Alla inlägg under december 2008

Av Leif Jendelöv - 5 december 2008 07:34

Jaha, då sitter jag här och väntar på vidare order efter att ha tippats pelletsen i Gnesta. Det var första gången jag tippade i ficka, och det gick ju bra. Enkelt! Dessutom så ser man ju vad man gör, mera sånt! Har som vanligt ingen aning om var det bär av härnäst, kan väl bli var som helst. Men det är ju det som är så himla kul med det här, ingen slentrian här inte.

........Jaha, nu ringde speditören. Det blir ett lass kol från oxellösund till Linköping. Bäst att åka, hörs!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 4 december 2008 20:39

Tänkte lägga in två bilder tagna idag. En är tagen från hytten för att visa utsikten. Bilden blev väl sådär, kan man ju säga;) Den andra är från en rastplats utanför Vansbro. Tog den för att visa kontrasten mot de "rastbilder" jag la in från Trollhättan härom veckan. Det syns inte på bilden, men Västerdalälven rinner precis bredvid rastplatsen.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 4 december 2008 20:05

Det är ju lite häftigt, men idag har jag passerat flera ställen som man känner igen av olika anledningar. Det började med att jag lastade i Heby

.............och ja, Heby känner man ju igen liksom. Sen åkte jag till en lastpallstillverkare i Kolsva som visade sig ligga mitt emot herrgården i Kolsva. Där har jag varit på nån facklig konferens, så där kände jag igen mig när jag väl kom dit. Efter Kolsva åkte jag mot Vansbro via Ludvika. Tänker efter ett tag, när jag passerat Ludvika, att jag känner igen mig. Rätt som det är passerar jag Brunnsvik Folkhögskola, där jag har gått en kurs. Också facklig. Ytterligare någon mil senare passerar jag Grangärde där jag vid ovan nämnda kurs var inkvarterad på ett pensionat. Det jag minns av det är att det ligger fantastiskt fint precis bredvid vattnet. Efter tjugo mil är jag framme i Vansbro för att lasta pellets. Och det visar sig att företaget har ett stort upplag på en stor plan. På den planen parkerade jag bilen när Annika simmade Vansbrosimmet. Den dagen förtjänar ett helt eget inlägg egentligen. Man kan säga att medan Annika simmade, eller flöt, så sprang jag omkring och lärde känna invånarna i byn. Måste säga att efter den dagen så har jag ett oerhört positivt intryck av Vansbro, sådana fantastiskt hjälpsamma människor det bor där. Heja Vansbro! Nåja, sen var det slut med kända platser för den här gången. Nu står jag parkerad för natten på en parkering mitt ute i skogen utanför Gnesta för att lossa imorgon bitti.

Det får nog bli allt, hej svejs!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 3 december 2008 23:04

Idag så vart det ett sent förarbyte. Jag drog iväg från Ekolskrog vid 18:00 till Södertälje. Efter diverse strul vid värmeverket där kunde jag sedan fortsätta till Heby för övernattning. Ska lasta nåt här imorgon bitti, vet inte vad för nåt. Får väl bli morgondagens lilla överraskning. Men det känns ju lite konstigt att sova i bilen i Heby när det är så nära hem. Nu tänker jag inte skriva något mera, så gonatt på er allesammans.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 2 december 2008 22:56

Tycker i alla fall jag att det har varit idag. Grått, blött och regnigt! Men det ska tydligen bli bättre, hoppas verkligen det. Annars har jag nyss kommit hem från innebandyn och sitter här och eftersvettas lite. Man känner ju sig så fräsch efter sådana här fysaktiviteter. Har också fått reda på att jag har blivit invald i styrelsen för idrottsklubben här i byn. Ska ju bli lite kul faktiskt, även om det inte ska behöva bli så betungande.

  Har också gått igenom lite bilder idag också, och jag fastnade direkt för en. Tänkte att den ska jag lägga ut den med tanke på att jag för ett tag sen skrev om Albins förmåga att alltid sätta på sig brallor med håliga knän. Observera att dessa hål får anses som rätt små mot de jag skrev om! Allt för idag.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 1 december 2008 09:41

Då var det Måndag igen då! Är ensam hemma med Pontus, som i och för sig sover, efter att jag har skjutsat Ronja till dagis. Men dagen började som en Måndag bör börja, med strömtorsk på Chryslern. När jag kom ut och skulle skjutsa Ronja så tickade det liksom från motorrummet och torkarna stod och gick sakta, sakta. Mysko! Eftersom torkarna var avstängda och tändningen var av, halleluja för modern elektronik. Kan ju bli lite hur som helst när det blir nåt fel. Men jag tror att det löser sig när det kommer lite ny fräsch ström till batteriet, för när jag satte på startkablarna så blev allt normalt igen. Allt är nog en följd av att motorrummet blev fyllt av snö under ovädret förra veckan.

  Annars sitter jag här och väntar på att månadens pengar ska komma in på kontot, så att man kan sova lugnt ett tag till. Stefan skulle lasta kol i Västerås imorse. Vet inte var dock. Men jag har inte hört nåt, så det går säkert alldeles utmärkt för honom. Nu har vi ju dessutom en alldeles nybesiktad Volvo som går som en dröm. Så vad kan liksom gå fel. Haha!

Allt för nu, över och ut!

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards