Alla inlägg under november 2009

Av Leif Jendelöv - 5 november 2009 22:47

Var helt utslagen i förmiddags, kom upp ur sängen nån gång efter tolv. Men då hade huvudvärken släppt i alla fall, så nu känns det bättre, även om jag fortfarande har ont i halsen. Tyvärr så innebär det ju att denna dagen är en förlorad dag eftersom jag har gått på halvfart och inte uträttat egentligen någonting. Hoppas att halsontet är bättre i morgon och att man kan göra nåt då istället. Om inte annat så har jag lovat Ronja att vi ska försöka att baka nåt!


Vi har börjat att skissa lite på en utbyggnad också, barnen är inte alls nöjda med att sova ute i hallen där uppe, så vi måste få till två sovrum till. Tror att vi har fått till en ganska bra skiss faktiskt, nu gäller det bara att få ihop det ekonomiskt också. Alltid kul att planera sånt här!


Måste ju nämna att jag såg våran gamla hyresvärd, Lennarts dödsannons i tidningen också. Det var tydligen cancer som tog honom. Det var allt för i kväll, ajöss!


/Leffe


PS. Grattis Tobbe, du fyller visst år idag.

Av Leif Jendelöv - 4 november 2009 23:09

Det fanns ju en bild på vargen i Möklinta. Inte världens bästa bild, men ändå.


http://www.vargobs.se/vargobservationer/page/2/

Av Leif Jendelöv - 4 november 2009 22:58

Idag så har jag legat till sängs större delen av eftermiddagen och efter det så har jag bara legat i soffan. Ont i halsen, ett huvud som håller på att sprängas, samt ont i hela kroppen. Feber som kommer och går. Inget kul alls!


Men jag måste ju bara nämna att när jag hämtade barnen på dagis så fick jag en redig utskällning av Ronja. DU KOMMER JU FÖR TIDIGT! Skrek hon åt mig. DUMMA PAPPA, JAG MISSAR JU GYMPAN! Försökte förklara för henne att gympan har de ju på morgonen, men då hade de ju ätit tårta för att fröken fyllde år sa hon. Antar att de hade tårtkalas istället för gympa helt enkelt, men det förstod hon inte. Inte lätt att vara fyra år! Nu har jag svept i mig en alvedon och ska lägga mig, ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 3 november 2009 23:00

Trodde ju att jag hade fönsterbleck hemma, men det visade sig att de övre var lite för smala, så det slutar med att jag måste skaffa nya i alla fall. Det blir lite pyssel med att få till fönstren i alla fall, men det har jag sysslat lite med idag förutom att åka in för att handla mat och blöjor. Borde försöka få klart fönstren imorgon tror jag, för det ska visst bli sämre väder nu i veckan. Det innebär att det får bli en tur till in till stan!


Borde försöka att fixa till elen inne i hönshuset också, så att man kan ha lyset på timer medans värmen går hela dygnet. Lätt fixat, det ska bara göras, om man har grejor hemma. Annars är det i vanlig ordning en massa telefonsamtal som ska ringas mm. Borde nog börja jobba lite hårdare på att få till nåt påhugg också, så att man kan dra in lite pengar. Å andra sidan så verkar det ju inte hjälpa så mycket, eftersom fakturorna aldrig blir betalda i tid. Sitter och väntar på att få in ca 30 papp som inte har kommit ännu, trots att förfallodatumet var i Fredags. Sånt man får vänja sig vid verkar det som! Dessutom så måste jag nog skriva ut en faktura till vår gamla speditör på utebliven ersättning. Kan ju inte vara meningen att jag ska köra gratis åt honom bara för att han ligger i fejd med slutkunden? Känns som om det trots allt är poängen med att betala provision till nån! Får väl se hur det slutar helt enkelt. Nu ska jag duscha och krypa till sängs, gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 2 november 2009 22:01

Idag så har jag med god hjälp av svärfar fått upp lite plåt på "garaget". Tyvärr så fattades en plåt, så jag måste skaffa en bit till. Men i övrigt gick det riktigt bra faktiskt. Fönsterblecken tänkte jag försöka få upp i morgon, hoppas bara att det fungerar med de bleck jag har hittat. Har ju faktiskt inte kollat dem ordentligt ännu!


Men det var kallt ute i morse, blåste som bara den. Senare på dagen kändes det dock lite skönare ute, men det kanske var vi som jobbade oss varma. Vad vet jag? I morgon ska det ju enligt uppgift också bli hyffsat väder, så jag hoppas verkligen att jag får upp blecken då. Innan snön kommer!


Så mycket mera har jag väl inte uträttat idag, utom lite telefonerande och pappersarbete då. Får väl försöka att uträtta nåt i morgon istället. Förutom att få upp fönsterblecken så måste jag nog in och handla lite eftersom Pontus blöjor är i princip slut. Hoppas att det inte händer nån olycka innan han ska iväg till dagis i morgon, för då har jag ingen blöja att sätta på honom. Men det löser sig nog. Nu ska jag gå och tvätta Ronjas vantar som stinker kattskit innan jag fixar det sista med disken. Gonatt på er!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 1 november 2009 22:54

Naturligtvis så vart det inte så mycket gjort i dag trots allt, men Sussi och Ronny var här så jag har nåt att skylla på tycker jag. Men i morgon så ska jag få upp lite plåt är det tänkt, med hjälp av svärfar. I morgon börjar skolan igen också efter höstlovet. Tror att barnen trots allt tycker att det är rätt så skönt, även om de inte säger det.


I morgon lär jag dessutom ha en sjuhelsikes träningsvärk, för vi körde singelspel på badmintonen och det blev en riktigt hård femsetare på en och en halv timme. Var helt slut efteråt! Men poängen är ju trots allt att det ska vara motion, så det är ju faktiskt bra ifall man känner av det efteråt. Nu återstår bara att köra igång diskmaskinen, så att jag kan gå och sova sen. Gonatt!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards