Alla inlägg den 30 juni 2010

Av Leif Jendelöv - 30 juni 2010 11:12

Efter första dagens bad, som faktiskt var rätt så kallt, så har vi fortsatt att bada varje dag. I förrgår var det något varmare, men fortfarande rätt kallt. Igår däremot så var det riktigt skönt. Så då blev det rätt mycket bad! Ronja har visat sig vara en riktig storbadare, vilket man inte kan säga om Pontus, som är livrädd för havet. Jätteläskigt att få vatten på tårna! Däremot så gillar han att det är en enda stor gigantisk sandlåda bredvid havet.


I förrgår så gjorde vi dessutom några fynd när vi badade. En krabba, en räka samt ett fiskyngel. Alla döda! Sen finns det ju gott om levande fynd också, men de får vi ju aldrig tag på eftersom vi är lite för långsamma.


Gårdagen började vi med en promenad till Stens Huvud, vilket är mer eller mindre provisoriskt när vi är här. Den här gången besteg vi alla tre topparna. På vägen dit gick vi genom "djungeln" och på vägen hem gick vi över "savannen". Allt enligt Ronja, som var övertygad om att det fanns lejon på savannen. Det har man ju faktiskt sett på TV-dokumentärer! Bortsett från vissa spår, bajs och en del gropar mm, så såg vi dock inte några. Inte några vilda djur alls faktiskt, inte ens zebror eller en giraff ens. Ronja som dock har en mycket välutvecklad syn såg däremot en krokodil i "djungeln". Dessutom så såg hon en gul delfin nere i havet! Dessutom kunde hon lättat konstatera att det inte fanns några häxor eller trollkarlar i djungeln heller. Skönt att man slipper oroa sig för dem!


I eftermiddag så ska vi hälsa på hos en Alpackafarm. Det ska bli kul att få se hur de djuren är på nära håll. Sen så kanske det blir lite shopping också. Vi får se? Men det verkar ju bli sånt väder idag, molnigt och lite svalare. I morgon och dagarna som kommer ska det ju däremot bli riktigt högsommarväder, framförallt hemma. Så det blir ju kul att sätta sig en dag i bilen för att åka hem för att måla huset. Jippi! Men vi ska nog överleva det med på något vis. Tack o hej så länge!


/Leffe

Ovido - Quiz & Flashcards