Alla inlägg under december 2009

Av Leif Jendelöv - 9 december 2009 21:42

Vad ska jag skriva om idag då? Har mest varit trött och lite grinig. Pontus var vaken ett tag i natt nämligen. Förvarnade på dagis om att han kanske skulle kunna vara lite trött under dagen, men när jag kom för att hämta barnen så sa de att han varit jättepigg och glad  . Nu på kvällen så var han med och städade på dagis också och då var han rätt nöjd då med! Nu har vi "bara" morgondagens städ samt helgstäden innan vi är klara med den här veckan, sen så dröjer det ett tag innan det blir dags igen. Skönt!


Idag så hämtade jag Lina på skolan igen. Det var andra dagen i rad som jag knackade på och hämtade henne. Idag så var det tandläkaren som kallade. Anledningen är att hon förmodligen ska få tandställning till våren och nu tittade vi bara på en röntgenplåt som de tog sist vi var där.


Har precis pratat med Micke också och nu kommer jag att åka dit för att hjälpa honom lite nästa vecka också. Vi konstaterade också att det nog var en varg jag såg i förra veckan eftersom den har synts till i trakterna efter att jag såg den. Bland annat så har den ju rivit två får utanför våla. Så nu börjar blodtörsten att komma fram i trakten  . Jag har väl egentligen inga åsikter om vargjakt eller inte, men jag tycker att det känns lite överdriven den här rädslan för varg som vi har. Har en människa i modern tid någonsin blivit attackerad av varg? Jag har faktiskt ingen aning, men jag tror att risken för att de ska ge sig på människor är rätt så liten. Däremot förstår jag ju dem som är oroliga för sina tamdjur!


Visst är det roligt med alla smileys de har börjat med? Men man funderar ju på en del av dem, som den här till exempel  . Nu får det vara färdigbloggat för idag, gonatt på er!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 8 december 2009 22:28

Ja inte är det jag i alla fall, men dagen har gått i en flygande fläng. Har knappt varit hemma känns det som, utom en stund på förmiddagen. Åkte in till stan för en del ärenden och sen direkt till skolan för att hämta Lina som skulle till vårdcentralen. Hem och fixade lite mellis och lite pappersgöra innan jag hämtade de minsta på dagis. Fixade ihop lite "snabbmat" som vi slängde i oss innan vi åkte för att städa dagis. Från dagis gick färden sedan vidare till skolan för att Albins klass skulle ha lite julfika med uppträdande samtidigt som Lina spelade pingis. Hemma vid åtta och slängde barnen i säng innan innebandyn vid halv nio. Nu har jag kommit hem och ska försöka att pusta ut. PUUH!  


I morgon så har jag inte riktigt hunnit fundera på vad som händer, men jag har i vanlig ordning en lång lista på "att-göra-saker". Dessutom så ska Lina till tandläkaren vid två, så det blir ett litet avbräck då! Men det blir väl förmodligen till att börja rota i veckans tvätt, för det börjar bli lite brist på en del klädespersedlar här hemma. Det där lät lite konstigt inser jag! Men jag menar naturligtvis att jag ska börja att tvätta, inte rota fram smutsiga gamla kläder till barnen.  


Nu återstår bara att försöka att få i sig lite innan jag duschar och kryper till kojs. Gonatt på er!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 december 2009 22:23

Eller hur? Regn och rusk och riktigt, riktigt tvärgrått och mörkt! Julstämningen är ju på topp verkligen! Men men, snart så kanske det kommer snö. Vad vet jag?


Idag var jag en vända in till stan och träffade revisorn bland annat. Behövde ha en del papper påskrivna samt svar på en del frågor. Alltid kul att träffa honom, för han är verkligen så positiv av sig. Han hade varit och hållit ett föredrag på förmiddagen trots att han knappt hade nån röst efter en kraftig förkylning. Kände inte igen rösten på honom när jag ringde.


I morgon så måste jag in till stan igen för en del ärenden. Sen på eftermiddagen så ska jag hämta Lina i skolan för att åka till vårdcentralen med henne. Så det blir en del farande i morgon. Albin får vara hemma själv ett tag, vilket har visat sig vara ett litet problem då han har svårt att hålla sina fingrar i styr. Han har ett enormt sötsug den killen. Undrar var det kommer ifrån  ? Knppast mig i alla fall. Men jag tror att han har ett par syrror som gärna skulle vilja klå honom ibland  i alla fall. Det har ju "råkat" försvinna ett gäng chokladkalendrar här hemma nämligen. Shit happens! Skulle man ju kunna säga. Ha det så bra och göm era chokladkalendrar!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 6 december 2009 20:51

Det blev sent igår. Vi var ju på en invigningsfest för en toalett och kom inte i säng förrän efter två. Började precis att slumra till vid tre när Pontus vaknade.   Sen var det ju kört, så det blev inte många minuter i natt. Men dagen har rullat på ändå. Annika var iväg till kyrkan med Lina i förmiddags, sen på eftermiddagen så åkte vi till svärföräldrarna för en liten lussefika. Barnen fick lussa också, vilket de (åtminstone de flesta) tyckte var kul. De var iväg och lussade för deras gammelmorföräldrar också, vilket jag tror var uppskattat.


Nu i kväll så har det städats lite och badats/duschats barn, så nu är de fit for fight inför morgondagens strapatser. Det blev tyvärr ingen badminton för mig idag pga min rygg. När det dessutom var lite körigt för en till att komma idag så stod jag över och de två kvarvarande fick köra en singelmatch idag istället. Hoppas att det går bra att spela innebandy på Tisdag bara! Det får väl bli allt då, tack o hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 december 2009 17:00

För nu ska vi iväg på partaj! Hörs i morgon.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 4 december 2009 23:02

Har precis tittat på idol och känner mig rätt så besviken på att Tove åkte ur. Tyckte att hon var den enda som kändes säker idag. Fast Erik och Kalle är ju såklart bra de med. Var ju trots allt rätt trio som var med så här långt, men jag tycker bara att Tove har visat att hon har så bred repertoar, klarar av så många vitt skilda genrer. Men som min kloka hustru sa, hon är nog den som kan klara sig bäst ändå, utan att vinna idol. Hon har ju sån skön scenutstrålning tycker jag!


Annars så har den här dagen mest varit en pina eftersom jag har haft så in i h-e ont i min rygg. Har gått på värktabletter hela dagen och mot alla råd så har jag "vilat mig i form". Vilket faktiskt verkar funka, för just nu känns det rätt så bra. Men jag ska nog försöka att låta bli att lyfta några barn den närmsta tiden, för det hugger till ibland.


Linas klass har haft disco nu ikväll och Lina och Albin var där. De verkar ha haft kul. Lina hade dansat så att hon hade håll när jag hämtade henne, sa hon. Vart väl en del godis också antar jag! Men det ska hon få jobba av sig i morgon, för då är det pingisturnering igen. Tyvärr så hade hon ramlat och skrapat upp knät idag i skolan, så hon är rätt så stel i det benet. Hoppas att det inte påverkar henne för mycket i hennes spel bara! Nu så ska jag pyssla med lite bokföring och momsdeklarationer innan jag går till sängs, ha det så bra och gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 3 december 2009 22:19

Idag så har jag varit hos Micke och slagit ned en himla massa stolp till hans grishagar. Som tur var så hade vi dessutom experthjälp av fyra stycken hjälpsamma små barn, som dock hade sina egna idéer om hur saker och ting skulle vara. Det blev nog rätt så bra till slut ändå. Måste erkänna att jag var lite orolig för min rygg innan jag åkte dit, men det var inga större problem så länge jag inte gick någon längre sträcka. Kände dock av ryggen lite när jag kom hem, vilket dock blev bättre så länge jag rörde mig. Sen var det dags för att lägga barn och jag bar upp Pontus till hans säng utan att tänka mig för, vilket fick till följd att jag knappt kan röra mig för tillfället. Hoppas att det känns bättre i morgon bitti!


Måste ju också säga att när jag åkte hem från Micke så såg jag faktiskt en varg. Kan väl kanske inte till hundra procent vara säker, det var mörkt ute, men nog såg den ut som en varg allt! Det fanns heller ingen människa vad jag såg i närheten. Det var mellan Harbo och Björklige och det är ju faktiskt inte så långt från ett ställe (har glömt bort vad det heter nu, men jag åker förbi det på vägen till/från Micke) där det rapporterades varg i förra veckan. Nu ska jag gå och tycka lite synd om mig själv och min rygg, ha det så bra till nästa gång. So long!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 2 december 2009 22:19

Idag så har jag haft riktigt ont i ryggen. Vet inte vad det beror på, men det började så smått igår och blev värre idag. Så jag har mest gått omkring och tyckt synd om mig själv. Fast lite har jag faktiskt gjort också! Det har ju varit fint väder idag, om än lite kallt. Det innebär att vattnet fryser hos hönsen och till kaninen och det blir lite merjobb. Det får man ta!


I morgon så ska jag till Micke igen och hjälpa honom att stängsla in grisarna. Typiskt att det är så vattensjukt i backen och dessutom tio grader kallt bara. Hoppas att det inte har hunnit frysa allt för djupt ännu. Dessutom så hoppas jag att ryggen är bättre! Nu ska jag gå och sova, gonatt!

Ovido - Quiz & Flashcards