Alla inlägg under augusti 2008

Av Leif Jendelöv - 26 augusti 2008 21:53

Idag var det säsongspremiär för innebandyn. Det är skönt att komma igång igen efter sommaren. Men man har ju tappat en del flås faktiskt. Vi brukar kunna hålla igång ca: en och en halv timme, men idag spelade vi knappt en timme, och vid det laget var det typ sju flåsande flodhästar som låg och flämtade på golvet. Blir intressant att se ifall man kommer upp ur sängen imorron, lär ju vara lite stelt liksom.

  Tidigare ikväll så möblerade vi om lite så att Pontus nu har fått en egen säng inne i vårt rum. Hur gosiga de än är så är det trots allt skönt när man får ha sängen för sig själv.

  På företagsfronten så har det hänt lite i alla fall. Idag hörde nämligen länsstyrelsen av sig till mig angående trafiktillståndet. Skit tänkte jag, nu blir det inget. Men det var bara så enkelt att vi inte hade betalt in ansökningsavgiften, och innan den är betald kan de ej börja behandla ansökan. Nu är den betald och därmed ska vi få vårt tillstånd på ca: en vecka sade damen på länsstyrelsen. Sköönt! Då hinner det ju komma i tid till och med. Har även fixat telefon abonnemang till Stefan och mig, praktiskt när man har en granne som jobbar med sånt. Ska även införskaffa en begagnad bärbar dator för att ha till företaget, hoppas bara att den funkar som den ska. Men det är en jobbarkompis brorsa som säljer den, så jag hoppas att det blir bra. Har även pratat med frun om att möblera om lite inne i vårt arbetsrum så att jag kan ha lite ordning på allt som har med företaget att göra. Känns överlag rätt bra just nu faktiskt, nu vill man ju liksom bara komma igång och köra. Det var allt för ikväll.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 25 augusti 2008 22:58

Måndag igen, känns ju alltid lika kul. Ha, ha, bara skämtade lite där. Det känns ändå rätt så bra, för idag kom det lite nya fräscha stålar till åkeriet. Dessutom så har man ju Torsdagen att se fram emot, när vi ska hämta hem vrålåket. Börjar faktiskt bli lite pirrigt. Annars har det väl inte hänt nåt särskilt här hemma idag, så jag har inte så mycket att skriva om. Det får bli en kort blogg idag. Hörs imorron.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 24 augusti 2008 22:37

Idag har badmintonsäsongen börjat igen, och eftersom det inte blev nåt förra veckan så utnyttjade vi den timmen idag. Med andra ord så blev det två timmar. Hård start på hösten, men det är väl kanske lika bra det, för jag kände mig rätt så stel faktiskt. Kommer nog att känna av det senare i veckan.

  Tidigare idag så har vi byggt på hönsgården, och nu är den nästan klar (hört det förut eller?). Återstår bara att spänna upp trådar mot rovfåglar. Apropå rovfåglar så trodde vi att vi hade blivit av med en höna till idag. Hon hade helt gått upp i rök, men senare på kvällen när vi skulle stänga till så hade hon kommit till rätta igen. Skönt! Men det betyder väl att det finns en ny ägghög någonstans på tomten. För det hamnar banne mig inga i värpredena. Men nu ska de ju gå inne i hönsgården, så då ska vi ju rimligtvis komma ifrån det problemet i alla fall.

  Den här veckan jobbar jag bara Må, Ti, On och Fr eftersom vi ska till Arvika på Torsdag och hämta hem våran "Bad bull" som den visst kallas. Jag såg för övrigt en bra slogan som jag tror att jag ska kopiera:

"Din dröm, Min vardag, Volvo FH16".

Det får nog bli allt för ikväll, gonatt Sverige.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 23 augusti 2008 22:23

Imorse åkte jag då till Elmia. Fyra timmar tar resan, och efter fyra timmar i en Clio så är man rätt så mör, så det var skönt att komma fram. Gick sedan i fem eller sex timmar och strosade runt samt försökte få en del vettiga svar från en del angående åkeriet. När man har pratat med några stycken så är man rätt så mör även i huvet, så sista timmen kändes det mest som om man flummade runt. Men jag har i alla fall fått ett pris på de försäkringar vi behöver. Skönt, då kan jag räkna mer exakt på det också. Det är faktiskt fler och fler siffror som klarnar, vilket är himla skönt. Då behöver man ju inte gissa sig fram liksom. Tittade också på Nordic trophy-bilarna, och säga vad man vill, men det är imponerande vilka fina bilar de bygger. Däremot har jag svårt att förstå mig på alla dessa nördar, främst då Scaniafantaster, som verkar gå igång på att stå och varva ur sina sura gamla V8:or. Känns mest pinsamt tycker jag, väx upp. Lägger med en bild på Svempas Scaniarod och våran nästa bil;)

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 22 augusti 2008 22:03

Äntligen Fredag och helg. Imorron bitti bär det av till Elmia, så det blir ju ingen sovmorgon direkt. Tyvärr så har Stefan hoppat av då Jenny fyller år, så jag får åka själv. Kan bli jobbigt att köra själv, men det löser sig nog tror jag. Ska försöka att undersöka en del saker angående åkeriet när jag nu har möjlighet att träffa en massa branschmänniskor. Kan bli riktigt intressant faktiskt. Idag damp vår första momsdeklaration ner i brevlådan. Vi har ju så här långt noll att deklarera, men innan månaden är slut så ska vi ju ha inköp på drygt 600 papp att deklarera för, så det ska bli lite spännande. Annars är det väl den biten man är mest nervös inför då det inte verkar finnas utrymme för så mycket misstag. Men å andra sidan är det ju därför man har anlitat en revisor, så det löser sig nog det med ska ni se.

  Resten av familjen passar på att åka till Furuvik medans jag roar mig i Jönköping. Hoppas att de får det trevligt där. Sen när jag kommer hem så kanske jag ska åka över och gratta Jenny. Om man orkar efter alla mil. Nu vill nog min kära hustru ha datorn, så jag får väl avsluta här. Gonatt

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 augusti 2008 21:37

Nu börjar det kännas som om alla bitarna börjar falla på plats. Vi har bil. Vi har nästan ett släp. Vi har hyfsat koll på siffrorna, och idag kom papprena från banken som bara ska undertecknas och skickas in igen. Enda frågetecknet är väl trafiktillståndet. Var ju inne till revisorn för att fixa pappersexercisen för det för ca: en vecka eller två sedan. Idag fick jag en kopia från revisorn på ansökan, och det var väl bra. Problemet är ju bara att den var inskickad till länsstyrelsen igår. Kan ju undra lite varför det tog sån tid att få in den? Men, men, nu är den inskickad i alla fall. Hoppas att det inte tar för lång tid att behandla den bara, för om ca. tre veckor ska vi vara igång.

  Kycklingarna bor kvar inne i TV-rummet. Rätt så kul att titta på dem, men de börjar ju bli rätt så stora nu och de börjar att föra ett himlans liv. De vill ju liksom tala om när de är hungriga, och det är de ju nästan jämt. Börjar väl bli dags att flytta ut dem till de andra i hönshuset.

  Köpte ett playstation på tradera i måndags. Albin ville ha ett särskilt spel till nintendot som nån kompis hade. Lego-starwars, och när vi började titta hittade vi ett playstation med Lego-starwars ett och två plus åtta spel till. Så det var ju bara att lägga ett bud liksom, vilket gick bra. Så idag var jag och hämtade ut ett paket på posten. Ungarna är eld och lågor, lär bli en hel del konflikter framöver misstänker jag. Men det brukar ge med sig när nyhetens behag har lagt sig.

Hej och hå.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 augusti 2008 20:30

Idag kom prästen och hälsade på hos oss inför Pontus dop den 30:e. Det var en ny präst som vikarierar för den kvinnliga prästen som döpte Ronja. Eftersom vi tyckte mycket om den "gamla" prästen så blev vi lite besvikna på den här. Men han var duktig på att prata i alla fall. Sen så kanske inte jag håller med honom i allt han sa, men det får ju stå för honom. Bara han sköter Pontus dop så får jag väl vara nöjd.

  Annars har det faktiskt inte hänt nåt här hemma idag. Det är liksom en typisk mellandag på nåt vis. Barnen började ju skolan idag efter ett lååångt sommarlov, och det tyckte de var kul. Var nog rätt skönt för dem att få träffa alla klasskompisar igen. Blir dock lite annorlunda för Lina eftersom hennes bästis har flyttat till Storvreta och hon får börja vara mer med de andra i klassen. Men jag tror att det kommer att gå bra faktiskt.

  Imorron ska Stefan och jag träffas efter jobbet och försöka att fixa över våra mobilabbonemang på företaget. Kan nog vara rätt så motiverat då det har blivit en hel del telefonerande i företagsärenden de sista månaderna. Min mobilräkning har tredubblats.

  Det var allt jag tänker skriva ikväll. Gonatt på er.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 17 augusti 2008 22:37

Ja, idag vart det en nätt liten tur till glada Hudik tur och retur. Ni som har läst min kompanjons blogg vet ju redan att det var lite onödigt. Men vi får väl ha det här släpet som plan B, då han ändå verkar vara prutvillig. Men vi har som sagt tre objekt till på G. Problemet är ju bara att kunna komma iväg och titta på dem. Det suraste av allt är att när jag kom hem ifrån Hudik och gick ut på blocket för att leta fler objekt var det en kille som hade satt ut en annons idag. Var då tror ni? Utanför Hudik naturligtvis! Kunde inte karljäveln satt ut annonsen igår istället, så kunde man ju passat på att titta på bägge samtidigt. De två andra finns söderut, i Vagnhärad och i Linköping, så de kan man förhoppningsvis titta på när vi åker till Elmia nästa helg. Hoppas att de kan vara nåt.

  På eftermiddagen kom Gun och Svenne på besök. Det var jättekul att träffa dem. Har nog inte sett dem sen förra sommaren när vi hälsade på i Dalarna tror jag. Är nog snart dags för en tur till Dalarna igen!

  Skulle egentligen ha varit säsongspremiär för badmintonen ikväll, men då jag har haft för j-a ont i höften, Mats kom hem från Gotland i eftermiddags och Adde är på BB så vart det inställt. Ett stort grattis till Adde och Lotta som enligt uppgift fått en liten pojke.

  Ska försöka att bli lite flitigare med bloggen igen, men det har varit mycket att tänka på i samband med bil- och släpköp samt uppstarten av företaget, så jag har nog inte riktigt haft energi nog att skriva, fast det egentligen har funnits hur mycket som helst att skriva om. Men det här får nog bli allt för ikväll. Gonatt.

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards