Alla inlägg under oktober 2008

Av Leif Jendelöv - 18 oktober 2008 20:28

Nu har jag precis avslutat ett pass med lite administrativa sysslor. Har kopierat, betalat räkningar, sorterat , satt in i olika pärmar samt skickat iväg fraktsedlar. Mycket papper blir det. Eftersom bil och släp är hela så var det inget akut att göra på dem, men jag var ändå en vända till Järlåsa för att kolla upp stereon, som inte vill hålla minnet när man spelar skivor. Den kommer helt enkelt inte ihåg var den slutade sist. Normalt är det väl inget stort problem, men när man lyssnar på en ljudbok på en MP3-skiva med sådär en tre miljarder olika spår så kan det bli lite halvjobbigt att kitta rätt igen. Jag trodde att det var så enkelt att kabeln för minnet, som det ska vara ström på hela tiden inte var rätt ansluten. Men det visade sig att alla kablar var rätt kopplade, inklusive ovan nämnda kabel. Så det får nog bli ett besök på Uppsala bilradio i veckan för att bena ut problemet. I veckan ska jag även försöka att fixa en ny dekal till takskylten. Får väl se ifall jag kan fixa det på jobbet, och hur dyrt det blir. Annars får jag väl beställa på nätet.

  Har även hunnit med lite pyssel här hemma. Har nu fått in husvagnen i ladan, fixat ström till hönsen, vinterparkerat Amazonen m.m Imorgon ska jag försöka att fixa klart väggen till hönshuset så att det blir lite mindre dragit för dem. Det var allt, ajöss med er.

/Leffe

P.S Micke, köttet jag menade var älgköttet du skrev om tidigare i September.

Av Leif Jendelöv - 17 oktober 2008 19:32

Jaha, då var den här veckan också slut då. Skönt. Har varit lite "rörigt" på jobbet den här veckan, men nu är det bara tre veckor kvar. Sen så får man väl jobba gratis typ. Känns lite frustrerande när alla räkningar liksom flyter in i en strid ström utan att det kommer några pengar in på kontot, men snart så är det dags för första avräkningen. Ska bli sjukt kul att se hur mycket det blir, om våra beräkningar stämmer. Skulle väl ljuga om jag påstod att jag inte är lite orolig inför att vi har räknat tokfel, men jag är inte den som gräver ner mig i negativa tankar så jag tror ändå att det i slutänden blir bra. Fast det är ändå sjukt mycket pengar som går ut just nu. Fast nåt som verkar positivt är att det verkar som om momspengarna från inköpet av ekipaget, som vi redan har fått tillbaka, inte ska betalas in till finansbolagen förrän nästa månad. Det innebär att de pengarna (150000:-) kan sitta och generera lite ränta i en månad till. Blir ju i slutändan ändå lite räntepengar. Den här månaden ska ju dessutom Stefan ha ut lite lön, vilket blir ytterligare en rätt stor utgift. Men det ska nog gå om vi bara får våra pengar ifrån speditören som det är tänkt. Mycket som känns osäkert så här innan man har sett att allt klaffar. Det får nog bli allt för denna gång, ajöss och ha en bra kväll.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 16 oktober 2008 19:34

Ikväll är jag ensam hemma med alla fyra barnen igen, frun är på styrelsemöte på dagis. Håller som bäst på att bada och tvätta håret på tre av dem. Förr har det varit ganska smidigt eftersom de har velat bada tillsammans. Nu börjar de bli stora, så nu varken vill eller kan de bada alla tre tillsammans. Inte ens två. Så då tar det lite längre tid, men jag kör löpande bandprincipen. .......Hoppsan, nu fick Ronja en kallsup. Igår var jag också själv med alla barn. Då var Pontus minst sagt.............

.......tålamodsprövande. Idag är han mycket bättre att ha att göra med. Go o glad. Typ!

  Idag har jag också hört mig för lite om stripning av takskylten på volvon, och det verkar finnas en anledning till att den gamla stripningen satt på utsidan av skylten, istället för mellan som det ska vara. Det ska visst vara ett litet h-e att få skylten på plats igen. Så vi får nog ta oss en liten funderare hur vi ska göra. Nu är det nog dags att natta barnen, så gonatt på er.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 15 oktober 2008 21:36

Nu när jag la in inlägget så fanns helt plötsligt det första inlägget där, lite irriterande eller?

Av Leif Jendelöv - 15 oktober 2008 21:10

Nu har jag varit extremt dålig på att blogga ett tag och det är jag på väg att fortsätta med eftersom att inlägget jag precis har skrivit "försvann", så jag får skriva om det. Får väl börja med bröllopet i helgen! Det var verkliget kanontrevligt och jättetrevligt. Naturligtvis så underlätter det att vi redan har lärt känna så pass många av brudens familj på Åland samt brudgummens kompisgäng. Det blir ju lite mer avslappnat då. Det var också jättelyckat att ha vagnen med. Första natten sov vi precis utanför festlokalen vilket innebar att alla ungar kunde se på film i den. Senare på kvällen kunde de dessutom somna i den, vilket naturligtvis var praktiskt. Även båtresan gick helt utan missöden den här gången, vilket inte alls är självklart när man har barn (och hustru) som har anlag för åk(sjö)sjuka. Men som sagt, det gick helt utan missöden.

  Idag så är även Stefan igång igen efter den senaste släpreparationen. Börjar kännas rätt så frustrerande med alla stådagar. Men Stefan och Janne har åter igen gjort ett kanonjobb, tack för det! Måste väl försöka att kompensera Stefan senare nån gång, han har verkligen haft det tufft de senaste veckorna. I helgen ska jag försöka att stripa på bilen. Får se hur det går, vågar inte riva ner takskylten om jag inte är säker på att få tillbaka den innan måndagen. Men eftersom jag jobbar på ett glasmästeri borde jag ju kunna det här! Det löser sig nog skulle jag tro. Annars sitter jag mest och räknar ned tiden tills jag slutar på jobbet, det är faktiskt rätt frustrerande att både jobba heltid och dessutom ha tankarna på åkeriet. Vill trots allt sluta på jobbet med flaggan i topp, så länge jag är anställd vill jag göra ett bra jobb. Dessutom så har man ju rätt så mycket här hemma. Dels familjen, dels pappersgörat. Har blivit en hel del sena kvällar kan jag ju säga. Men jag klagar absolut inte, har ju trots allt valt det själv. Dessutom så har min käre lillebror haft det hundra resor värre de senaste veckorna tror jag, plus att jag faktiskt tycker att pappersgörat är rätt så kul. Nu så är det dags för att ta tag i kvällssysslorna. Gonatt på er.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 10 oktober 2008 22:59

Och vi förbereder för fullt inför helgen. Det vankas ju bröllop på Åland imorgon. Drar iväg kl. åtta imorgon bitti till Grisslehamn och kommer hem måndag eftermiddag. Skulle väl egentligen behövt vara hemma och hjälpt Stefan med släpet, men då kommer inte Annika hem eftersom hon inte får köra bilen med husvagnen efter. Dessutom så kan man väl inte hoppa över ens svågers bröllop. Vi börjar bli rejält lessa på vårat släp nu, så vi har beslutat oss för att försöka hitta nåt annat. Trots att det lär kosta oss en slant. Ståtiden börjar kännas väldigt frustrerande. Den ger liksom inga pengar. Annars så håller jag på att räkna ned inför att jag ska gå in i det hela ordentligt. Fyra veckor kvar nu! Allt för nu, återkommer efter Ålandstrippen.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 8 oktober 2008 21:26

Var och tittade på en ny stereo till lastbilen idag. Eftersom det inte verkar gå att få tag på någon som passar rakt av ens på Volvo, så kan man ju i princip köpa vad som helst. Ska rådgöra med Stefan bara innan jag köper någon. Annars så har det inte hänt nåt här hemma. Däremot så verkar det ju vara nån konstig naturlag eller nåt som säger att det inte kan gå en hel vecka utan att nåt jävlas. Idag så var det vattenpumpen på bilen som sade upp sig. Men det verkar som om Volvo i Jönköping  är väldigt bra att ha att göra med, så det grejade sig till slut. Nu ska jag ringa till Stefan. Hej svejs.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 oktober 2008 22:17

Att jag ska börja köra alltså. Idag har jag hämtat ut fjärrkontrollen till bilen, så nu ska den förhoppningsvis funka klanderfritt. Det bidde ett nytt batteri i den, vilket naturligtvis är inbyggt så man måste lämna in den för byte. Fast å andra sidan så ska vi väl kanske inte behöva byta det så ofta. Imorron ska jag försöka att få tag på en ny radio till lastbilen också, då det verkar som om den gamla har sagt upp sig. Annars så har det inte hänt så mycket här idag, så jag har inte så mycket att skriva om. Får väl komma igen imorgon. Ha det så bra.

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards