Alla inlägg under juni 2008

Av Leif Jendelöv - 9 juni 2008 21:47

Idag så är det måndag igen. Härligt! Eller? Skämt åsido , bara en vecka kvar till semester.

  Ingen liten bebis ännu heller, han trivs nog därinne i magen skulle jag tro.

  Imorgon kväll har barnen skolavslutning. Det tycker dom är skönt, äntligen sommarlov. Man kommer ju ihåg själv hur det var, ledig en hel lång sommar. En evighet.

  Har inte sett några fler kycklingar än, får väl se ifall det blir några fler. Men jag tror att det gick några dagar mellan vi la dit de första och sista äggen, så de bör ju kläckas i veckan i så fall.

  Apropå skolavslutningen kom jag på att det blir hektiskt att hinna med allt imorgon, skolavslutning och innebandy samtidigt som Sverige spelar premiärmatchen mot Grekland. Kan bli knepigt att få ihop den kvällen.

  Ha en fortsatt trevlig kväll / Leffe

Av Leif Jendelöv - 8 juni 2008 21:33

Idag har Stefan och jag fortsatt med Svetsningen. Det har gått bra idag med, så nu klarar hon nog en besiktning bortsett från det där jädrans bromsröret. Får försöka fixa det nästa helg, men då är det ju 80-årskalas med, så en dag försvinner ju. Men det löser sig nog.

Idag så fick vi faktiskt se kycklingarna. Två stycken är kläckta hittills, får väl se om det blir några fler. Hoppas det. Lite tidigt att störa dem med kameran redan, så jag får väl lägga in lite bilder på dem senare när de vågar komma fram mera.

Annika är tjock och rund, men någon bebis vill inte komma fram. Hon lider i den här värmen som har varit, ligger och dåsar i soffan just nu.

Själv har jag åkt på någon mystisk dunderförkylning, täppt i näsan och rätt dåsig jag med. Hoppas att den ger med sig snart.

Har på allmän begäran lagt in en bild på skönheten, Min Belos körd av Lina. / Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 juni 2008 22:25

Idag har jag faktiskt öppnat en ny blogg: rullanderenovering.bloggagratis.se. Anledningen till det är att Stefan (min lillebror alltså för er som inte vet) och jag idag har börjat med projektet att fräscha upp gamla Bettan, min Mercedes-Benzlastbil. Tanken med den nya bloggen är att jag själv ska kunna gå tillbaka och ha den som minnesanteckningar i framtiden och i fall jag orkar ladda upp bilder så har man även de att gå tillbaka till hur det såg ut, utan att det tar en massa plats på den här bloggen som mest är tänkt att handla om vår vardag på Svartmyren. Jag lägger in den som en länk här bredvid. Ha det/ Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 juni 2008 22:16

Idag så har vi äntligen fått kycklingar. Det satt långt inne, men nu har de börjat att kläckas. Har inte sett dem ännu, men de piper i alla fall. Återkommer senare i ämnet.

Jag har ju lovat lite bilder, men de tar ju sån himla tid att ladda upp, så det får också bli senare./ Leffe

Av Leif Jendelöv - 6 juni 2008 22:41

Det är visst nationaldagen idag sägs det. Det märks ju, firas i var och varannan stuga? Vi i den Jendelövska släkten firar ju den Sjätte Juni för att vår käre bror Micke fyller år då, så för oss (eller i alla fall för Micke) är det ju en viktig dag. Var där idag och hjälpte honom att kitta ett fönster. Sen så käkade vi smörgåstårta och provsatt hans nya altan. Det gick ju bra, men det har ju varit så j-a varmt. Tycker inte om värme, man blir ju helt utslagen. De gånger vi har varit på solsemester brukar jag alltid föreslå att vi ska åka till Sibirien eller nåt, men jag blir alltid nedröstad. Egentligen får man ju inte klaga på sol och värme här i Sverige och visst är det skönt efter en lång vinter med värme och framför allt ljus. Men min kropp är helt enkelt dåligt anpassad till värmen så jag lider verkligen. Tråkigt, men så är det bara!

Imorgon ska Stefan och jag förhoppningsvis börja att svetsa på min gamla lastbil. Framskärmarna är inte riktigt populära hos bilprovningen. I den här torkan så slutar det väl med att vi eldar upp hela svartmyren. Vore ju inte så bra ifall Svartmyren försvann upp i rök, för då skulle jag ju behöva ändra namn på bloggen.

Ska försöka att lägga in lite bilder någon gång. Måste ju bl.a visa upp min skönhet, Belosen.

Hälsningar Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 juni 2008 22:39

Tittade just på besöksstatistiken för min blogg. Jag har i Juni haft 28 UNIKA besökare. Tycker att det här med bloggning är ett utmärkt sätt att dela sin vardag med sin släkt/ sina vänner, men man kan ju inte låta bli att undra vilka de här 28 är för några? Jag vet ju att mina fyra syskon, jag själv, min moster samt kanske några till har tittat in, men resten då? Är det några man känner eller är det bara sådana som surfar runt och tittar? Vem vet? Man kanske ska vara försiktig med vad man skriver här?

Nu har dessutom äldsta brodern Jendelöv öppnat en blogg: grisfarmarn.bloggagratis.se

Eller under svinbloggen bland mina länkar. Kul tycker jag, nu bloggar vi fyra av fem syskon. Sussi, din tur nu!

God natt och ha det så bra/ Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 juni 2008 21:44

Idag har jag klippt gräsmattan för andra gången i år, lär ju liksom passa på medans Belosen går. Lina var också med, ville prova att klippa så hon fick prova lite. Men den är ju rätt så tungkörd så det blir rätt så svårt för henne.

Imorgon ska vi iväg och fira Micke. Ska även hjälpa honom med att kitta två fönster, så jag får väl slå in kittet i presentpapper åt honom.

Av Leif Jendelöv - 4 juni 2008 20:59

Jo, det var en rätt intressant omröstning. Eller hur? Faktum är att jag vet ju inte svaret, men jag tänker att ifall hönorna lyfter så pressar de ju faktiskt ner luften, som i sin tur borde pressa ned lastbilen, så det borde ju vara samma vikt. Men vad vet jag?

Kul förresten att så många (nåja?) har hittat till bloggen.

Ovido - Quiz & Flashcards