Alla inlägg under augusti 2008

Av Leif Jendelöv - 15 augusti 2008 19:57

Äntligen Fredag. Idag är jag bara så j-a trött. Märker att man liksom inte har nåt tålamod med nånting. Känner mig jävligt grinig, och det är så tråkigt att vara det. Kanske har det med vädret att göra, äcklig luft liksom. Eller så har det helt enkelt varit för mycket att tänka på, med företaget och så. Apropå företaget så är det klart med bilen nu, papprena är inskickade. Så nu finns det ingen återvändo längre. Ska försöka att komma iväg och titta på ett släp i Bjuråker, men det är så himla mycket annat i helgen bara. Så jag vet inte hur jag ska få ihop det. Men det löser sig säkert på nåt sätt.

Ha det så bra så länge.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 12 augusti 2008 22:39

Idag var Stefan och tittade på lastbilen. Verkar bra tycker vi, så nu lutar det åt att vi slår till. Vårt kapital räcker till insatser för bil+släp, men vi lär nog låna lite mera pengar till en buffert innan pengarna kommer in. Lär ju bli så att utgifterna kommer fortare än inkomsterna. Lutar också åt att det blir köp, inte leasing. Känns bra att få prata med en revisor som kan förklara saker och ting på ett bra sätt. Har även fyllt i papper till skatteverket för momsen, samt för F-skattsedel. Trodde att sånt kunde ske med nån sorts automatik när ett bolag registreras, men tydligen inte. Imorgon måste jag försöka att fixa ett kontoutdrag på företagskontot till revisorn så att vi kan skicka in papperen för trafiktillståndet. Mycket papper blir det, och då har vi liksom inte börjat på allvar ännu. Men nu känns det rätt så bra i alla fall. Hörs imorron.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 11 augusti 2008 22:18

Äntligen Måndag! Så man får jobba igen! Skojade bara, men det är fortfarande rätt lugnt på jobbet så man inte behöver stressa ihjäl sig, vilket är rätt skönt.

  Idag har vi fortsatt med hönsgården, det har ju tyvärr inte hänt så mycket med den som det var tänkt (ovanligt va?). Men nu har vi fått upp nätet hela vägen runt. Det ska bara fästas i nederkant halva vägen och byggas en dörr. Sen så måste vi spänna upp lite trådar mot rovfåglar så de får vara ifred för dem också. Mysteriet med den försvunna kycklingen gäckar mig fortfarande, men jag antar att det helt enkelt aldrig blev någon kyckling, utan ägget har helt enkelt gått sönder ändå. Men då brukar de ju liksom vara "mosade", nu såg det precis ut som det brukar göra när det är kläckt. I två bitar liksom. Vi har dessutom slängt de andra äggen som låg där och flyttat över hönan till de andra i buren bredvid.

Dags att gå och lägga sig. Gonatt.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 10 augusti 2008 22:27

Ja, då har vi då kommit hem från Åland. Vi har haft det jättebra och resan gick jättebra förutom en sjösjuk sjuåring på ditresan. Vi har väl egentligen inte gjort så mycket, utom att syna deras hus som är rätt så spännande. Sen så var "vi" och badade. Har även försökt att få igång deras gamla traktor, en gammal international, men det stupade på att vi inte hade nåt friskt batteri. Surt. Ska lägga in lite bilder från resan senare, men eftersom de är tagna med digitalkameran och inte med mobilen så tar de sån tid att ladda upp, så det får bli senare.

  Så till mysteriet. Vi har ju haft en höna som legat på ägg som skulle kläckas i Lördags. På morgonen innan vi åkte så var jag ute och tittade till henne varvid jag hittade hönan utanför redet. Kvar låg äggen och ett var kläckt. Kul kan man ju tycka, men frågan är: var f-n är kycklingen? Tittade nu när vi kom hem och hönan verkar ha övergivit äggen helt, men fortfarande inget spår efter någon kyckling. Märkligt! Borde ju finnas nåt lik någonstans ifall den har kläckts men inte klarat sig. Men icke!

  Nu ser jag mest fram emot Tisdagen när Stefan ska åka och titta på vårt objekt. Vill komma igång nu. Kan ju tillägga att jag fortfarande inte fått något svar från försäljarna jag har mailat angående släpen.

Hörs imorron

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 9 augusti 2008 00:20

Lägger in en bild på kattungen som jag tror att de valde ut.

Av Leif Jendelöv - 8 augusti 2008 20:12

Imorgon bitti åker vi till Åland över helgen. Ska hälsa på hos svågern som har flyttat dit. Ska bli kul att se hur de har det. Men det är en hel del att göra här hemma innan dess, packa och så. Det har inte hänt så mycket här hemma idag, annat än att resten av familjen har varit iväg till Björklinge och tittat på kattungar. Vi har nämligen insett att vi behöver en ny katt efter Sigge, som vi var tvungna att ta bort i våras. Busan, som vi har kvar, tar nämligen inte några möss. Om dom möjligen inte råkar vara frystorkade! Vintertid kommer det ju trots allt in en del möss, och hönshuset ska vi ju inte tala om. Hönsen drar ju möss i förbannelse.

  Har fortfarande inte hört av lastbilsförsäljaren som hade ett släp till salu. Man blir ju rätt så less, han kan behålla sitt J-A släp om han tycker att det är så jobbigt att sälja det. Kan ju knappast gå på provision i alla fall. Får nog bli släpet på Perssons ändå. Längtar redan till på Tisdag när Stefan ska åka och titta på bilen. Ska bli skitkul att få en "rapport" om hur den verkar. Sen får vi inte glömma att ansöka om trafiktillståndet.

  Medans vi är på Åland så ska det om allt stämmer bli mera kycklingar ute i hönshuset, men jag tror som sagt inte att det blir något då hönan är rätt så slarvig med äggen. Det är ofta som det ligger ägg utanför och det lär ju knappast vara samma ägg som ligger utanför varje gång, utan det lär ju vara olika. Nu ska jag börja pyssla inför morgondagen. Trevlig helg på er.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 augusti 2008 20:55

Idag har det varit heldött på jobbet. Dagarna blir såå långa då. Inte har det blivit nåt gjort med hönsgården heller. Men däremot så har vi precis smaskat i oss en mumsig blåbärspaj. Supergott! Eller gott gotti gott gott, som de säger i reklamen.

  På företagsfronten: intet nytt. Har mailat en försäljare om ett släp, men bilförsäljare verkar inte så intresserade av att sälja, kanske bättre att samla grejorna på hög nånstans? Eller så klarar de inte av att läsa e-post? Vem vet? Inte jag i alla fall. Men jag har i alla fall fått ett finansieringsförslag på vår bil av ett finansieringsbolag i Malmö som jag fick tips om. Har fått jättebra intryck av killen jag har pratat med. Han ser inte en massa problem, som banken gör, utan ser bara möjligheter. Allt går att lösa enligt honom, vilket känns skönt att höra efter att man pratat med tanten på banken som knappt verkar veta vilken veckodag det är. Den stora frågan nu är ifall vi ska köpa eller leasa. Jag vet tamejtusan inte, måste nog rådfråga revisorn om vad som är bäst. Verkar finnas för- och nackdelar med båda två

  Har stått och observerat kycklingarna också, de bor ju kvar inne fortfarande. I TV-rummet. Det här med att sprätta har de verkligen i ryggmärgen. När de äter hönsmat så står en eller två ( eller fler) i matskålen och sprätter så att maten bara sprutar. Ser faktiskt rätt så kul ut. I naturen fyller ju det här med sprättandet en funktion, de gräver liksom runt i jorden så att de hittar godbitarna som finns där. Men så här i tamt tillstånd så blir det ju inte alltid så lyckat när de istället sprätter iväg maten. Dessutom kan de springa runt och jaga varann för att nån har hittat en extra stor matbit, istället för att ta en annan bit som hela buren är full av. De är verkligen inte särskilt intelligenta de små liven. Men de är himla söta i alla fall. Lägger in en bild på våran farliga kisse!

P.S Tack för banktipset Tobbe, lär väl undersöka det närmare.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 augusti 2008 20:45

Inatt känns det som det kom ca: 2000 mm regn eller nåt. Allt var blött eller bortblåst. Imorgon ska det visst bli hyfsat väder. Hoppas det så vi kan fortsätta med hönsgården. Vi har gjort lite idag, bl.a har vi fått upp nätet på ena kortsidan, så nu kan man ana hur det blir. Hönsen kommer nog att bli överlyckliga. Dock forhoppningsvis inte räven....................

  ..........Nu har jag tittat på Barnaby, så nu fortsätter jag.

  På företagsfronten har det inte hänt nått mer, har inte hört nåt mer om bilar, och jag har heller inte fått tag på nån på banken. Börjar kännas som det har blivit en dålig vana att inte få tag på dem, så det är nog dags att byta bank kanske. Nu ska jag ta hand om disken och gå och sova. Gonatt.

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards