Alla inlägg under december 2008

Av Leif Jendelöv - 21 december 2008 23:13

Idag så spelade vi två timmar badminton eftersom vi hade en tillgodotimme att göra av med. Dessutom så var det sista gången innan helgerna så vi tyckte att det passade bra. Men det är rätt så mycket jobbigare att spela två istället för en timme. Känns i benen kan jag meddela. Lär väl förmodligen kännas ännu mera imorgon och på Tisdag antar jag. Annars är allt lugnt här hemma. Har väl inte fått så fasligt mycket gjort annat än att montera ett bord i lastbilen. Fast i ärlighetens namn är det inte riktigt färdigt ännu eftersom vi fick gäster, och efter det kom jag aldrig igång igen.

  Imorgon bär det av till Rosersberg för att lasta returpapper till Norrköping. Ska bli skönt att för en gångs skull starta hemifrån, trots att det innebär att jag måste upp tidigt vilket jag ju har vant mig av med vi det här laget. Sen får vi väl se när jag kommer hem på Tisdag, hoppas att det inte blir alltför sent så man är helt däckad på julafton bara. Fast jag får ju i alla fall lite ledigt efter jul vilket ska bli skönt. Sen hoppas jag att min förra chef tänker betala ut min semesterersättning den här månaden. Har försökt att ringa honom men inte fått tag på honom. Ska försöka igen i veckan så får vi se hur det blir med den saken. Kan ju bli lite kärvt ekonomiskt om jag inte får de här pengarna. Allt för nu, ha det så bra.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 december 2008 22:00

Idag så var vi inne och köpte, vad jag tror i alla fall, sista julklappen. Så nu ska i alla fall det vara ur världen. Nu är det bara resten kvar, det vill säga städning, laga till julmaten, pynta granen mm. Sen kanske man äntligen kan känna lite julstämning. Har ju varit lite negativ den senaste veckan, men även en obotlig optimist som jag måste ju få vara lite negativ ibland. Dessutom så har lite av våra problem tillfälligt löst sig lite grann, vilket har lättat en tung sten från mina axlar.

  Idag så har jag även hunnit med att tvätta av lastbilen, och även om det inte blev helt bra så fick jag åtminstone bort den värsta skiten. Men förarsidan är full av små svarta prickar av asfalt eller nåt vilket mitt tvättmedel inte rådde på, så det får jag väl ta senare någon gång. Den ser i alla fall betydligt bättre ut nu än innan. Ronja och Annika har bakat julgodis idag, och Ronja var väldigt snabb med att ta till sig att det är bara de som är med och bakar som får provsmaka och slicka ur karotterna. Vissa saker lär de sig väldigt snabbt de små underbara liven. Apropå barn så kan jag dessutom meddela att Pontus har börjat att röra lite på sig. Han ligger på golvet och sprattlar sig framåt. Eller rättare sagt mest bakåt! Igår lyckades han att ta sig fram till en blomkruka som står på vårt köksgolv och rycka tag i bladen varvid blomman naturligtvis lade sig över honom. Gissa om han blev arg?

  Nu ska jag ta och slappa en stund framför TV:n innan jag hoppar in i duschen och kryper ned i sängen. Ha en fortsatt bra helg så hörs vi.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 december 2008 23:53

Idag så blev det bara ett lass kört efter lossningen i morse, nämligen ett lass flis från Örebro till Strängnäs. Skönt, men kanske inte optimalt ekonomiskt. Mycket tommil idag. Känner mig tyvärr lite nere för tillfälligt efter att ha granskat räkenskaperna så att säga. Har tyvärr fått mig ett par negativa överaskningar idag vilket känns tråkigt inför julen. Men, det är väl bara att bryta ihop och komma igen antar jag. Stefan och jag har i alla fall ett par rejäla bekymmer inför årsskiftet i alla fall, så sov man inte dåligt innan lär man ju göra det nu i alla fall. Faan, nu blev jag så där negativ igen, men det är inte så lätt att alltid vara positiv. Även om man har hittat nåt som man i grund och botten trivs skitbra med. Nåja, på nåt sätt så överlever man väl det här också. Ha det så bra så hörs vi senare.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 december 2008 21:01

Har precis parkerat i Norrköpings hamn för lossning i morgon bitti. De har öppet ett tag till, men eftersom min körtid är slut så får det bli lossning imorgon. Bidde en lång dag idag med, så börjar man att fråga sig om det här betalar sig i förhållande till antalet arbetade timmar så kan det ju aldrig fungera. Om man skulle vara anställd så skulle man ju vilja ha betalt för all tid man jobbar, det vill säga ca. 10-12 timmar om dagen. Så det är nog bara att konstatera att det är för lite förtjänst på det här egentligen. Och faktum är att trots att vi bara kör tre dagar i veckan så kommer vi, om man räknar med våra Lördagar, upp i drygt fyrtio timmar per vecka ändå. Nu blev jag väldigt negativ, men egentligen trivs jag skitbra med det här och har inte alls nåt emot långa dagar när jag ändå jobbar. Annars får man ju bara sitta och fördriva en massa långa kvällar. Vad jag menar är väl snarare att det borde banne mig gå runt utan problem det här, och gör det inte det så kanske man borde leta efter nån annan körning eftersom man annars är med och dumpar priserna. Samtidigt så har vi ännu inte fått betalt för någon hel månad ännu, så det är alldeles för tidigt att dra några slutsatser. Nu är det dags för sängen, gonatt på er.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 december 2008 11:07

Efter lossning i Töreboda vart det vidare färd ner till Trollhättan för ett flislass till Örebro. Sedan vidare till Valåsen för virke till Norrköping. Sen är det nog kväller med råge tror jag. Men jag får nog sitta här i Trollhättan och vänta på lass ett tag till, för det är många bilar före. Får väl se ifall det hinner bli eftermiddag innan jag kan rulla vidare. Nu ska jag passa på att äta min matlåda, så jag slipper stanna för det sedan i alla fall. Bloggar nog vidare senare, hej svejs!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 17 december 2008 22:14

Idag blev det en bra men lång dag. Böt av i Södertälje och åkte därifrån till Gladö kvarn för att lasta flis till Karlskoga. Efter lossning av flisen fick jag lasta virke i Valåsen (Karlskoga). Nu har jag precis slagit läger på en parkering i Hova för att fortsätta någon mil till Töreboda i morgon bitti. Efter lossning där får vi väl se vart det bär av. Skönt med en dag med så få tommil. Totalt fyra och en halv mil tom bara får ju anses skitbra helt enkelt. Har väl egentligen inte så mycket mera att skriva, så jag avslutar väl här. På återseende imorron då!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 december 2008 23:08

Eller rättare sagt, den är spräckt. Vilket renderar att bli rätt så dyrt, om vi inte lyckas med att laga den då! Det är förklaringen till kvittrandet som uppstod under hytten förra veckan vid ett visst turbotryck. Dessutom så är de mer eller mindre omöjliga att få tag på begagnade, vilket annars hade varit ett alternativ. Men men, det är ju tur att man inte är sysslolös i alla fall. Hoppas att det håller ihop nån vecka till bara.

  Imorgon blir det förarbyte i Södertälje på förmiddagen, men jag har ingen aning om vart det bär av sen. Men nånstans antar jag. Ekonomin i bolaget kan man väl inte med all vilja i världen kalla för sund, men det går sakta men säkert åt rätt håll i alla fall. Så nu håller vi bara tummarna för att grejorna håller ihop någorlunda så ska det nog lösa sig till slut. Någonting som är väldigt positivt är ju soppapriset som nog har gått ned en två och femtio åtminstone sen vi drog igång. I Fredags fick jag även vårt nya IDS-kort som ska ge ytterligare 42 öre i rabatt, så på det viset kan man ju faktiskt säga att vi har tjänat på lågkonjunkturen hittills. Men å andra sidan är det ju bara den ena sidan av myntet, dessutom så kan det ju vända uppåt igen väldigt snabbt så man ska kanske inte räkna med att det fortsätter så här. Men det är ju helt klart en hjälp så här i början.

  Ikväll så var vi iväg till skolan för att titta på när Albins klass gick luciatåg för föräldrarna, men Albin vägrade gå med. Sånt är livet ibland. Det blev ju trevligt ändå. Efter det var det bara att åka vidare till innebandyn som nu gör uppehåll i en månad. Tur att det bara blir en veckas uppehåll med badmintonen, annars skulle man ju dega ihop helt och hållet efter jul- och nyårshelgerna.

  Jag har även försökt att få tag på vår revisor under större delen av dagen, men det verkar mer eller mindre omöjligt att få tag på honom. Det är i alla fall ingen som svarar på telefonen. Får väl fortsätta att jaga imorgon. Allt för nu, tjo och tjim!

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 december 2008 23:28

Hann med ett utvecklingssamtal om Ronja idag med. Hon är ju rätt så fantastisk, allt var bara bra. Alltid positiv, väldigt social, lätt att ha att göra med, utvecklas som hon ska osv. osv. Med andra ord har de ungefär samma bild av Ronja som vi har här hemma, även om allt inte bara är guld och gröna skogar jämnt och ständigt. Men i stora drag så. Vi hann även med att åka in till stan och köpa lite mera julklappar innan vi skulle hämta henne på dagis. Så nu börjar den biten nog närma sig slutet för den här gången, även om det är lite kvar att handla. Av det andra jag hade tänkt att hinna med så blev det inte mycket gjort. Jo, pappersgörat har jag hunnit med. Men inte så mycket annat.

  Nu är det dags för sängen, hej o hå!

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards