Alla inlägg under december 2008

Av Leif Jendelöv - 10 december 2008 19:58

Ja, där har jag slagit läger för natten. Korsberga är ett litet samhälle mitt i de småländska skogarna en bit från Vetlanda. Ska lasta pellets här imorgon, men jag vet inte ens om jag har hittat rätt. Ska till nåt som heter Smålands Pellets AB, men på kontoret på den angivna adressen står det Korsberga Timber. Hmm, knepigt. Men det kan ju vara så att det huserar flera företag inom området, vad vet jag? Om inte annat så lär jag ju få reda på det imogon bitti antar jag.

  Det har kommit en del snö här nere faktiskt, en sex, sju centimeter i alla fall. Och eftersom vägarna hit till Korsberga är rätt så små och krokiga och kommer långt ned på vägverkets prioritering så var det mer än lovligt slirigt på vägen hit kan jag meddela. Körde mellan 40 och 50 sista två milen. Tur att jag inte hade nån tid att passa ikväll. Imorgon ska jag vidare med pelletsen till Brastad eller nåt sånt. Har inte kollat upp ännu var det ligger, så jag har ingen aning om vilket håll jag ska åka.

  Har också hunnit med en liten promenad genom byn, men det var inte så mycket att se faktiskt. Ett gäng EPA-raggare som sladdade runt i snön bara. Tänk att man höll på så där själv en gång i tiden, haha. Nu får det vara nog för ikväll, ha det så bra.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 9 december 2008 22:31

........Vista. Nu var jag väl fyndig, haha. Jag har äntligen slängt ut operativsystemet på vår dator, som heter vista alltså. Så nu har jag installerat XP och det märks skillnad direkt. Datorn typ.........

.........funkar! Har den aldrig riktigt gjort förut. Fast det blir ju mycket jobb att omformatera en dator, tar mycket tid. Typ hela dan. Allt måste ju installeras om, det ska vara nya drivrutiner m.m, m.m Men om man efteråt får en fungerande datorjävel så är det helt klart värt det. Är inte klar än, eftersom jag var tvungen att bryta för innebandyn. Men jag får väl fortsätta ett tag nu på kvällen medans jag varvar ner. Annars har det inte hänt så mycket idag heller, Ronja hämtades av Mormor på dagis och får sova över där tillsammans med kusinen. Det tycker hon är kul, de har verkligen hittat varandra de två. Ronja och Celinda alltså.

  Har även kommit lite snö här idag, men inte särskilt mycket. Bara tillräckligt för att det ska bli halt och jäkligt. Men det är ju inte bara negativt, eftersom att det trots allt blir lite vitt på marken så blir det ju också lite ljusare. Det tycker vi alltid är bra den här mörka tiden på året.

  Har faktiskt inte pratat med min kompanjon/bror på hela veckan, men eftersom han inte har hört av sig utgår jag ifrån att det går bra. Nu har det ju flytit på rätt så länge, så man börjar faktiskt sluta att oroa sig så mycket. Men det kanske inte är så bra, för nu smäller det väl till snart så vi står där med nåt jättehaveri eller nåt. Näe, nu börjar jag bli negativ. Usch och fy på mig, allt kommer att flyta på. Så det så!

  Ska nog fortsätta att konfigurera datorn nu, så det får väl bli gonatt nu då. Keep on truckin' gott folk så hörs vi.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 8 december 2008 17:56

Idag for jag, frun och Pontus in till stan efter att ha skjutsat Ronja till dagis. Vi passade på att storhandla och jag handlade några julklappar och faktiskt en ny vinterjacka på rea. Har varit i behov av en sån en längre tid nu, så det passade bra. För en gångs skull så handlade vi inte på coop, utan på maxi. Men det vete tusan om vi ska göra igen, blev ju svindyrt. Men det har ju faktiskt blivit rätt mycket dyrare med mat sista året bara, tycker att det märks rätt tydligt på matkontot. Kan ju också till viss del förklaras av att man numera är en så stor familj också, men det har ändå märkts.

  På dagis hade de besök idag, av Barbro som spelade dragspel. När jag frågade vad hon spelade för sånger kom standardsvaret: "Jag kommer inte ihåg". Det är ju rätt så märkligt, om man frågar henne vad som hände för typ fem minuter sedan så är det samma svar. Måste vara bra mycket som rör sig i deras små huvuden i den där åldern. Eller ska man börja vara orolig? Näe, tror inte det.

  Annars har vi väl inte gjort så mycket här hemma. Har varit så förbannat trött nu på eftermiddagen bara, så man orkar ju inget. Vet inte ifall jag börjar bli sjuk eller om man har sovit för lite. Kanske en kombination, vad vet jag? Nåja, det blir nog bra med det med så småningom. Nu får det vara slutbloggat för denna gången, hej svejs på er!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 december 2008 22:33

Idag så började dagen med att skjutsa Lina till kyrkan för repetetion inför förmiddagens familjegudstjänst. Och vet ni vad? Lina var där först av alla. Har nog aldrig hänt förr tror jag, vi brukar alltid komma i absolut sista minuten. Eller senare ändå! En timme senare var det dags för resten av familjen samt Mormor och Celinda att samlas i kyrkan. En stund senare var gudstjänsten över och det bjöds på kaffe/saft och fika i bygdegården samt ett litet teaterspel som handlade om vad julen egentligen handlar om. Det var en liten trevlig tillställning.

  Senare på dagen kom en gammal arbetskamrat till frun och köpte lite ved av oss. Vi gör ju inte av med så mycket längre eftersom vi har jordvärme, och det är ju synd ifall veden ska ligga och bli förstörd när man har lagt ned så mycket jobb på den. Så när han frågade kunde man ju lika gärna passa på att få lite betalt för allt jobb.

  Sen en liten förklaring, eftersom Sussi undrar:

Anledningen till gårdagens lussefirande var att vi inte kommer att ses under julen, eller lucia. Svågern har ju numera flyttat till Åland, så vi passade helt enkelt på när alla var samlade. Dessutom så tror jag att det var barnens idé från första början, de har ju övat en hel del i skolan och på dagis och de tycker att det är kul, så varför inte?

  Nåt mera har nog inte hänt här idag så det får väl sluta här. Ha det så bra och sov så gott.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 6 december 2008 21:26

Lägger in en bild på barnen när de lussade för oss idag. Inte världens bästa bild kanske, men ändå!

Av Leif Jendelöv - 6 december 2008 20:53

Idag så var vi överbjudna till svärföräldrarna för ett litet julbord. Det var vi och fruns syskon med familjer som var där. Kul att träffas faktiskt, men framförallt kul för barnen att få leka av sig lite med sina kusiner. Dessutom så ville ALLA barnen lussa för oss vuxna, och de var verkligen jätteduktiga. Annars blev det en massa julmat, vilket alltid är gott. Speciellt julskinkan är ju en hit tycker jag. Så nu börjar julstämningen infinna sig lite. Ronja blev kvar över natten tillsammans med kusinen, vilket alltid är populärt.

  Stefan och Janne fick hålla på lite själva med bilen idag. Det var väl inte så jättemycket att göra på den, lite svetsning av ett "gångjärn" till flaket samt en glappande koppling till några positionsljus på släpet. Dessutom så fick de börja planera för en lite större reparation av locket på släpet som får bli nån gång runt jul/nyår. I övrigt så rullar verksamheten på ganska bra faktiskt. I alla fall med jobben, det verkar fortfarande finnas mycket körning. Men jag satt i hytten här i veckan och funderade lite, och kom då fram till att konjunkturnedgången märker vi trots allt av lite vi med. Genom fler tommil. Å andra sidan så har ju soppapriset gått ned rätt så rejält, så det kanske har jämnat ut sig. Vad vet jag? Jag är ju bara en dum åkare;) Nu tänker jag inte skriva något mera, så jag lägger locket på nu. Ha det så bra och sov så gott med er.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 december 2008 22:52

Det var meningen att jag skulle skriva lite här, men jag blev så förbannad på datorn, så det bidde inget. Min styrplatta är så (över)känslig, så när man råkar snudda den, vilket man gör rätt så ofta när man skriver, så får datorn för sig att man klickar på vad nu muspekaren råkar peka på för tillfället. Om man då håller på med ett inlägg och "råkar" klicka på nån länk innan man har sparat, så försvinner inlägget och det är bara att börja om från början igen. Detta har hänt, jag vet inte hur många gånger, och hände precis igen. Men den här gången orkar jag inte börja om från början igen. Hej på er.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 december 2008 12:45

Har efter Linköping nu tagit mig ner till Östgötaporten där jag slagit läger för en liten lunchrast. Ska vidare någon mil till Omberg för att lasta torv till Västerås, sen var nog denna dagen, och veckan, till ända. Lär väl precis som förra veckan inte få något mera lass efter Västerås, dessutom lär jag inte ha särskilt mycket körtid kvar heller.

.....Jaha, nu blev kaffet klart också, smaskigt!

  Har väl egentligen inte så mycket att berätta, så det är väl lika bra att sluta här för den här gången. Men nu har ju i alla fall alla koll på var jag befinner mig. Ha det gott allesammans så hörs vi senare.

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards