Alla inlägg under november 2009

Av Leif Jendelöv - 24 november 2009 23:48

Tog ju lite bilder på kattungarna idag. De är nu sex dygn gamla och har precis öppnat ögonen. Kommer nog att vara full rulle här hemma snart!Kattunge sex dygn   sex dygn gamla kattungar  

Av Leif Jendelöv - 24 november 2009 23:09

Då var det dags för Pontus igen. Idag så var han ju själv på dagis, men när jag hämtade honom så hade han ögoninfektion. Känns som om det här blir en sån där höst när det alltid kommer att vara nåt barn sjukt. Vissa år är det ju bara så! Mest tråkigt för barnen eftersom de aldrig får vara riktigt friska, blir ju jobbigt för dem i förlängningen! Men sånt är livet.


Idag så har jag pysslat lite med att bygga en bänk med lite lådor till badrummet där skötbordet stod. Är inte riktigt klar ännu, men det blir riktigt bra. Problemet är bara att det är svårt att jobba med barnen hemma, så vi får väl se ifall det kan bli klart imorgon.


Lovar att inte skriva ett lika långt inlägg som igår, men det blir ju lätt så där när man går igång på nåt. Vilket jag lätt gör när det gäller politik och samhällsfrågor. Men det är faktiskt skönt att få skriva av sig när man blir förbannad på nåt som man tycker är fel. Skulle kunna skriva ett långt inlägg om EU idag, eftersom jag blir lite sned på hur det funkar. EU har ju tillsatt en sk "premiärminister" och en "utrikesminister", fast de har andra namn på dem, och jag retar mig på hur man tänker när man tillsätter personerna. Det har inte ett jävla smack med kompetens att göra, utan allt handlar om att personerna ska vara så anonyma som möjligt så att inga grupper kan ha invändningar mot dem, annars kan man inte enas. Hur fan tänker man då, inte handlar det om organisationen väl i första hand i alla fall. Det borde ju tillsättas folk som är internationellt erkända och som har lite pondus bland resten av världen. Annars kommer de ju inte att kunna uträtta ett jäkla dugg tänker jag, och vad är det då för mening med att tillsätta dem. Det leder ju bara till att omvärlden inte kan ta oss på allvar. Nej, om EU ska funka på det här sättet så kan vi lika gärna lägga ner skiten.


Nu blev det ju ett långt inlägg i alla fall, men det får ni leva med. Ha det så bra, för nu ska jag ut och "facebooka" lite!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 23 november 2009 22:23

Idag så ringde de vid elva från dagis och sa att Ronja ville hem. Hon hade ont i magen och var minst sagt lös. Eller som hon själv uttryckte det, det kom bajs-sås i toaletten. De kommer ju på såna underbara uttryck de små liven. Det innebär att jag fortsätter att ha sjuka barn här hemma åtminstone imorgon med, fast Pontus får nog åka till dagis!


Har varit på utvecklingssamtal med Lina idag också, vilket alltid är jättekul, för hon får alltid så mycket beröm för att hon jobbar så bra och aldrig bråkar eller nåt. Verkar ju vara rena mönstereleven! Snart är det dags för Albins utvecklingssamtal och vi får väl se ifall han också är en sådan mönsterelev?


Sen kan jag ju inte låta bli att fundera på hur en del människor är skapta egentligen? Jag tänker ju på de här som tände eld utanför vandrarhemmet i Vellinge. Vad är det som är så jävla upprörande med att det har kommit några invandrarbarn dit? Det är ju en ren affärsuppgörelse mellan två privata näringsidkare. Det privata vårdbolaget i Malmö har inte kapacitet att inkvartera alla i sina befintliga boenden och vänder sig till det privata affärsdrivande vandrarhemmet i Vellinge, som lär ha riktig lågsäsong just nu, för att kunna inkvartera dem där. De styrande moderaterna i kommunen borde ju rimligtvis hylla att den fria marknaden fungerar i detta fallet. Men icke! Istället så är man livrädd för alla typer av förändringar, allt som är nytt och annorlunda. Man är rädd för nåt! Är det ett uttryck av någon slags mindrevärdeskomplex? Eller vad fan handlar det om. Nu är det ju inte kommunledningen som tände eld (får man väl hoppas), men det känns ju lite som om de satte bollen i rullning när de gick ut och började gapa för ett par veckor sedan. Alla civilisationer som har stängt in sig och vägrat att ta intryck från andra kulturer har med tiden stagnerat, slutat att utvecklas, och till slut tynat bort. Det är ju nya intryck och nya idéer som gör att man utvecklas. Har vi inte haft nog med elände på grund av att vi är så jävla rädda för "de andra". Hitler ställde ju till ett litet helvete, baltikum på nittiotalet, för att inte tala om dessa extremister i vissa länder i mellanöstern mm mm mm. Hur vore det om vi för en gångs skull kunde lära oss av våra misstag? Dessutom så är ju det faktum att det är ett fåtal kommuner som tar emot en majoritet av de som kommer som är en del av problemet. Om alla kommuner solidariskt hjälptes åt att ta emot folk, så skulle det ju inte bli så många i dessa fåtal kommuner som nu tar emot dem. Istället så skulle det ju bli färre på fler platser, vilket i sin tur skulle göra det så mycket lättare att slussa in dem i samhället tror jag.


Detta som nu händer i Vellinge får mig osökt in på sverigedemokraterna! Hur kommer det sig att människor som i grund och botten är intelligenta och vettiga går på den rappakaljan som de sprider omkring sig? Är det inte dags att vi som genomskådar dem står upp och tar disskusionen med dem, istället för att bara stå tysta. Genom att diskutera och ifrågasätta dem så lyfter man ju fram alla deras lögner och, framför allt, förvanskningar av sanningen. Jag är inte särskilt påläst och jag är framför allt ingen debbatör, så jag är väl kanske inte den bästa att ta den diskussionen. Jag kan i stället tycka att det är dags för de etablerade partierna, framför allt på vänsterkanten, att våga stå upp för sin ideologi och inte försöka att tillfredställa så många som möjligt. Där tror jag att vi har huvudproblemet faktiskt, när alla försöker att tillfredsställa så många som möjligt så hamnar man per automatik mot mitten och man tillfredställer istället ingen. Om vänstern kunde stå för att den är vänster och högern för att den är höger så tror jag att man får tillbaka intresset för politiken igen. För då gör det verkligen skillnad! Man ser en skillnad! Det var bara det jag ville skriva, ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 22 november 2009 23:20

Skötbordet alltså. Det har stått inne i badrummet i drygt tio år nu, men nu åkte det ut eftersom Pontus har blivit så pass stor att vi inte använder det längre. Lite larvigt kanske, men det känns som en liten milstolpe att man inte har så små barn längre. Nu ska jag bara göra i ordning en lådhurts som ska stå där skötbordet stod så kommer det att bli riktigt bra inne i badrummet.


Annars så har jag mest gått omkring och småfixat lite idag. Lagat en byrå, grejat lite pappersgöra mm. Nu sitter jag och tittar på shooter eller vad den heter. Rätt så bra film så här på söndagskvällen. Det får bli allt, ses o hörs i morgon!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 november 2009 21:00

Var inne för att kolla PG-kontot idag och höll på att trilla av stolen. Vår gamla speditör har faktiskt betalat fakturan jag skickade till honom. Trodde aldrig att jag skulle få betalt faktiskt. Enligt Stefan så är det tio stycken åkare som slutat efter oss, varav tre har gjort konkurs. Vet inte om det stämmer, men det värsta är ju att han lurar in nya åkare hela tiden. Med samma snack som han körde med oss. Den enda som tjänar på detta är ju han, som egentligen inte har några utgifter att tala om, utan bara får in procent på allt inkört. Dessutom så ryktas det att han luras genom att redovisa lägre priser för lassen än han i själva verket får. Återigen vet jag ju inte ifall det stämmer, men om det gör det så är det ju riktigt jävla fult gjort. Kan bara hoppas att den jäkeln åker dit så det visslar. Kommer i alla fall göra vad jag kan för att jäklas och misskreditera honom.


Annars så har vi mest pysslat om våra bilar idag, bytt till vinterhjul bland annat samt spolat av dem lite. Det har ju varit riktigt fint bilpysslarväder idag, vilket man ju inte varit bortskämd med den senaste månaden. Tyvärr så ska ju tydligen molnen komma tillbaka redan imorgon, så nu lär det väl dröja innan man får se solen igen. Nu är det visst dags att ta hand om lite disk och tvätt tycker min äkta hälft, så det är väl bara att hugga in. Ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 november 2009 23:57

Var nog ett bra år, bland annat så föddes ju Albin då. Nu har jag precis sett en film med namnet 2001: a space odyssey, som kanske inte riktigt var lika bra. Var väl kanske inte riktigt min typ av film, den var väl lite.......

......märklig, typ!


Annars så har det väl inte hänt nåt annat än att Pontus har fortsatt att kräkas lite idag. Fast han verkar ändå må lite bättre nu i kväll, så jag hoppas att det är bra nu. Kan ju också nämna att antalet kattungar har reducerats till tre nu, men det är ju fortfarande så att ifall det är någon som råkar vilja he en så är det bara att säga till. Men nu ska jag sova, så gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 november 2009 22:45

Idag så fick jag brev från bolagsverket, så numera har jag ett bolag till. Är inte riktigt hundraprocentigt vad det bolaget egentligen ska syssla med, men jag ska i alla fall snarast ansöka om trafiktillstånd i alla fall. Jag blev även kontaktad av en IT-firma idag som erbjöd mig att "gratis" bygga upp en hemsida för det nya bolaget. Haken är att de ska få använda sidan som referens att visa upp för andra sen. Eftersom det nya bolaget är tänkt att inte vara ansluten till nån central eller liknande, utan uteslutande försöka att jobba med "egna kunder" så måste jag faktiskt erkänna att jag nappade på det. Får väl se hur det blir i slutändan! Men jag tänker lite att ifall de vill ha sidan som referens så lär de ju lägga manken till för att det ska bli en bra sida som säljer. Sen gäller det ju naturligtvis att försöka få med Stefans och mitt bolag på ett hörn också, så att det liksom kan åka snålskjuts där. Men det är nog nåt som vi måste gå igenom lite senare.


Barnen verkar må bättre nu, Pontus har inte kräkits nåt mera och Albin mår också bra och ska till skolan imorgon. Apropå Albin så kan jag säga att han blev riktigt ledsen när han fick klart för sig att vi ska ta bort två kattungar i morgon. Han blev jätteledsen stackarn, jag som trodde att han hade förstått vad som skulle hända med dem. Men jag tror att han accepterade det till slut i alla fall! Nu ska jag sova, så att jag orkar gå upp och ta hand om Pontus när han vaknar inatt, Ajöss!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 november 2009 09:54

I morse så vaknade Pontus på helt fel sida, men det var egentligen inget direkt fel på honom som jag kunde se. Inte förrän jag skulle klä på honom och åka till dagis i alla fall, då han kändes väldigt varm. Men han var ju tvungen att följa med till dagis för att lämna Ronja och halvvägs dit så kräktes han också. Jag tänkte (hoppades) att det var en kombination av hosta, feber och åksjuka. Men det visade sig att det nog var värre än så, för väl hemma igen så har han kräkts två gånger till. Dessutom så är Albin hemma idag också för att han sa till Mamma att han hade ont i magen i morse. Inget som märks på honom kan jag ju säga, tror snarare att det har med ett gäng kattungar att göra. Men med tanke på Pontus tillstånd så kanske man ska ta det på allvar ändå!


Har ringt veterinären idag också, så imorgon är det nog tyvärr så att det är ett par kattungar som flyger till himlen. Så om det är någon som är sugen på att ta hand om en senare i vinter, hör av er innan det är försent! Annars verkar både kattungar och kattmamma må förträffligt och Kitty är så mallig över sina små gullungar. Känns inte roligt att behöva ta bort några, men vi kan inte ha alla kvar här hemma! Nu måste jag iväg och sanera bilen, see you later!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards