Alla inlägg under juli 2009

Av Leif Jendelöv - 23 juli 2009 21:16

Idag har det varit en sån där dag utan flyt. Egentligen har det inte varit några stora missöden, men jag har fått vänta lite vid många butiker. Då springer tiden snabbt iväg och spräcker tidsplanen. Inga större problem ändå, men allt blir ju förskjutet. Nåja, jag kom i alla fall hem i tid till slut. Utan övertid! Sen jag kom hem så har jag jobbat med att ta fram siffror till banken och att göra i ordning samt skicka in anbud nr 2. Får väl se hur det blir den här gången?


Känner mig annars rätt hängig, så jag ska försöka att komma i säng tidigt ikväll. Men det säger jag å andra sidan varje kväll utan att det blir så! Men det blir en lång dag imorgon, det var väldigt mycket på min tur imorgon, så det skulle nog behövas tror jag. Ha det så bra så hörs vi!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 22 juli 2009 22:09

Glömde ju att berätta om att nån visst tyckte att vårt släp behövdes snyggas till lite. Fick en bild av Stefan som jag lägger ut. Om det vart så mycket snyggare går väl att diskutera, trots utgångsläget, men smaken är ju som bekant som baken.


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 22 juli 2009 21:35

I Måndags var vi ju på en sorts intervju angående anbudet jag räknat på. Jag skrev ju att jag inte tänkte gå ned i pris särskilt mycket. Nu sitter jag och räknar om anbudet och får räkna betydligt lägre. Men samtidigt så ändrades förutsättningarna ganska så radikalt, så det ska nog gå och räkna hem ändå hoppas jag. Ror vi det hela i hamn så kan det nog bli riktigt bra tror jag, trots att det blir till att jobba natt. Fördelen med det är ju att man kan försöka få lite körning dagtid för bilen (om man har nån som kör). Sitter just nu och skissar på en budget, och det ser ju ändå hyffsat ut. Även om det inte blir några jättestora pengar över i slutändan.


Vi var ju även över och hälsade på bekanta i Stockholm i Måndags, vilket slutade med en liten picknick vid en sjö i Skarpnäck. Det var trevligt och tur med vädret hade vi också. En bit bortanför platsen där vi slog oss ned fanns det en bäverhydda som vi gick bort och tittade på. Har aldrig sett en förr, så det var intressant att se den. Men i ärlighetens namn så var det inte särskilt speciellt. Hade man inte vetat att den fanns där och tittat efter ordentligt, så hade man aldrig sett den. Såg mest ut som en jordhög med lite pinnar i. Men det kanske är meningen att den inte ska synas så tydligt, vad vet jag? Men nu kan jag i alla fall skryta om att jag har sett en!


I övrigt är det väl som vanligt här hemma, men jag tror att alla börjar att längta till semestern nu. Men snart så! Men det är tur att det är ett tag kvar, för jag har en del att fixa med innan dess. Det får bli allt, tack o hej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 21 juli 2009 22:53

Jag loggade in för att skriva ett inlägg redan vid åtta, men sen kom det en massa annat i vägen. Så jag tänker inte skriva nåt idag heller, fast jag har en del att berätta. Nu har jag precis lagt alla barnen efter att vi har tittat på "Morden i Midsomer", så kanske jag kan gå och lägga mig också snart. Vem vet?


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 20 juli 2009 23:34

Det börjar att bli en riktigt dålig ovana med dessa sena måndagkvällar när jag ska upp 3:45 i morgon bitti. Har egentligen rätt mycket att skriva om, men det får vänta till senare. Tack o hej! Leverpastej!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 19 juli 2009 23:46

Idag så har vi pysslat lite här hemma. Vi har rensat hängrännor, vilket verkligen behövdes, och vi har börjat sopa av mossa från taket. Otroligt hur mycket mossa det har blivit, syns inte riktigt från marken. När jag nu var uppe och klättrade på taket så såg jag dessutom att vår skorsten är i akut behov av renovering. Den har vittrat sönder totalt det senaste året. Lär ju kosta en slant misstänker jag!


Vi har också hunnit med att göra vår del av sommarens "storröj" på dagis. Varje sommar- och jullov så får varje familj på dagis en uppgift på en lista på saker att städa. Det är saker som inte behöver städas eller göras rent så ofta, utan det är lagom att göra det två gånger per år. Vår uppgift bestod i sommar av att göra rent väggar och lister i ett av rummen. Det var en rätt lindrig uppgift, så det gick hyffsat snabbt!


Efter dagis så åkte vi över till Berglunds för att gratulera Emma (bara en vecka för sent). Annika, Sussi, Katarina och hundarna tog dessutom en promenad på ca tre timmar, så det vart en rätt sen hemfärd. Lär väl få äta upp det i morgon antar jag, i form av griniga barn.


Imorgon så ska Stefan och jag iväg för att träffa en transportchef. Har försökt att förbereda mig, men det är svårt när man inte har den minsta aning om vad som kommer upp vid mötet. Men jag tänker i alla fall inte gå med på att köra så himla mycket billigare än vad jag har angett i anbudet. Då kan jag lika gärna låta bli. Spännande ska det i alla fall bli tycker jag! Nu slog klockan just över midnatt, vilket innebär att jag borde gå till sängs. Min kära hustru står i dörröppningen och stretchar fortfarande, men jag misstänker att hon kommer att ha en himla träningsvärk ändå i morgon. Gonatt på er!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 18 juli 2009 22:45

Idag så har jag varit sängliggande en stor del av eftermiddagen, men nu har jag i alla fall blivit av med febern (tror jag). Hoppas att det är bättre i morgon. Men det känns som en förlorad dag. Kanske kan man få nåt gjort imorgon istället.


Nu ska jag nog gå och sova, så kanske jag mår lite bättre imorgon. Men först ska vi planera Albins presenter lite grann, han fyller ju åtta snart. Medans vi är iväg med husvagnen. Men det börjar han nog bli van med tror jag, för det har han nog gjort de senaste åren. Gonatt!


/Leffe

Av Leif Jendelöv - 17 juli 2009 20:24

Nu har familjen kommit hem igen. Känner mig så satans seg, så jag verkar nog inte så glad som jag borde. Men det blir trots allt lite tomt utan dem här hemma. Nu är det ju dessutom helg och bara en vecka kvar till vår lilla semestertripp. Fast i ärlighetens namn så har det varit riktigt skönt att komma igång och jobba igen, så det blir nog lite tråkigt att sluta igen.


Just nu så ska vi titta på Mama Mia (filmen) som Annika fick av mig i födelsedagspresent. Vi har sett den förr, men den är så pass bra att man kan se den flera gånger. Dessutom så är det ju riktigt bra musik också! Nu orkar jag inte skriva nåt mera, kanske skriver jag nåt mera senare. Adjö så länge!


/Leffe



Ovido - Quiz & Flashcards