Alla inlägg under november 2009

Av Leif Jendelöv - 18 november 2009 08:57

Igår kväll(natt) när jag precis hade bloggat klart och slagit ihop datorn så kom Ronja ned och var ledsen. När jag frågade varför så sa hon att hon inte ville ha Kitty i sin säng. Inget konstigt med det, ibland så ligger ju katten ivägen eller ligger och busar eller nåt i sängen, så jag gick upp för att ta bort henne. Det var ju rätt mörkt, men jag såg ju den mörka katten bland de ljusa sängkläderna och lyfte helt enkelt ned henne på golvet. Bara för att samtidigt upptäcka tre saker:


1. Hon är lite "kladdig"

2. Hon har väldigt bråttom upp igen

3. Det piper från sängen


Behövde ju inte många sekunder på mig för att inse att det helt enkelt hade kommit en liten kattunge. Tände lampan för att titta efter och mycket riktigt så låg det en liten välskapt krabat där. Bara en liten stund senare så var de två och när vi vaknade i morse så var de fem, så är det nån som framöver är spekulant på en katt, eller fem, så är det bara att höra av sig till undertecknad. Känns som om jag hade lite tur att hon inte höll på att klämma fram en just när jag så bryskt kom och lyfte ned henne. Nu har jag flyttat över hela familjen till en låda och stoppat Ronjas sängkläder i tvättmaskinen. Behöver jag tillägga att Ronja sov i min säng inatt?


Nu så ska jag snart iväg för att köra maten till dagis, det föll på min lott idag, innan jag åker in till stan för att handla. Hörs senare!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 17 november 2009 23:41

Här kommer en ledarartikel från sossarnas tidning AiP. Tycker faktiskt att den är väldigt tankeväckande och bra skriven. Både om Moderaterna, men kanske framförallt så tycker jag att det sista stycket är bra. En nyanserad bild på dagens klasskamp och kanske en förklaring till att vi har tappat våra ideal i de rika länderna.


http://aip.nu/default.aspx?page=2&type=ledare

Av Leif Jendelöv - 17 november 2009 23:20

Jag har ju klagat på bilprovningens prissättning förut (och fått kommentarer på det från deras marknadsavdelning) och det står jag fortfarande för. Däremot så har jag aldrig klagat på deras service, vilket jag inte tänker göra nu heller. Tvärtom så måste jag ju faktiskt ge dem en hel del kred där! Eftersom att det alltid tar längre att komma iväg samt lämna barnen på dagis än man tänkt sig så var jag naturligtvis försenad till bilprovningen. Den här gången var det stationen i Tierp som förärades ett besök av superchryslern. Men när jag tio minuter försenad skulle knappa in mig i deras ankomstterminal så får jag beskedet att jag har missat min tid, men det går bra att boka en ny via internet står det på skärmen! Jo, jag tackar jag! Det är inte en enda bil där och personalen sitter i fikarummet, så jag haffar en kille och frågar ifall det går att lösa. "Naturligtvis, kör in du bara" säger han och vänder sig om och säger till de andra gubbarna: " Han är här nu!". Det var mig de satt och väntade på, så då kom det ut fyra gubbar och satte igång att granska bil+vagn. Måste säga att det gick klart över förväntan, släpet gick igenom med blankt papper och bilen fick jag en tvåa på handbromsen. Så nu får jag rusta den i helgen när jag byter däck, för det är tyvärr nåt som inte är som det ska med den.


Efter besiktningen, som tog en kvart, åkte jag vidare norrut en bit för att handla lite plåtdetaljer till garaget som jag delvis har stått i regnet nu under eftermiddagen och satt upp. Så mycket mera har jag väl egentligen inte gjort idag, annat än att spela lite innebandy nu ikväll. Så jag säger tack o hej för denna gång!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 november 2009 22:26

Idag så har Ronja varit hos Ebba på femårskalas. Nästan hela dagis var där, så det var full rulle mest hela tiden. Eftersom dagis stängde tidigt idag pga planeringsdag så hade de passat på att lägga kalaset efter det, vilket ju var rätt så smart tycker jag.


Men eftersom vi var på kalas under eftermiddagen så hade jag ju inte så mycket tid hemma, så jag har mest sysslat med att se över bilen inför besiktningen imorgon. Har tyvärr en känsla av att det blir ett återbesök hos mina kompisar, men sånt är visst livet har jag hört! Dessutom så ska ju släpkärran med på besiktningen också, så har jag riktig otur så blir det två återbesök. Nu har jag inte så mycket mer att skriva om, ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 november 2009 08:40

Pontus är fortfarande snorig och hostig, så han får vara hemma idag med. Eftersom det är planeringsdag och alla barn måste hämtas före ett idag, så är Ronja också hemma. Fast hon ska på kalas i eftermiddag.

.....Nu är det en liten pojke som gjort i blöjan här, ses o hörs!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 november 2009 22:25

Försökte att mata Kitty med räkor idag, men hon ville inte ha(?). Däremot så käkade Busan mer än gärna upp dem, trots att hon satte en i halsen. Hon som aldrig har velat ha nåt annat än torrfoder och verkligen avskytt all mat som inte är stenhård har på senare tid börjat att äta både det ena och det andra. Hon äter gärna "riktig" kattmat numera och, som sagt, till och med räkor! Däremot så vill hon inte veta av nån mus, de får fortfarande Kitty ta hand om. Hon fick en som precis fastnat i en fälla nu i kväll och den slank ned innan jag hann blinka, märks faktiskt mer än på magen att hon är dräktig.


Smörgåstårtan hade jag med mig hem från årsmötet i idrottsföreningen. Vi i styrelsen delade på det som blev kvar och tog med oss hem. Själva årsmötet löpte på smidigt och var faktiskt ovanligt välbesökt, vilket man inte är särskilt van med som aktiv inom föreningslivet. Men det kanske å andra sidan beror på att det serveras smörgåstårtaFlört, eller att det faktiskt var en rätt så angelägen fråga som skulle upp.


Annat som har hänt idag är att Lina har varit på pingistävling, men vad jag har förstått så gick det väl inte så jättebra. Men jag har å andra sidan fått rätt så knapphändiga rapporter därifrån. Albins badminton blev dessvärre inställd då Pontus fortfarande var dålig och Lina och Mamma inte skulle hinna hem, så där fick tyvärr Albin sin vilja igenom. Fast å andra sidan så fick han lova att åka nästa vecka, vilket han ställde upp på utan knorr, så det kanske i slutändan blev bäst så här ändå. Får väl se nästa vecka helt enkelt! Nu ger jag mig för idag, hej svejs!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 14 november 2009 22:02

När jag loggade in nu så såg jag direkt att reklamrubrikerna var borta ur menyn. Tittade efter på bloggen, och mycket riktigt så var det ingen reklam där heller. De verkar ha svårt att bestämma sig! Men bra att inte ha nån reklam tycker jag.


Idag så har jag känt mig lite hängig, har ont i halsen. Skit att det aldrig vill bli riktigt bra! Dessvärre så är det ännu värre med Pontus som kräktes inatt. Det verkar dock bara som om det var slem som framkallade kräkreflexen, för det har inte märkts nåt idag. Däremot så har han varit trött, grining och rätt snorig. Hoppas att det blir bättre innan måndag bara, kan ju inte vara hemma en vecka till.


Nu i kväll så har vi tittat på finalen av körslaget och min favvo Ola vann. De har verkligen bara blivit bättre och bättre under resans gång. Men bästa framförandet gjorde ju ändå Team Andreas som tyvärr åkte ur först av alla. Nu blir det till att titta på Die hard innan vi går och sover. Men tyvärr så går den ju på fyran, så just nu är det paus för nyheter mm. Tycker inte om den kanalen, inte när man ska titta på film i alla fall.


I morgon är det pingistävling för Lina, badmintonträning för Albin och årsmöte för mig. Så det blir en fulltecknad dag, har ställt in min egen badminton tyvärr. Henkan får hoppa in för  mig istället! Nu så tänker jag runda av dagens bloggning, tack o adjö!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 13 november 2009 21:58

Har precis i vanlig ordning tittat på alla uppträdanden i dagens idol. Som vanligt så övertygade mina två favoriter, Tove och Erik. Tove gjorde ju sitt nummer helt fantastiskt tycker jag, hon är ju så jäkla bra. Ikväll ryker nog Eddie misstänker jag, men det trodde jag ju å andra sidan förra veckan också. Får väl sitta uppe en timme till så vet jag sedan.


Lina är på pyjamasparty igen, ska hämta henne i morgon klockan tio. De är tre tjejer som sover över hos en fjärde och har säkert jättekul. Undra bara när de somnar inatt? Hon skulle ha varit med på en pingistävling i morgon också, men den hoppar vi över. Hon får tävla på söndag istället! Apropå sport så har ju Albin ända sedan höstlovet tjatat på mig att jag ska anmäla honom till badmintonträning och idag så fixade jag det. Då vräker han ur sig att han har ångrat sig och inte vill längre. Men han blir tvungen att testa på i alla fall, för jag vet ju att han tycker att det är skitkul. Som vanligt får man väl mer eller mindre släpa dit honom mot hans vilja, bara för att han sedan ska tycka att det är jätteskoj när han väl kommer igång. Ska börja nu på söndag! Det blir väl allt för idag, ha en trevlig lördagskväll!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards