Alla inlägg under september 2008

Av Leif Jendelöv - 8 september 2008 21:33

Idag så var det måndag igen då. Jobb, jobb, jobb. Fast det är inte så farligt eftersom chefen har varit på semester, kommer tillbaka på Onsdag. Det är faktiskt rätt skönt när vi får sköta oss själva och ingen jagar upp sig över ingenting, som det brukar vara.

  När det gäller företagandet är det desto mera frustrerande då det visade sig att släpet är en jävla rishög som kräver massor av svetsning för att kunna hålla ihop. Dessutom så drar det ut på tiden med trafiktillståndet, trots att det blev godkänt i Tisdags. Beskedet kom idag, och nu måste vi anmäla vilket fordon det ska gälla. Vilket lär ta sin lilla tid misstänker jag. Men, men, sånt är livet och det är väl inte värre för oss än för någon annan, så det är väl liksom bara att gilla läget. Tur ändå att jag ringde damen på länsstyrelsen idag så att jag fick reda på att det räckte med att maila uppgifterna till henne. Men det gick minsann inte för sig att ta uppgifterna per telefon. Det var emot deras regler. Bara att acceptera det med. Nu har jag i alla fall mailat henne. Får väl hoppas på att det går fort. Men tyvärr så ser det ut som om vi får justera våra planer på när vi kommer igång lite. Nu är det nästa vecka som gäller.

Trötta hälsningar.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 7 september 2008 22:21

Idag så har vi fortsatt mekandet med vårt åk. Det går faktiskt rätt så hyfsat, räknar med att vi ska kunna komma igång i mitten på den här veckan. Håller tummarna för att allt ska gå i lås nu. Men nu funkar det mesta som det ska i alla fall, återstår att svetsa ett par kolvinfästningar på släpet samt en del småfix. Det blir alltid mer att göra än man tror. Tänker nog inte skriva så mycket mera idag, utan vi får höras vidare imorgon. Gonatt.
/Leffe

Av Leif Jendelöv - 6 september 2008 23:19

Idag så har det varit födelsedagar för hela slanten. Lina fyllde 9 år och lillasyster Katarina fyllde 30 år. Så nu är hon också medlem i 30-klubben. Grattis till er båda två. För att fira Katarina så var vi ikväll ute och åt på Kök kött och bar. Det var helt superbra mat där, käkade hjort med kantarellsås och världens godaste potatisgratäng. Helt supergott var det! Lina blev grattad av några av sina kusiner samt av sin bästis som kom hit ett tag. Tror att hon blev rätt så nöjd med sin födelsedag.
  Imorron ska vi greja lite med lastbilen, vi vill ju komma igång nu ju. Ska försöka att träffa revisorn någon kväll här i veckan. Vi ska försöka att gå igenom en kontoplan som jag kan lägga upp i bokföringsprogrammet så att man kanske slipper att ha ca: tre miljarder olika konstiga konton att bläddra bland när man ska lägga in någonting. Känns som om man har en hel drös med dumma frågor också. Tur att man har någon som kan det där, som man kan fråga om allt. Nu är klockan rätt så mycket ( konstigt att den jämt blir det), så nu är det nog dags att lägga ned det här med bloggandet för ikväll tror jag. Gonatt med er.
/Leffe

Av Leif Jendelöv - 5 september 2008 19:19

Skönt, nu är det Fredag igen. Alltid skönt tycker jag. Idag har det väl egentligen inte heller hänt så mycket att skriva hem om. Det ända som händer är att vi (Stefan och jag alltså) drar på oss en massa kostnader för företaget. Nödvändiga sådana, men ändå är det en massa småutgifter som drar iväg innan vi ens har hunnit komma igång och köra in några kosingar. Men det ljusnar i alla fall på soppakortsfronten, återstår bara att se hur lång tid allt dröjer innan man får de där jäkla korten. Dessutom har vi inte fått något besked om trafiktillståndet ännu, nu får de allt rappa på lite tycker jag.

  Imorse när vi gick upp så hittade vi inte på lilla Kitty, hon var som borttrollad. Både Annika och jag samt barnen letade länge och väl. Utan resultat! Sen när jag åkt till jobbet och barnen till skolan så kom hon fram, verkar som om hon är lite rädd för barnen. För väl kanske lite för mycket ljud antagligen, men det verkar som om hon börjar vänja sig. Men annars verkar hon helmysig. Spinner som en riktig katt och ligger i knät och kelar.

Allt för nu, tack och hej.

/Leffe

Av Leif Jendelöv - 4 september 2008 22:13

Idag så var vi iväg och hämtade vår senaste familjemedlem. Kitty, som hon visst ska heta. Hon verkar jättelugn och gosig, precis som man vill att en katt ska vara. Men hon längtar nog efter mamma tror jag, lär väl göra så ett tag framöver. I övrigt är väl allt sig likt här på Svartmyren, har inte hänt så mycket. Så jag bloggar nog inte så mycket mera idag. Hejsan svejsan.
/Leffe

Av Leif Jendelöv - 3 september 2008 22:21

Idag så har jag bokfört  lite till, känner mig supersmart faktiskt. Men det är riktigt kul när man tror sig förstå vad man sysslar med. Vad jag inte förstår är däremot det här med vårt nätverk här hemma. Med jämna mellanrum så kopplar den ifrån routern, så det kan vara ett litet helvete att försöka blogga. Medans man skriver inlägget brukar det nämligen koppla ned vilket medför att man får skriva om inlägget. För jag får oftast inte tillbaka sidan där jag skrivit, utan får börja om på nytt. Skitjobbigt! Är väl annars enda nackdelen med min nya bärbara. Faktum är att jag inte har rört den gamla stationära sedan jag skaffade den här, den funkar klockrent. Dessutom är det så skönt att jobba med XP igen. Nu är det slutbloggat för idag. Sov så gott.
/Leffe

PS. Jag lägger in bilden på vårt superåk igen för er som inte kan se er mätta på det.

Av Leif Jendelöv - 2 september 2008 20:26

Idag så har jag provat på att bokföra lite. Vi ska ju inte sköta den saken själva, utan det ska vår revisor sköta om. Men jag vill ju lära mig, och jag tycker faktiskt att det är kul att sitta och trixa med siffror. För ändamålet har jag laddat hem tre olika provprogram. Det första jag har insett är att jag behöver upprätta en kontoplan då det är typ fem miljoner konton i programmen. Det andra jag har kommit fram till är att programen inte är särskilt användarvänliga. Men glädjande nog så finns det ju ingen regel utan undantag, och följdaktligen så har jag hittat ett program som är väldigt intuitivt att jobba med. Dessutom så är de som står bakom programmet väldigt bra att ha och göra med. Så det lutar åt att jag skaffar det programmet senare.
  Nu sitter jag och väntar på att frun ska komma hem från föräldramötet så att jag kan åka iväg och spela innebandy. Hej svejs.
/Leffe

Av Leif Jendelöv - 1 september 2008 22:16

Idag har det väl inte hänt så mycket mer än att jag har fått hem regbeviset på lastbilen samt betalat skatten på densamma. Bara en massa utgifter med andra ord, och som den åkare jag numera är så måste jag ju naturligtvis beklaga mig över detta faktum;). Håller som bäst på att leta efter billiga och bra (kanske en omöjlig ekvation där) spännband. Hittar en hel del faktiskt. Kanske inte så billiga direkt, men det finns en hel uppsjö med olika typer som man aldrig har hört talas om. Tänker nog inte skriva så mycket mera nu, så gonatt på er alla där ute i cyberspacet.
/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards