Alla inlägg under juli 2008

Av Leif Jendelöv - 4 juli 2008 23:09

Ja, det känns som om min semester har gått ut på att försörja Svensk bilprovning. Idag hade jag besiktning av Chryslern, och det gick ju faktiskt bra. Helt utan anmärkning, inte ens ett litet påpekande och besiktningsgubben var jättetrevlig. Innan det hann jag faktiskt med att ombesikta Benzen. Nu vart jag i alla fall av med "spanska flaggan" i vindrutan, men de godkände tyvärr inte handbromsen. Kan man ju tycka är lite konstigt då bilen inte orkar gå med handbromsen åtdragen. Nåja, jag fick ju i alla fall köra hem den. Men jag skulle kanske ha lastat av betongplattorna i bak innan besiktningen. Vem vet?

  Lille Pontus har varit på BVC idag och blivit undersökt. Han hade växt 2,5 cm och gått upp 100 g. så nu är han snart uppe i födelsevikten. Annars har han mest sovit idag, så att han ska orka hålla oss vakna i natt. Typ!

  Vi har också fått hem en äggkläckare som vi ska prova. Vi har åtta stycken tjaboägg ligger och väntar på att bli ruvade, ska bli spännande att se ifall det blir något av de. De förra äggen (som ruvades naturligt) blev ju tyvärr inget av, så vi är lite oroliga för att de inte får fram några bra ägg. Men det lär ju visa sig om ungefär tre veckor. Men vi har aldrig ruvat fram ägg i kläckare så det blir ju lite spännande. Undrar hur det blir med kycklingarna sen? Kommer hönorna att ta hand om de eller skiter de i dem?

Av Leif Jendelöv - 3 juli 2008 23:53

När jag gjorde lumpen fick vi alltid höra om Murphys lag, eller lagen om alltings jävlighet. Den går ut på att om det finns nåt som kan jävlas eller gå sönder så gör den det. Det fick jag bevisat för mig idag då jag skulle besikta Benzen. Det gick bra ända tills han skulle prova bromsarna, eller det gick väl också bra, ända tills han skulle prova bakbromsarna den där sista extra gången. Då fick det ena bromsröret nog och sa upp sig på stället, eller med andra ord, det brast! Med följd att det blev en spansk flagga mitt i framrutan. Frun fick ta med sig lillen och åka in och hämta mig, och hon tyckte faktiskt att det var lite ironiskt eftersom samma sak hände för två veckor sedan på kvällen innan besiktningen. Den gången sa jag till henne att det faktiskt var bra att det hände innan besiktningen och inte på besiktningen, och vad händer då den här gången? Och andra sidan så var det ju med facit i hand rätt så klantigt att inte byta rören på båda sidorna, så man får väl skylla sig själv helt enkelt. Har varit på bilprovningen nu ikväll, till 22:30, och fixat bromsarna. Stefan var juste nog och kom förbi efter jobbet, så nu hoppas jag på tredje gången gillt imorron då jag tänkte försöka att få till en ombesiktning.

  Har faktiskt hunnit med att bada lite idag också, i Örbyhus. Så nu har man klarat av det obligatoriska sommarbadet. Nu är klockan över midnatt så det känns som om jag ska gå och sova.

God natt

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 1 juli 2008 20:50

Idag var vi inne till stan och storhandlade hela familjen. Det gick över förväntan bra, Pontus höll sig lugn hela tiden. Bajsade faktiskt inte förrän vi kom till Storvreta och skulle hämta Lina hos sin bästaste kompis. Så då passade det liksom rätt så bra, dessutom bjöds vi på kaffe vilket alltid  är välbehövligt efter en tur till stan.

  Så långt gick allting bra idag, men jag hade köpt nya H4-lampor till Benzen som jag bytte när jag kom hem. Det är bara det att all j-a ström har försvunnit till halvljuset och säkringsdosan på den där bilen är bara ett stort jäkla ormbo med strömtjuvar och förbikopplingar och avklippta tåtar mest överallt. Man har ingen aning om vad som är vad, och mitt i allt detta ska man då försöka att felsöka. Vilken ÖKEN. Får gå vidare med det imorgon.

  Idag fick jag även en räkning från vår revisor, på 5000:-. 2000 har han lagt ut till bolagsverket och resten är arvode. Man börjar ju undra hur mycket jobb han har lagt ned på det. Men det blir säkert bra med det med. Nu ska jag titta på morden i Midsomer.

/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards