli rätt grinigt imorgon misstänker jag.


Imorgon hoppas jag att jag kan börja spika lite på "garaget" som jag kallar det. Men jag lär nog inte hinna med så mycket, för vi ska dessutom hinna med att fira Ronja lite. Hon fyller ju år på Tisdag och eftersom Mormor och Morfar inte kommer att vara hemma då så får vi helt enkelt fira henne imorgon istället. Det får bli allt för ikväll, over and out!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 24 april 2009 22:09

Då var det helg igen då, med allt vad det innebär. Imorgon så är det Viksta veteranmarknad där vi brukar vara med en stund via dagis som säljer lite saker där. Men vi hinner nog inte vara med i år tror jag. Dessutom så skulle jag ha åkt till Micke för att fira Emelie som har fyllt år, men det hinns nog inte heller med. Däremot så är det lite förebyggande service på en viss FH16 som ska göras, så det blir väl det imorgon i alla fall. Men innan dess måste jag försöka att hinna med att lossa virket som ligger på. Det är till vårt husvagnsgarage och ska målas och spikas upp här framöver.


Råttfällan är återigen gillrad, hoppas på fångst inatt! Men nu börjar visst "Kill Bill"! Den måste jag se, även om jag sett den förut. Jag är en stor fan av Tarantino och Rodrigues (eller hur det stavas), de har ju gjort så mycket bra film. Blodigt, men med humor! Ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 24 april 2009 10:08

Har precis varit ute och vittjat råttfällan i bilen, men det var ingen fångst. Den rackaren kanske redan har flytt fältet! Vem vet? Får väl prova några nätter till. Annars ska jag iväg i eftermiddag för att möta upp Stefan, jag ska nämligen hämta ett paket med virke inne i stan om de hinner hem i tid. Passar ju bra att ta det i lastbilen. Nu ska jag ut i det fina vädret, ha det så bra!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 23 april 2009 21:02

Nu har mössjäklarna varit framme igen. För andra gången så har de letat sig in i en av bilarna. Det som förvånar mig är att de hittar in nu! Inte i vintras när det var kallt och svårare att hitta mat. Hade ju möss i min 940 för ett antal år sedan och fick ett litet hål i baksätet. Nu har de varit och gnagit på Pontus bilstol, lite frigolit och annat mumsigt! Men alla som har barn vet ju att det hamnar allt möjligt i bilen, gammalt godis, en massa skräp, matrester mm mm. Så det finns ju mycket för en mus att kalasa på. Nu huserar dock en råttfälla i bilen, hoppas på jaktlycka i natt! Annars får jag väl stänga in katten i bilen över natten (Obs! Ironi)!


Alla barnen kom i säng relativt tidigt idag, hoppas bara att de sover hela natten. Pontus fick ta ett litet bad nu på kvällen också, vilket verkade göra mycket för hans välbefinnande. Han var faktiskt gladare efteråt. Att plaska i badet är nog det bästa han vet, framförallt om det stänker riktigt ordentligt!


Imorgon är det Fredag och bara en vecka kvar till 1:a Maj. Vi har fortfarande inte bestämt nåt om var vi ska ta vägen, dags att ringa Peter kanske. Får göra det imorgon tror jag. Imorgon så ska jag också få en prisuppgift på lite virke som jag ska ha till att panela väggen på vårt husvagnsgarage, hoppas att de har virket hemma också, för det hade inte den lokala brädgården. De skulle beställa hem i början av Maj, och då skulle det dessutom hinnas med en prishöjning i månadsskiftet. Nu ska jag nog gå och umgås lite med min äkta hälft, det har blivit alldeles för lite av den varan på sista tiden. Ajöss och gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 23 april 2009 15:36

Börjar att känna mig lite tjatig som bara skriver om alla jobbiga nätter, men jag måste ju få beklaga mig någonstans ju! Inatt så sov han extremt dåligt. Var vaken i en och en halv timme, sen så vaknade han med jämna mellanrum. Förmodligen så är det magen som spökar lite, för han har bajjat några gånger idag och då har det varit rätt så hårt. I vilket fall som helst så tär det på vissas humör att inte få sova ordentligt! Även om jag fick chansen att ta igen mig en stund nu innan jag hämtade Ronja.

........Nu måste jag ut och diskutera träkonstruktioner med min hustru.

Tjing!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 22 april 2009 22:16

Har haft fullt upp idag! Efter att jag skjutsat Ronja till dagis så åkte Pontus och jag in till stan för att uträtta en drös med ärenden. Bla så var vi till nya IKEA-varuhuset. Var hemma strax innan Albin kom hem för att nån halvtimme senare åka vidare till dagis för vernissage och föräldrafika. Jag skulle ju dessutom ha David med mig hem också, vilket trots allt var lite nervöst. Sist jag hade med honom hem följde han ju inte direkt med frivilligt så att säga. Den här gången så var han lite tvär medans vi var kvar på dagis, han ville inte alls komma in och vara med på fikat eller visa vad de har gjort på dagis. Men det var inga som helst problem att få med honom till bilen och det var full rulle direkt när vi kom hem. Vattenkrig, helikopterbygge, flugmassaker mm mm. Jo! Sen kan jag ju inte låta bli att berätta att hönsen har fått veta att de lever idag. Jag var ut en snabbis och råkade höra att det var ett fasans liv på hönsen. Jag hör också när jag lyssnar lite noggrannare att Ronja och David är där, så jag måste ju naturligtvis titta efter vad de gör. När jag kommer dit så springer de söta små barnen omkring i hönsgården med varsitt badmintonracket, hönsen är i upplösningstillstånd och de har roligt som aldrig förr. När jag har fått ut dem så säger David, som om det var den naturligaste saken i världen, att de bara håller på att daska dem i rumpan. Måste väl testa antar jag? Jag försökte att förklara för dem att hönsen nog inte alls tyckte om att bli daskade på rumpan. OK! Tyckte de, och sprang glatt vidare till nästa lek.


Efter maten så har vi även hunnit med att städa på dagis, men det är bara idag, för vi bytte bort vår Onsdag sist mot den här. Sen var det vidare färd till Mormor för att hämta Lina. De råkade bli utlåsta när jag var på dagis, så Mormor tog med Lina hem. Sent om sider kom vi hem och nu har barnen efter läxorna och städning äntligen kommit i säng. Nu återstår bara att få i säng Annika och mig. Gonatt på er!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards