Alla inlägg under december 2009

Av Leif Jendelöv - 24 december 2009 15:08

Blir inget långt inlägg idag heller, för nu har jag sovit efter nattens bravader och ska till att bege mig till svörföräldrarna och julfirandet där. Sedan så ska jag iväg inatt igen. Gäller ju att passa på när det nu finns körning! Nästa vecka kanske vi står? Vad vet jag?


Ha en fortsatt god jul och ett gott nytt år på er allasammans därute!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 23 december 2009 19:00

Nu ska jag snart iväg för att köra snö, så idag blir det inget inlägg!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 22 december 2009 21:56

Tänkte bara lite kort skriva att jag ska gå och sova nu, för eventuellt så ringer Stefan inatt och vill ha avlösning. Han har kört snö för glatta livet idag och det verkar finnas en hel del att köra, så det är ju bara att försöka att haka på så länge det går. Alla intäkter vi kan skrapa ihop är ju välkomna.Framförallt så här vid mellandagarna då jag har räknat med att i princip stå stilla med bilen! Det är ju bara att hoppas att vi får fortsätta med snökörningen. Ska visst enligt uppgift pågå dygnet runt till på Lördag. Men eftersom det är ett annat åkeri än våran uppdragsgivare som egentligen har körningen så är vi väl de första som blir avskrivna antar jag.


Lina och Albin sover hos Mormor inatt medans Ronja, som ju fortfarande är "huk", fick stanna hemma. Inte helt populärt och hon tyckte att det var lite läskigt att sova själv utan Albin i sängen bredvid. Det fär bli allt, over and out!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 december 2009 23:03

Inatt så hade stackars Ronja en riktigt hemsk hosta. Det rosslade som bara den och det lät verkligen inte bra. Så idag försökte jag att få tag på BVC, vilket naturligtvis misslyckades, så det blev till att ta till plan B. Ringde barnens Morfar som fick komma hit och titta lite på henne. Vid det laget så var hostan redan bättre, men nu så ska hon få Mollipect i alla fall. Fast den tyckte hon var jätteäcklig och gjorde värsta grimaserna när hon drack. Hon ville ha den "vanliga" medicinen istället, dvs alvedon!


I morgon går barnen sista dagen i skolan och slutar dessutom tidigt. Men det tänkte vi utnyttja till att städa på övervåningen. Lär nog inte vara särskilt populärt, men man ska nog se till att sysselsätta dem tror jag. Annars blir det bara långa dagar till julafton.


Idag så flyttade jag och barnen ned kattungarna lite på prov också. De har redan funnit sig rätt så väl här nere och jag tror att det blir bättre att ha dem här nere. Surtanten Busan däremot tycker att de är synnerligen äckliga. Hon har kommit på att det finns ett rum i huset som de inte har besudlat ännu. Badrummet! Så nu har hon flyttat in där och vill inte gärna lämna det. Helst så tycker hon nog att vi ska ställa in en kattlåda och servera henne torrfoder där också, så att hon slipper lämna rummet. Det är en grym värld vi lever i tycker hon nog!


Julstöket börjar nog bli klart snart tror jag. Det är färdigbakat, klapparna är inköpta och inslagna och granen ska vi ta ned på Onsdag (vi använder plastgran). Sen så får vi se ifall vi är tillräckligt friska för att fira jul med några andra, eller ifall vi får fira för oss själva här hemma?  Nu ska jag gå och sova, så nu får ni fortsätta utan mig. Gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 december 2009 22:29

Nu är det Ronjas tur att vara sjuk. Hon vaknade i natt med feber och var alldeles täppt! Idag under dagen så har det fortsatt, hon snorar och har nästan helt tappat rösten samt blöder näsblod med jämna mellanrum. Börjar bli rejält less på att det aldrig verkar ta slut med dessa sjukdomar. Känns som om det konstant varit någon sjuk hela november och december. Hoppas att de blir bra under jullovet så att vi kan ta nya tag sen, för jag har ju trots allt missat lite jobb på grund av allt detta!


Trots att hon var sjuk så har hon varit på bra humör och glad idag, och när de andra barnen var ute och åkte skidor så kunde hon ju inte hålla sig, utan ville ut hon med. Så idag har alla de tre största barnen åkt skidor. Albin ville inte alls åka först, det var ju skittråkigt, men sen så provade han ändå och då ville han inte sluta. Vet inte hur många varv han åkte, men han höll säkert på närmare en timme. Han var jätteduktig faktiskt!


I morgon så får vi nog baka lite mera julgodis här hemma. Måste ju försöka att hålla Ronja och Pontus igång när de går hemma från dagis, annars så blir man ju tokig. De andra två har ju bara två dagar kvar i skolan, varav Tisdagen bara är en timme, sen blir de ju hemma de också. Efter det blir nog väntan på julafton lång för dem, så det är ju tur att de går i skolan så pass nära inpå julen i alla fall. Nu har jag bloggat klart för idag, ses o hörs!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 december 2009 23:27

Ja själv så är jag ju djurgårdare och sist jag frågade så var Albin AIK:are. Men Pontus har börjat med nåt som låter som rubriken. Vet inte vad han egentligen menar, men jag spelar med och säger "HAAMMAARBYY!", och det tycker han är jätteroligt. Fast det är bara Pontus och jag som skrattar, Albin och Lina bara skakar på huvudet. De har ju ingen humor ju ! Det kan ju bli intressant när barnen blir större och vi ska titta på sport.

 

Tidigare idag så åkte Lina och jag in till stan för att handla och Lina skulle köpa presenter till sina syskon. Tror att hon blev riktigt nöjd. Kul att det inte bara tjafsas syskonen emellan, utan de visar att de faktiskt bryr sig om varandra också. Hon köpte faktiskt en julklapp till kattungarna också!

 

Det har också hunnits med att bakas lite julgodis idag också. Men imorgon så ska vi baka ännu lite mera. Det är kul! Ronja älskar att hjälpa till med bakningen, framförallt när hon efteråt får slicka ur skålen.

 

Vi har inte flyttat ned kattungarna ännu. Men snart kanske det inte behövs, för idag så har de börjat att utforska trappen. Så snart är de nog nere ändå antar jag. Idag har också, kors i taket, Busan gått uppför trappen och sovit i vår säng. Hon har totalvägrat att gå upp sen kattungarna kom. Har nog till och med varit mera ute än inne, hon som alltid har varit så mycket innekatt det bara kan bli. Tänk att det kan vara så äckligt med några kattungar. Dessutom så vägrar hon att gå på samma låda som Kitty, vilket innebär att hon gör sina behov på toalettgolvet. Fast det kanske jag redan har skrivit om? Nu tänker jag gå till sängs, sov så gott med er gott folk!

 

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 december 2009 21:46

Idag så har den röda bilen varit på återbesök i Vendel. Så nu har den fått nya bromsok i bak också! Återstår bara fram nu, men det tar vi i vår! Idag så gick det i alla fall utan några missöden när jag skulle hämta bilen. Däremot så tyckte den inte om att stå inomhus under dagen för att sedan komma ut i tjugo minus. När jag ikväll skulle skjutsa Albin till kalas så fick jag inte upp någon av bakdörrarna. De hade frusit fast rejält och det blev lite halvjobbigt att spänna fast Pontus i barnstolen i bak eftersom jag fick ta det framifrån. Ändå glad att man har en så pass stor bil där det trots allt går att ta sig bak, även om det blir bökigt. Framförallt med en ettåring i famnen som inte är direkt samarbetsvillig direkt!  


Annars har det väl inte hänt så mycket. Vi har börjat att städa lite och jag har tvättat lite, såna där vanliga vardagssysslor som är så tråkiga. Framförallt städningen är ju hopplös eftersom vi har en liten kille här hemma som älskar att tömma ur allting. Han tömmer allt från kökslådor till tvättkorgar och leksakslådor. Fort går det också! Tror att han stökar ned mer än de andra tillsammans faktiskt. Måste ju också skriva att han har fäktats idag. Sprang omkring med en tom hushållspappersrulle och fäktade hej vilt  , med ljudeffekter och allt. Hur gullig som helst! Blir väl så när de tar efter de större barnen, Albin och Ronja brukar ju leka starwars med lasersvärd bland annat. Sen så vet jag inte ifall han har snappat upp från dagis också.


Nu ikväll så har vi tittat på "på spåret", men efter det så är det ju ingenting på TV, så det blir väl till att fortsätta med vardagssysslorna då! Eller så går man igenom skafferiet efter nåt gott. En Fredagskväll så vill man ju kunna ta det lite lugnt tycker jag. Nu ska jag gå och titta på sporten, ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 17 december 2009 19:58

Har laddat upp en bild på kattungarna. De är ju ungefär fyra veckor nu och börjar springa omkring hej vilt där uppe. De börjar också bli så där härligt störiga och respektlösa som bara kattungar kan vara! Typ oövervinnliga! Kan som sagt bli en riktigt vild jul här på Svartmyren. Hej svejs!

  

Ovido - Quiz & Flashcards