Alla inlägg under april 2009

Av Leif Jendelöv - 22 april 2009 07:39

Jag glömde ju bort att berätta varför Busan var till veterinären, så jag får väl göra det nu istället. Vi kan ju inte veta säkert, men med största sannolikhet så är det den förbannade grannkatten som vart framme igen. Busan har ett fult bett på ryggen, vilket efter ett tag blev riktigt inflammerat och fullt av var. Inte snyggt alls! Risken att grannkatten råkar ut för en olycka ökar ju liksom för varje gång jag ser den. Grejen är ju att Busan är ju inte den allra modigaste katten, men däremot lite dum, så hon ligger ju bara på sin plats. Tror knappast att hon flyger på någon annan. Grannkatten däremot har vett nog att förstå att den ska hålla sig undan för mig, har ju jagat den några gånger. Dags att ta till "grövre ammunition" kanske? Så nu fick du svaret på vad hon råkat ut för Micke!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 22 april 2009 07:29

Har precis skickat iväg barnen till bussen. Men de var sena, så vi får väl se om de hinner? Men det gör de nog. Det skulle ju undelätta ifall de (Albin) kom upp i tid på morgonen, men det går minst sagt segt att komma upp ur sängen. Dessutom så väcker man så gott som alltid Ronja i sina ansträngningar att få upp dem. Dags att fixa egna rum? Som det är nu så är det ju Ronja som är mest morgonpigg, hon som verkligen behöver sova på morgonen. Men hon är pigg som en lärka på morgnarna. Kan ge mig attan på att det går över tills det är dags att börja skolan för henne och hon också måste gå upp på morgonen. Nåja, Pontus sover i alla fall ännu så länge. Hej på er så länge!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 april 2009 22:21

Albin tyckte att Busan var skitäcklig när hon var rakad runt sitt sår. Han höll för ögonen och vågade inte titta på henne när han skulle gå förbi. Stackars Busan! Kitty börjar dock att vänja sig, så nu vågar hon försöka sig på att smyga på henne igen. Jag är lite orolig för att Pontus ska komma åt också, för Busan är ju liksom inte den som flyttar på sig i onödan. Inte ens om en Pontus slår eller rycker i henne. Hon reagerar först när det gör ont, och då slår hon till med tassen, vilken kan träffa olyckligt i ansiktet eller nåt. Får försöka att hålla honom därifrån helt enkelt, vilket är betydligt lättare sagt än gjort!


Idag när jag skulle hämta Ronja så höll de på med en teater. Det var en man som de hade anlitat som spelade en pjäs (från en bok tror jag) som handlade om en tappad vante. De var inte klara ännu när jag kom, så jag fick titta på lite, och alla barnen var verkligen trollbundna. Han som spelade verkar vara jätteduktig. Han försörjde sig tydligen på att åka runt till olika dagis och skolor. Imorgon så ska de ha nåt vernisage, vad det nu innebär? Sen efteråt blir det föräldrafika och jag ska dessutom ha med David hem också. Det blir väldigt spännande, eftersom sist jag tog med honom hem så var han alldeles nyvaken och ville inte alls komma med hem. Han skrek hela vägen hem, ända tills han kom in och började att leka. Då var allt frid och fröjd igen. Men innan dess tänkte jag hinna med en sväng in till stan, men det beror nog på hur natten utvecklar sig. I natt var jag vaken mellan två och tjugo över fyra. Inte så konstigt kanske att man är trött och grinig på dagarna. Nu ska jag ta en dusch innan jag kryper till kojs! Skepp ohoj!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 april 2009 12:09

Busan har varit hos veterinären och sett över sitt sår på ryggen. Hon tycker väldigt synd om sig själv och Kitty reser ragg mot henne. Hon tycker nog att Busan inte ser riktigt klok ut med sin krage? Dessutom så hindrar kragen henne från att röra sig fritt i huset då hon inte får upp dörren till köket. Till hennes stora lycka hindrar den henne dock inte från att äta!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 april 2009 22:32

.........Har jag varit idag. Vet egentligen inte varför, har bara varit så förbannat trött idag. Det är ju så jäkla tråkigt att vara grinig. Men nu på kvällen har jag varit på styrelsemöte i idrottsföreningen och känner mig faktiskt bättre, så det kanske är så enkelt att man måste komma ifrån en stund bara!


Det enda jag egentligen har fått gjort idag är väl annars att Ronja och jag bakade lite. Det var min tur att fixa fika till styrelsemötet nämligen. Nu är jag så trött så jag inte orkar skriva nåt mera, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 april 2009 22:51

Pontus hade magknip i natt, så det blev en rätt jobbig natt för oss allihopa. Pontus själv passade dock på att ta igen den förlorade sömnen nu under dagen, vilket vi andra inte kan göra. Hoppas att kommande natt blir lugnare. Annars har det väl inte blivit så himla mycket gjort, annat än att jag äntligen fick oljan bytt på Chryslern. Får väl ta Clion imorgon! Sen är det bara resten kvar, avgassystemen på båda bilarna är trasiga, ett hjullager i fram på Clion börjar låta illa osv, osv. Det finns nog ingen ände på hur mycket som kan strula med bilar tror jag och tyvärr så är man ju rätt så beroende av att ha två stycken fungerande. Ska nog försöka att hinna med att tvätta bilarna imorgon också.


Nu ikväll så har jag spelat badminton också, men det märks att man degat till sig under påskuppehållet. Trots nysträngat racket så gick det åt pipan rent ut sagt! Nåja, det är bara att bryta ihop och komma igen! Nu tänker jag gå och sova, hej så länge!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 april 2009 21:23

I dag så har det varit en lång och krävande dag för alla barnen. Frun var på studieträff inne i stan hela dagen, Albin var hos en kompis, Lina var med en kompis till Fyrishov och Ronja, Pontus och jag var på kalas. Efter kalaset så hämtade vi upp Albin och drog vidare till stan för att möta upp Lina och hennes kompis vid Fyrishov. De , Albin och Annika skulle efter lite mat gå på bio, Kenny Starfighter. Ronja, Pontus och jag hade tänkt att åka till IKEA, men det visade sig ju att de stänger redan klockan 18, så det blev inget med det. Nu har vi kommit hem, nattat barnen och jag har dessutom hunnit få en jäkla huvudvärk. Det tar på krafterna! Nu orkar jag inte skriva nåt mera, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 17 april 2009 21:42

Japp! Då vart det fredag också då. Dagen blev väl inte helt bra, efter Bromma rullade jag vidare till Bålsta för att lasta marksten. Det tog över två timmar att få lass. När jag väl fått på mitt lass så gick färden vidare mot Eskilstuna, där jag hade tre stopp. Eftersom det tog sån tid att få lass så blev klockan ungefär halvtvå innan jag var loss, vilket innebar att jag till syvende och sist fick gå hem från Eskilstuna tom. Med andra ord blev det bara ett lass bortsett från lossningen i morse. Sånt är livet, resten av veckan har ju trots allt rullat på bra! Nästa vecka är Stefan och Björn tillbaka bakom ratten igen, hoppas att det kan fortsätta att rulla på bra då.


Imorgon är jag själv hemma med barnen, eftersom frun sitter i skolbänken hela dagen. Dessutom så ska Ronja på kalas på eftermiddagen tillsammans med Pontus och mig. Syns o hörs! Över och ut!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards